Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(30)

Obsahy(1)

V dokumentárním cyklu blíže poznáme úseky české historie, které jsou svými dopady významné nebo přinejmenším velice zajímavé, avšak širší veřejnost o nich nemá příliš tušení. Tato „bílá” místa v dějinách jsou často spojena s význačnými osobnostmi a jejich neobyčejnými osudy. Napínavé příběhy, jež se k těmto místům váží, zůstávaly dosud utajeny v pracovnách badatelů. Dozvíte se z nich mnoho zajímavých faktů, která vás navíc přesvědčí o tom, že naše země hrály vždy v evropském kontextu nezanedbatelnou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokumentární cyklus o více či méně známých postavách českých dějin 15. - 18. století (většina dílů se týká 17. století). O kom jsou jednotlivé díly: 1. Osudová volba (Ferdinand I.), 2. Účel světí prostředky (Oldřich II. z Rožmberka), 3. Okrádat bližního dovoleno (Petr IV. z Romžberka), 4. Čech na polský trůn (Vilém z Romžberka), 5 Prostopášný Petr Vok, 6. Brutální levoboček (Julius D'Austria, syn Rudolfa II.), 7. Když se dvě perou... (Eliška Kateřina ze Smiřic a Martkéta Salomena Slavatová), 8. Zrádce, nebo intrikán (Jiří Popel z Lobkovic), 9. Krvavý místodržitel (Karel I. z Lichtenštejna), 10. Zradou ke kariéře (Albrecht z Valdštejna), 11. Diplomat, nebo zrádce (Jan Smiřický), 12. Jiří Kopidlanský, škůdce zemský..., 13. Česká Čachtická paní (Kateřina Bechyňová z Lažan), 14. Skolen císařskou rukou... (Adam František ze Schwarzenbergu), 15. Prchlivý rváč a výtržník (Heřman Kryštof Russworm) ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle model,který připomíná přednášku učitele ve škole je naprd, v dalších pokračování je moderátorská dvojice,která spolu vede jistý druh dialogu,myslím že i na pamatování je to lepší... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých osobnostech novověku. Jedná se ale o méně záživný projekt. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Místy by chtělo zapracovat lépe na režii, často se obrazový materiál opakuje a ne vždy se kryje s právě probíhajícím komentářem. Skopal se k netradiční roli postavil dobře. Pátá série už je o ničem. ()

Reklama

Reklama