Reklama

Reklama

Nebezpečné probuzení

(TV film)
  • Kanada The Man Who Lost Himself (více)

Obsahy(1)

Zapomněl, kdo jsou lidé,kteří ho milují. Zapomněl,kdo je on sám. Inspirující film o vítězství nad nepřízní osudu, o síle lidského ducha a o lásce k rodině! Šťastný manžel a otec tří nádherných dcer Terry Evanshen (David James Elliot) má vše co si může přát. Při vážné autonehodě se ocitá v kómatu. Lékaři mu již nedávají šanci. Terry se jako zázrakem vrací do života, ale na nic ze svého života před nehodou si nevzpomíná. Jeho žena Lorraine (Wendy Crewson) se navzdory varování lékařů rozhodne vzít manžela zpět domů. Terry je tak vržen do naprosto cizího prostředí a k lidem, o nichž nic neví. Není člověkem, kterým býval a rodině začíná jeho chování nahánět strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

janabel 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo přišel na to, že to je thriller, já totiž viděla pouze drama. Drama o rodině, která se snažila poprat s tragédií, která jí nečekaně postihla, a prala se s ní jak jen sama nejlíp uměla. Takže, jestli někdo bude očekávat nějaké zvraty a napětí, bude asi zklamaný. Přesto film, pro jeho silný lidský příběh, stojí za to vidět. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ano, Lorraine prokázala neuvěřitelnou trpělivost, ale také neuvěřitelnou hloupost, když neuposlechla radu lékařů a vzala Terryho domů ve snaze pomoci mu sama. Nedošlo jí, co to rovněž udělá s psychikou dětí, které především měla této zkušenosti uchránit. Nejdřív Terryho ničila přehnanou péčí, pak přílišnou nedůvěrou a nakonec ho nedokázala přijmout takového, kým se stal. Je těžké, vyrovnat se s tím, když se z blízkého, drahého člověka stane někdo cizí, odhadnout správnou míru péče, pravý stav věci a vyrovnat se s tím. Tady, zdá se, se to nakonec podařilo. ()

Reklama

allegria 

všechny recenze uživatele

Jako už víckrát, i tentokrát souhlasím s komentářem janabel, takže by už někdo mohl namítnout, proč sem vlastně píšu komentář svůj. Film rozhodně thriller není, ale jako drama je to silný příběh, tím spíš, že se skutečně stal, a muselo to být pro celou rodinu, ale i hlavního hrdinu velmi těžké. Obdivuji, že se nevzdali. Asi jen málokdo by to ustál. Pravda je, že se děj odehrává tak nějak s malými rozdíly stále stejně, ale když si představím, že se to opravdu stalo, nenudím se ani náhodou. Znám sama několik případů, kdy člověk, kterému lékaři prorokovali doživotní invaliditu, se natrvalo uzdravil, a ještě mohl dál sportovat. Tato myšlenka - síla vůle a síla podpory - je na filmu asi to nejcennější. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebaví. To bylo tak průhledný vod samýho začátku a navíc nechyběla obligátní kráva... teda silná žena a její milující rodinka (malých hloupých telátek). Strašně jsem si přál, aby je tam všechny vykostil, nebo tak něco. I náznak dramatu by potěšil, když thriller se nekonal. Ale byla to jen řídká kejda. A když se nad tím zpětně zamýšlím, tak se tam od tý nehody vlastně nic nestalo. Teda jako stalo, ale bylo to taaaak vo ničem. Naprosto na mě ty jejich životní osudy nedoléhaly, jenom mě všichni rozčilovali víc a víc až do hepáče plnýho nadějí a lásky... No a protože tam nebylo nic, co by upoutalo moji pozornost, zas jsem se věnoval detailům. Třeba jsem přemýšlel, jak tydle filmový lidi vždycky žijou v obrovským baráku uprostřed obrovskýho pozemku. No jestli to tam má vopravdu vypadat pořád tak uhlazeně a uklizeně, prostě dokonale, tak to snad musej celej den makat. Kde pak berou čas na ty svoje pseudoproblémy? Nu a pak byl kaněc filma. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majorovi Rabbovi padol trám lode na hlavu, alebo niečo také, a on sa odrazu nepamätá na svoju vyžitú ženu a nepekné tri deti. Nečudo, možno to ani nebolo tou nehodou. Správa sa však ako totálny magor a najradšej by ste ho nakopali oceľovou špičkou. Lebo ani človek, ktorý stratí pamäť, sa nebude k ľudom, ktorí sa o neho starajú správať ako špinavý hajzel. Vraj podľa skutočnej udalosti. Nechápem, normálna žena by po dni strávenom s takým primitívom podala žiadosť o rozvod. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Snímka je inšpirovaná knihou slávnej kanadskej novinárky June Callwoodovej "Muž, ktorý stratil sám seba: Príbeh Terryho Evanshena" ("The Man Who Lost Himself: The Terry Evanshen Story"). (ash99)

Reklama

Reklama