Reklama

Reklama

Polární příběh

Trailer
Dokumentární / Rodinný
USA, 2007, 96 min (Alternativní 81 min)

Obsahy(1)

Polární medvídě Nanu a mládě mrože Seela bojují o život od narození až do dospělosti. Jejich matky je už nechrání před predátory ani před smrtí v souboji. Avšak největší výzvou pro Nanu a Seela je přežít krutou změnu klimatu v Arktidě, která přináší akutní nedostatek potravy. Ledové království, které jim dalo život, jim mizí před očima. Jejich přežití závisí na ledu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné spracovanie od National Geographic okúzli určite každého. Tento dokument je zameraný na medveďa bieleho, mrože a ich mláďatá. Občas sa tu zatúla polárna líška (malý biely príživník...), nejaké vtáky a veľryby, ktoré sú rovnako súčasťou ľadového kráľovstva. Nádherné obrazy prírody, dobrá hudba a príjemný ženský hlas ako doprovod. Čo viac chcieť od dokumentu? 80%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Putování těžkými životy ledního medvěda a mrožů na mizícím severním ledovém království. Dokumentární snímek s lehce příběhovými liniemi, který nás má přivést alespoň k zamyšlení se nad problematikou globálního oteplování. Příjemný dokument nádhernými scenériemi a Queen Latifah, jako průvodkyní. Zajímavosti: Podívejte se i na závěrečné titulky...ještě teď se divím, že ty kameramany něco nesežralo :-) 70% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ľadové medvede a mrože zblízka. Vo vode, na ľade aj na skalách tak zblízka, že som sa musel čudovať ako mladý medveď nad vtákmi, ktoré lietajú pod vodou. Úbytok ľadu všetkým spôsobuje také problémy, na aké ich rodičia vôbec nemohli pripraviť. Ak sa raz ľad zo Severného ľadového oceánu vytratí úplne, zostanú nám po týchto obrovských zvieratách už len takéto filmy. Niečo o spôsobe natáčania povedia titulkové scény, kde sa kameramani nakláňajú z ľadu k medveďom alebo behajú po tenkom ľade s kamerou a nasadením vlastného života. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Chtěla bych jen podotknout, že dřív evoluce probíhala bohužel taky tak, že některé zvíře vyhynulo. Já bych samozřejmě chtěla být u toho, že se situace natolik zlepší a nebude těmto krásným zvířatům hrozit vyhynutí. Ale jen chci říct, že tohle možná neumíme zastavit, ať se k planetě začneme chovat sebe líp. Dřív byla taky doba ledová a vše to bylo bez jakéhokoliv zásahu lidské ruky. Podle mě ani v oteplování planety nemáme prsty a je to jen "přirozený" vývoj. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentárny film natočený ako príbeh, v ktorom účinkuje niekoľko obyvateľov tohto ľadového kráľovstva má priblížiť kolobeh života a náročné podmienky, s ktorými sa musia neustále pasovať, aby prežili. Je to viac než nádherné a klaniam sa všetkým skvelým kameramanom, réžii a celému tímu National Geographic, ktorí to spracovali do tejto podoby. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Dokument je hlavně o ledních medvědech a mrožích živícími se škeblemi. Do cesty se jim postaví tuleni kroužkovaní, mořští racci, liška polární, narvali a ptáci alkouni. (Inferion7)
  • Zábery sú zostavené z viac než 800 hodín záznamov, boli natočené v priebehu pätnástich rokov manželstva režisérky Sarah Robertson a Adama Ravetcha v spolupráci s National Geografic a BBC Natural History Unit. (lareinna)

Reklama

Reklama