Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Pai-Mei odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočná kravina. Človek sa musí pozastaviť, ako niekto dnes môže vyhodiť peniaze na výrobu takéhoto odpadu. Nečudoval by som sa, keby to mal na svedomí Hallmark. Podobné produkty sú v réžii tejto „televízie“ bežné. Herecké výkony na maliny a špeciálne efekty ak sa to dá tak nazvať, zrejme robil režisér vo svojom laptope. Za všetko už vlastne hovorí obsadenie Caspera Van Diena do hlavnej úlohy. ()

Martinius odpad!

všechny recenze uživatele

jedna z najvacsich sraciek televizneho filmu vobec, kde indovia hraju egyptanov a jednotlive sceny neustale navzajom superia o najnelogickejsi blud, najstupidnejsi dialog, ci najtrapnejsi herecky prejav. snaha o parazitovanie na dobrodruznom zanri a zjavne vykradanie povodnych mumiovych klasikov dopadla asi tak pritazlivo ako bezdomovcova vecera z odpadkov. film je tiez dokazom toho, ze casper van dien je nielen jeden z najvacsich omylov hereckeho povolania ale aj omylov prirody. ucinkovanie malcolma mcdowella si vysletlujem len jeho vycibrenym zmyslom pre cynizmus. horsie ako pozeranie tohto braku je snad uz len rozvod, poziar alebo vyhodenie z prace. ()

Reklama

Haymar odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, jak režisér vynikajícího Highlandera a Ricocheta nebo (sice již ne tak dobrých ale pořád nadprůměrných) pecek Ressurection či Resident evil 3, může zplodit tak nehoráznou sračku. Casper van Dien je trapnou karikaturou Indyho a vůbec to celý nehorázně krade kde se jen dá (hlavně z Mumie a již zmíněné trilogie Indiana Jonese)... v kombiaci s úmorně dlouhou - skoro 3-hodinovou stopáží, nekoukatelné!! Fuj Russelle! 3x FUJ! ()

jane1106

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sice jen asi pět minut, ale i za tu chvilku mě tento slaboučký odvar Mumie znudil až běda. Mizerné triky, ubohý soundtrack, který nesahá monumentálnímu Goldsmithovu a později Silvestriho dílu ani po kotníky (což si na Nově Cinemě zřejmě všimli a proto upoutávku jaksepatří okořenili právě hudbou ze Sommersových spektáklů) a vymydlený "dobrodruh" Van Dien. Jonathan Hyde se zřejmě egyptských filmů nemůže nabažit. Ponechávám bez hodnocení, poněvadž za tak krátkou dobu jsem se nestihla rozhodnout mezi odpadem! a 1*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme stupiditu, tak to má celkom zaujímavý nádych dobrodružnej atmosféry. Na MÚMIU si spomeniete každú chvíľu, ale Casper je predsa len sympaťák. A príšery sú odporne počítačové. Veľkolepé finále je skrátka veľkolepé... POKLAD KRÁĽA ŠALAMÚNA bol na tom trochu lepšie... A ešte pripomeniem, že existrujú aj horšie šialenosti ako napr. MÚMIA (Lgend of the Mummy)... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama