Reklama

Reklama

Bezruči

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2006, 52 min

Režie:

Petr Lokaj

Obsahy(1)

Divadlo Petra Bezruče v Ostravě představuje pozoruhodný fenomén. Přestože nedávno oslavilo své šedesáté narozeniny, není dnes šedivé ani unavené, natož nezajímavé. Divadlo mladých a pro mladé. Jeho vývoj v uzlových a určujících bodech, peripetie i katastrofy, nejvýznamnější osobnosti, které směřování souboru určovaly a určují, především však zaměření na dnešek a zítřek, to je hlavní obsah i smysl dokumentu o divadle, které vzniklo z nadšení party mladých lidí hned po válce - a dnes mu aplaudují mladí už několikáté generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obsahově přinejmenším >zajímavý< dokument o osudech jednoho pozoruhodného divadla. Troška sentimentu nad černobílými fotografiemi ze zlatých časů konce let šedesátých, vzpomínky protagonistů na >léta dřiny< i aktuální pohled do současnosti divadla s tou potřebnou hrdostí a odpustitelnou špetkou >pejchy< a přeceňování sebe sama - i protivným kňouráním nad těžkostmi současného >kulturního socializmu< , za který si nakonec páni divadelníci můžou za těch posledních 17-18 let tak trochu i sami, že... ;-) - Prostě dobře udělaný dokumentární film na dané téma a smysluplné završení jednoho >divadelního< večera na sobotní ČT2... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Trochu toho veselého i hořkého vzpomínání, pohled na nedávnou minulost i současnost. Kvalitně zpracované téma a pro diváka z druhého konce republiky, jakým jsem já, jistě přínosný dokument. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Historická sonda plná zajímavých informací, která o Divadle Petra Bezruče podává ucelený obrázek. Dokument se snaží představit divadlo v jeho historickém vývoji, promluvy o něm nechává na zainteresovaných osobách, které - spolu s ukázkami z inscenací - dodávají dokumentu punc subjektivnosti, tyto deklarují atmosféru v tomto divadle panující, ta je divákovi předávána nenásilně. Dokument navíc postihuje a dotýká se mnoha problémů, které existenci divadla provázely a dodnes provázejí. I po téměř 8 letech má důležitou výpovědní hodnotu. ()

Reklama

Reklama