Reklama

Reklama

The King of Kong

  • USA The King of Kong: A Fistful of Quarters

Obsahy(1)

Dokument o historii soutěžního hraní automatových videoher na příběhu rivalského souboje o titul ve hře Donkey Kong. Léta úřadující šampión Billy Mitchell a jeho vyzyvatel Steve Wiebe ukazují, jak vážně lze hraní her brát. Pokud máte na to být v něčem nejlepší na světě, tak i činnost, jež je primárně zábavou, se stává drilem. Pokud jste navíc dva, soupeření získává úplně jinou příchuť. (stromekk)

(více)

Recenze (16)

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Dokument o rekordech ve videohrách natočený, jako by to byla nejvážnější věc na světě. Se vším, co o Billy Mitchellovi víme dnes, musím tleskat tvůrcům tohoto dokumentu, že rovnou vyčmuchali co je zač a ukázali ho jako pěkný hovádko. Dnes už ale víme, že je to extra hovado, co celou dobu podváděl a teď se soudí na všechny strany, zatímco si kope vlastní hrob. Vývojem situace tento film bohužel neuvěřitelně zestárl a proto ho nemůžu doporučit nikomu, kdo se o oblast videoherních rekordů, nebo kauzy kolem podvodů spojených s Twin Galaxies, nezajímá. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Doporučuji každému, koho neodrazuje téma starých her. I když ve skutečnosti je to o lidech. A Billy byl dokonalý záporák. Jenom malý update současné situace - rekord si od té doby ještě několikrát přehazovali a Steve ho naposledy získal 20. září 2010 - 1 064 500 bodů. 10. ledna 2011 ho však překonal Hank Chien, když dosáhl skóre 1 068 000, čímž stanovil současný světový rekord. Jo a Billy po premiéře King of Kong omlouval fakt, že během natáčení odmítal se Stevem hrát, tím že už rok nehrál a filmaři mu nedali dost času na přípravu. ()

Reklama

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

On to vlastně ani není dokument. Jde o regulérní drama. Máme tu dobráka v podobě Stevea Wiebeho, arogantního k*kota s účesem z osmdesátek Billa Mitchella, kterého podporuje prokázaný podvodník spolu se zřejmě tím největším zoufalcem minimálně severní polokoule – Brianem Kuhnem. Ostatně líto mě bylo prakticky všech protagonistů, marně přemýšlím jestli jsem viděl tolik tragédů pohromadě. Za všechny jmenujme vedle Kuhna třeba pantátu rozhodčího, který od rána do večera zadarmo čumí na kazety. Pro tohle nemám pochopení... a to jsem zarytý hráč. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Performativní dokument o dvou hráčích Donkey Konga, pojatý jako souboj Davida s Goliášem. Goliášem je zde Bill Mitchell, self-made man, který nechce přijít o své (možná-ne-až-tak) pracně vyzískané renomé. Vzhledem k tradici severoamerického hraní na videautomatech nepřekvapí převážně vážný tón, dokážu si ale představit, jak trpce humorné by totéž téma mohlo být v pojetí některého z českých dokumentaristů (nabízí se Klusák s Remundou). Komu během závěrečné koláže, zhušťující do pár živých obrázků celou herní historii, nenaběhne husí kůže, buď nemá city, nebo nikdy nehrál. Apendix: pokud vás zajímá, kdo je současným králem Konga, zhlédněte na YouTube krátký dokument Doctor Kong: Cutting up the Competition. 75% ()

stromekk 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme jednoho hrdinu starých časů, jenž mluví o tom, kterak je skvělé hrát hry se soupeři živě a soutěživě. A potom tu máme nového borce, který o tom nemluví, ale dělá to. Ten první se však nedokáže smířit s tím, že neumře jako king, když jím byl přes 20 let. Smutný příběh o chlapíkovi, který neumí prohrávat. |||| 13.7.2007 Billy Mitchell (kupodivu veřejně) - 1,050,200 :( (Twin Galaxies) ()

Galerie (5)

Související novinky

Uncharted našlo režiséra?

Uncharted našlo režiséra?

06.02.2014

Kolem adaptace herního hitu Uncharted se v minulosti motali třeba David O. Russell (Terapie láskou, Špinavý trik) nebo Neil Burger (Iluzionista, Všemocný). Ani jeden z nich ale nedokázal dobrodruha… (více)

Reklama

Reklama