Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Fujtajbl! dalsi naprosto odporna televizni sracka nechce se mi verit ze to reziroval Mulcahy myslel sem ze jmeno tohoto kdysi kvalitniho filmare zarucuje urcitou uroven ale uz se taky propadl do slusne hlubokych bazin ze v tom hraje Van dien mne rovnez neprekvapi to by nebyla zadna spravna traparna aby se v ni tenhle radobyherec neobjevil krome bezbrehyho a naprosto nezabavnyho vykradani Jonese nebo Mumie je to vzhledem k delce i naprosto odporna nuda a musim se priznat ze sem to nebyl schopen dokoukat kdyz sem videl jak skoncil prvni dil nemel sem silu divat se na druhy myslim ze timhle rozhodnutim sem si zachranil par mozkovych bunek a utvrdil se v presvedeni ze to co je dneska vydavano za dobrodruzne filmy neni uz ani parodii na ne na smetiste s tim! ()

jane1106

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sice jen asi pět minut, ale i za tu chvilku mě tento slaboučký odvar Mumie znudil až běda. Mizerné triky, ubohý soundtrack, který nesahá monumentálnímu Goldsmithovu a později Silvestriho dílu ani po kotníky (což si na Nově Cinemě zřejmě všimli a proto upoutávku jaksepatří okořenili právě hudbou ze Sommersových spektáklů) a vymydlený "dobrodruh" Van Dien. Jonathan Hyde se zřejmě egyptských filmů nemůže nabažit. Ponechávám bez hodnocení, poněvadž za tak krátkou dobu jsem se nestihla rozhodnout mezi odpadem! a 1*. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme stupiditu, tak to má celkom zaujímavý nádych dobrodružnej atmosféry. Na MÚMIU si spomeniete každú chvíľu, ale Casper je predsa len sympaťák. A príšery sú odporne počítačové. Veľkolepé finále je skrátka veľkolepé... POKLAD KRÁĽA ŠALAMÚNA bol na tom trochu lepšie... A ešte pripomeniem, že existrujú aj horšie šialenosti ako napr. MÚMIA (Lgend of the Mummy)... ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Prokletí hrobky faraóna Tutanchamona. Casper Van dien dokonale sehrál béčkovou verzi Mumie hlavního hrdiny. Příjemný film, který stojí za to se podívat na páteční večer. Příjemný scénář, dobrodružného charakteru. Musím podotknout, že to chvílemi zavánělo průšvihem, až k těsné podobě Sommersovi Mumie. Písnička a Jonathan Hyde, všiml jsem si, že se Johnatan podíval na kameru stejně jako ve filmu Mumie. Film byl zbytečně dlouhý na 2 části. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Pan režisér, který stvořil Highlandera a pak mu zjevně hráblo, vysral další geniální TV film. Totální ujetina od začátku až do konce, přičemž konec mě fakt dostal. Tohle byla podprůměrná šílenost i v rámci produkce stanice Hallmark a to už je co říct. No aspoň to zpříjemňovala kočička Leonor Varela, když už je ten Casper Van Dien tak neskutečně ubohý a trapný Indiana Jones. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama