Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Má to slušnou výpravu, je tam Leonor Varela a samozrajme jej to velmi pristane - a to je taky jediný důvod, proč by někdo trávil TŘI HODINY ve společnosti okloboukovaného Kašpara Van Diena. Co taky můžete čekat od filmu, v němž Ty Zlé reprezentuje Řád Pekelného Ohně?;) V dnešní době, kdy se k Sommersovým Mumiím dostanete bez větší snahy, je takovýhle televizní pokus, v němž rovným dílem vzdělaná i sličná egyptoložka nechápavě čučí na Hrdinu s velkým K, kterak tento z hrudi čerstvě odpadnuvšího derviše cosi obkresluje na čistě náhodou při ruce se nacházející list papíru formátu A3, aby následně své kolegyni objasnil, že "To je mapa." , naprosto, zcela, beze zbytku a totálně zbytečný. 20%, ale aspoň jsem se po ránu zasmál;) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Napodobenina Múmie a Indyho Jonesa, ktorú budete mať problém dopozerať, hoci ju natočil tvorca prvého Highlandera. Casper Van Dien je trápny ako vo všetkých svojich posledných "direct-to-DVD" filmoch a tie počítačové potvory a démoni - WTF? Mulcahy, kam si to až dopracoval? ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Fujtajbl! dalsi naprosto odporna televizni sracka nechce se mi verit ze to reziroval Mulcahy myslel sem ze jmeno tohoto kdysi kvalitniho filmare zarucuje urcitou uroven ale uz se taky propadl do slusne hlubokych bazin ze v tom hraje Van dien mne rovnez neprekvapi to by nebyla zadna spravna traparna aby se v ni tenhle radobyherec neobjevil krome bezbrehyho a naprosto nezabavnyho vykradani Jonese nebo Mumie je to vzhledem k delce i naprosto odporna nuda a musim se priznat ze sem to nebyl schopen dokoukat kdyz sem videl jak skoncil prvni dil nemel sem silu divat se na druhy myslim ze timhle rozhodnutim sem si zachranil par mozkovych bunek a utvrdil se v presvedeni ze to co je dneska vydavano za dobrodruzne filmy neni uz ani parodii na ne na smetiste s tim! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vážně existuje někdo, kdo se na to vydržel dívat až do konce? Jednu hvězdičku dávám kvůli nepatrné možnosti, že se ta zhovadilost třeba zlepšila poté, co jsem film znechuceně vypnula. EDIT: Po roce a půl jsem viděla další fragmenty a pořád nevím, zda to bylo míněno smrtelně vážně, nebo šlo o parodii na Indyho Jonese. Úžasně dementní film! 10%... třeba za výpravu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být slušná práce, ale vyklubal se z toho lehce podprůměrný film se sympatickým Dienem. Po Give´em hell malone jsem čekal další překvapení ale tentokrát je to provar na celé čáře. Mulcahy se strašně táhne a nenatočí ani jednu pořádnou scénu. Navíc Hyde mi přišel silně nesympatickej. Aspoň je tu McDowell kterej se sice moc nepředvede ale aspoň něco. Mohlo to být lepší. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme stupiditu, tak to má celkom zaujímavý nádych dobrodružnej atmosféry. Na MÚMIU si spomeniete každú chvíľu, ale Casper je predsa len sympaťák. A príšery sú odporne počítačové. Veľkolepé finále je skrátka veľkolepé... POKLAD KRÁĽA ŠALAMÚNA bol na tom trochu lepšie... A ešte pripomeniem, že existrujú aj horšie šialenosti ako napr. MÚMIA (Lgend of the Mummy)... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Laciná televizní a zbytečně dlouhá vykrádačka Indiana Jonesů a Mumií, která ale něco do sebe má. Některé scény jsou skvělé. Žel, není jich mnoho a naprosto je přebíjejí ty WTF scény, stupidní dialogy (On: Probuď se! - Ona: ˇA, démoni... aha vlastně, nejste skuteční..." Načež se sama od sebe probere), o nelogičnostech ani nemluvím. Předčasné a naprosto zazděné zesnutí zlouna McDowella. Trikový závěr, který by byl směšný i v 90. letech. Ale jak říkám, chvílemi to do sebe něco má. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času měli dobrodružné filmy typu Indiana Jones, Tomb Raider či Flynn Carsen (zvláště pak první dva jmenovaní) u diváků zelenou a dodnes patří mezi velice oblíbené. I proto není divu, že se během posledních let dočkali řady následovníků, kteří se je snažili v ledasčem napodobit a dosáhnout alespoň částečně jejich slávy. Mnozí však marně. Jednou z mála výjimek byla Sommersova Mumie která nám kromě dobrodružné jízdy nabídla i menší porci „hororové“ podívané. Sice jen okrajově, ale kombinace akčního, dobrodružného a hororového žánru se ukázala býti dobrou volbou. Scénárista David N. Titcher se bezesporu nechal inspirovat právě jejím úspěchem a narychlo sesmolil vlastní scénář (mimochodem tento člověk má na svědomí i scénář k filmům Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu a Cesta kolem světa za 80 dní). Největším problémem tohoto televizního filmu je především jeho délka. Skoro tříhodinová porce je totiž dost velké sousto, které nemusí všichni zvládnout. Zvláště když celková kvalita a to nejen příběhu je mírně řečeno dost podprůměrná. Zápletka je rozdělená do dvou dílů a bohužel obsahu opravdu velké množství zdlouhavých (nudných) pasáží, které vás především uspávají, než abyste se u nich bavili. Dá se zde však narazit i na několik slušných scén (zvláště pak v první části filmu), které jsou svým způsobem i vtipné. Jak však čas plynul, odhalily se veškeré tvůrčí slabiny a že jich nebylo málo. Od nepříliš záživné atmosféry přes nepovedené speciální efekty až po dost toporné herecké výkony. Takže v konečném hodnocení této téměř tříhodinové nálože však příliš štědrý co se hodnocení týče, nebudu. Film se totiž na můj vkus místy neskutečně vleče a spíš jsem se u něj nudil, než abych se bavil. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vykrádačky neodcudzujem. Pokiaľ majú aspoň nejaký vlastný štýl, alebo aspoň kúzlo ´´guilty pleasure´´. Tento blud nemá takmer nič. A ešte to natiahnuť do rozmerov dvojdielneho filmu, to musí byť pre fanúšikov utrpenie. Máločo, je na tomto TV filme pozoruhodné, ale dalo sa to čakať. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý televízny film ktorý kopíruje všetko od svojho slávnejšieho bratra Mumia. Efekty sú na velmi mizernej úrovni a o deji ani netreba hovoriť. Celkovo 25 percent. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

164 minut dlouhej videofilm? No bál jsem se, co to bude za Casperovinu, ale ona je to překvapivě naprosto v pohodě koukatelná věc. Dobrodružné to je, fantasy taky tak trochen, ale ten horor no nevím nevím, možná pro někoho, koho to nebaví, je horor délka toho filmu :-D ano chápete mě dobře fanoušci hororu. Bát se opravdu nebudete a to ani co by se za nehet vešlo. Pokud však hledáte horor pro přítelkyni, po kterém se bude pyšnit, jak se nebála, tak je to správná volba. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Něco mezi odpadem a jednou hvězdou za zajímavé, i když už tolikrát zfilmované téma. Dva zbytečné filmy. Na Nově vysílané hned po sobě, což byl dobrý tah, protože s odstupem bych se na ten druhý nikdy nepodíval. První část nudná, druhá část debilní, s efekty k smíchu. Výborná byla reakce objevitelů hrobky: "Kdo otevře hrobku Faraona, toho stihne smrt. Hurááá!" ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

Dal bych hvězdu za Leonor Varela, ale to, co na začátku vypadalo jako jedna hvězda debilní konec totálně zazdil do odpadu. Doporučuji pouze v případě, že se chcete od srdce zasmát blbému scénáři a smutným hereckým výkonům. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

To snad ani nemůžou myslet vážně. Sračkoidní snaha napodobit Indiana Jonese nebo podobné dobrodružné filmy. Smilovala jsem se a dala jednu star, a to jen díky hlavnímu hrdinovi, který byl (asi jako jediný) vybrán dobře. ()

Reklama

Reklama