Reklama

Reklama

Příběh začíná šílenou honičkou kdesi v temných lesích. Dvěma pronásledovaným párům se podaří uniknout do nedalekého domu, kde se, jak doufají, ukryjí před šíleným psychopatem, který je jim v patách. Až příliš pozdě si pak uvědomí, že dům sám je jedna velká past, do které sami vkročili. Noc plná teroru nedá nikomu z nich vydechnout. Vlastně, někomu možná ano... (Davies182)

(více)

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda že měla tahle slátanina takový pěkný trailer, mé zklamání je teď kvůli němu opravdu velké. Prvních dejme tomu třicet minut slibuje alespoň mírně nadprůměrnou zábavu, ale jakmile se dostaneme od tématu "maskovaný zabiják" k tématu "magický dům", jde všechno napětí do háje, postavy ztratí zbytky soudnosti a hororový fanoušek se nudí, protože to, co se na obrazovce odehrává, není ani strašidelné, ale ani krvavé. Jestliže jsem ještě i při nepovedeném finále trochu uvažoval nad třemi hvězdami, definitivně mě dorazila nastavená pointa. Když byla použita poprvé, byla geniální. Podruhé se mohlo jednat o inspiraci, potřetí o vykradačku. A House je už minimálně pátým filmem, v němž se objevila. Takže spíš než upoutávce věřte tomu hroznýmu plakátu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Citát z Bible na úvod, potom jedna vrstva klišé na druhé, průhledné charaktery hrdinů, kteří jsou navíc nesympatičtí kreténi k tomu, hrozná nuda hodinu a něco, idiotské finále s debilní pointou a vysmátý Michael Madsen na závěr. Ale ani ten to chudák nevytáhne výš. Takže asi tak, no. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slabé až Moc.. Natočené je to Hezky, Žádná Amatéřština. ale prostě mě to nezaujalo.. Podivní lidé v Baráku Mohli něco Podniknout.. Mohly Proběhnout nějaké Vraždy, mohlo se Objevit Gore.. A né utikat tam a sem.. Trošku jsem i Podřimoval,takže ani pořádně nevím, o co tam Šlo.. A Konec totální WTF? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororová báchorka připomínající dort Pejska a kočičky. Tvůrci se nedohodli na pevně stanovené chuti, a tak začali přidávat žánrové ingredience (opuštěný hotel v lesích, jeho podivní majitelé, satanisté, přízrak mrtvé holčičky a navrch tzv. Plechovkový vrah), až po jejich smíchání místo luxusního medovníku vznikla fraškovitá bublanina. Plus ty nejvíc odrbaný, papírem smrdící dialogy ve stylu "Jsem čisté zlo, světlo zničí temnotu" a nakonec ta nejprůhlednější pointa za posledních deset let. Tohle prostě nemohlo vyjít. Děkuji, víckrát už radši neochutnám. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zo sľubovaného filmu s maskovaným vrahom je zvláštni guláš o šialenej rodinke a nadprirodzenom dome zakončená obohratou pointou. Technické spracovanie a postavy dobré čo sa však o scenári nedá povedať. Bohužiaľ. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor, který překvapí. Dva páry se vlivem okolností ubytují na noc v podivném domě fungujícím jako noclehárna s ještě podivnějším personálem. Netuší, že právě vstoupili do prokletého domu, který je ztělesněním špatného svědomí osob, které v minulosti nějakým způsoběm zhřešili a dům pro každého návštěvníka stanovil svá krutá pravidla. A Michael Madsen v roli ochránce zákona zde nehraje až tak nepodstatnou roli jak by se mohlo na první pohled zdát. Tento horor je jedna pořádně zběsilá noční můra, která začíná už s prvním záběrem a v kvapíkovém tempu dojede až k finální a velmi překvapivé pointě. Dále překvapí v tom, že je natočen na solidní technické úrovni a v kinech by klidně obstál. Herecký ansámbl zahrnuje několik povědomých tváří a vedle hororového specialisty na záporné postavy Billa Moseleyho všem vévodí Michael Madsen, který není jen nutnou ozdobou do úvodních titulků. Nápady to ve filmu jen hýří a v rozlehlém domě si divák užije pořádnou dávku strašení, neumře nudou a pěknou psycho jízdu završí již zmíněná pointa se závěrečným stylovým záběrem na strašidelný dům s usmívajícím se Michaelem Madsenem. A překvapivě si to vystačilo s mizivou spotřebou filmové krve. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

House je pro mě osobně překvapením roku 2008. Jistě nejedná se o nejlepší horor toho roku, ale já jsem od něj moc nečekal a vlastně jsem si ho sehnal jen díky Madseonvy. Ale i tak jsem byl překvapen. Satanisti byly správně úchylný a příběh celkem ušel, i když občas pokulhával. A konec mě celkem mile překvapil. Palec nahoru. Jen nějak nechápu tu délku jaktože moje verze měla něco kolem 82 minut? A žádnou jinou jsem nesehnal. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jako by vypadlo z přehrávání a stylizace hororů z 40. - 50. let. Pak se sice opět ukáže, kolikátý že to máme rok, ale veškerý děj se smrskne na "jdi a stane se /uvidíš něco ošklivého". To je místy zábavné (občas i velmi), ale na 100 minut stopáže to nevydrží bavit a tak po další půlhoďce i nudí. Jakýkoliv pozitivní dojem pak zabíjí otřepaný a natahovaný konec. Pokud bych měl byť chvilku přemýšlet nad tím, co se House snažil nešikovně vyprávět, bylo by hodnocení ještě nižší, takhle se spokojím s vizualní podívanou, která svojí vyfiltrovaností na zeleno-červenou je nejlepší částí filmu a status "fajn podívaná na jeden večer a víckrát už ne" vklidu pro film ukope. Vše ostatní - od hl.herců, scénáře, až po trapně odfláknutý výkon Michaela Madsena si moc pozornosti nezaslouží. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak špatné, jak jsem čekal z hodnocení. Začátek byl typický, mladý pár si vyjel na výlet a ztratil se, zlý policajt je zavede na scestí, kde jim píchne pneumatika a oni nemají jinou možnost než se ubytovat v blízkém motelu. Jenže zde veškerá podobnost s jinými béčkovými horory končí a nastupuje solidní hororová pasáž s vynikající kamerou a hudbou a příběhem, který jsem tedy ještě na začátku rozhodně nečekal. Závěr byl sice podobný trochu hororu Smrt přichází v bílém, ale celkově jsem nebyl zklamán. Samozřejmě nesmyslů je tam hromada, ale ta hlavní linie, ten hlavní příběh je vykreslen docela srozumitelně a pro mě velmi překvapivě. Hodnocení: 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak i některé jednoduché, prosté a neoriginální filmy umí být dobré. Podobné zápletky mám docela rád. Někdy se nepovedou, ale někdy, a to je zrovna tenhle případ, dokáží z mála vytřískat docela dobrou atmosféru. Nedokážu říct přesně, co mě na tom bavilo. Kvalit, syrovosti a síly podobně laděného Farmhouse to sice nedosahuje, ale sedlo mi to. Nenudilo to, neprudilo, čekal jsem na každou další minutu filmu a v případě Leslie Easterbrook, Michaela Madsena a Billa Moseleyho mě to vlastně i potěšilo. On totiž i ten kýč má občas něco do sebe... A podle závěrečných titulků se to snad i točilo v Polsku. 3,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorický softhorror se sexappealem druhořadé televizní inscenace z produkce nějaké poloamatérské regionální televize. Jako bonus a zlatý hřeb v něm figuruje i "pure evil 100%" (totálně kulervoucí hláška!!) stoprocentně zlý Michael Madsen... Nebožák, kdyby kdysi býval Tarantinovi kývl na Vincenta Vegu v Pulp Fiction místo polodementa Travolty, nemusel dnes nejspíš brát takovéhle štěky. První půlhodina vcelku ušla, jejím vyvrcholením byla pak večeře s exkluzivně švihlou a podivínskou rodinkou, jenže pak začnou všelijaké melodramatické výjevy z krutých dětství a nešťastných životů, satanistické grafitti a černý dým, až jsem u toho málem usnul. Stoprocentně zlý zbytek filmu je koukatelný jen díky nekrofilně svůdné a gothicky bílé lolitce s krásnými kučeravými lokýnkami. Jinak je to s prominutím naprostá sračka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pane jo. To byl ale chaos. Nejdřív to vypadalo na klasiku, ve které se dva páry vinou "náhody" ocitnou v opuštěném hotelu, kde se stanou obětí hry sériového zabijáka. Jenže hned když se objevil personál alá příbuzní od Adamsových, začalo být všechno trošku jinak. Veškeré předpoklady vzaly za své zjevením holčičkového ducha a Plechovkáře. Pak se z toho stal zmatek umocněný zběsilým střihem, který sice disponoval místy hodně dobrou atmosférou či vydařenými scénami, ale ty sekvence nebyly smysluplně pospojované, což mě silně iritovalo. Stejně jako závěr, který patřil k těm nejočekávanějším. Škoda, protože jisté náznaky solidní filmařiny tu byly. Nicméně za jedno podívání to, myslím, i stojí. 40% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ano, má to častý scénář: "Někdo někam jede, někdo je blbě navede, někam se dostanou (nejčastěji dům) a něco je honí." Jenže! Já se ani trochu nenudil... I když herecké výkony některých byli trochu slabší, tak pořád ne špatně zahrané... Hlavně holčička Susan to zahrála báječně a hned sem si jí oblíbil a Betty z tý rodiny taky působila velice zajímavě... Atmosféra se mi líbila hned po příchodu do domu... Temná, strach nahánějící a přesto hezká... Hezký interiér domu, suterénu, celkově hezký dům.... I scény v tunelu byly vcelku pro mě dobré... Dost se mi líbili i efekty... Mrznoucí sklenice, obličej Betty a dalších, voda v tý místnosti, černý dým a nakonec i to světlo bylo pro mě dobře udělané.... Nečekal jsem od toho nějakou bombu, neříkám že je to bravurní snímek, ale osobně mě to dost překvapilo, bavilo, velice rád se k tomuto filmu vrátím a doporučím ho i známým, jelikož si myslím, že toto aspoň za jedno shlédnutí stojí.... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je obalený klišéovitosťou, originalita žiadna, scenár bol tiež mizerný, prehľadný a nezáživný. Film je poznačený citovými výlevmi, ale v tom psycho strihu to vobec nefungovalo. Je toho tu veľa, ale funkčné, to aj tak nebolo. Niektoré tie náučné dialógy boli neskutočné trápne a úbohé. Strašne nudná kravovina, ktorá sa hrá na niečo, načo vobec nemá. Amen. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nechtějte, abych spočítal, kolik hororů, stavějících na strašidelném domě, bylo natočeno. Snad nejtypičtější kombinace, jaká může nastat. Často stojí osamoceně, plevel prorůstá zápražím a nikdo si nepamatuje, co se v tom domě stalo. Jejich prázdnota je ovšem jen zdánlivá. I proto se lidé obvykle takovým místům vyhýbají, ale občas někoho napadne, nebo je shodou okolností nucen (jako naše čtyři postavy), do takového domu vstoupit. V našem případě nás uvítá "milá" rodinka sociopatů (poměrně uvěřitelná) a než se rozkoukáte, kolotoč obludností se roztočí a cesty není zpět. V tu chvíli se začne hrát na strunu sugesce, kdy před diváka je vystaven cyklus střihů a pomalu neví, co se děje. Naši hrdinové, nejenže se musí vypořádat s šílenou rodinkou, ale téměř přestávají důvěřovat i sami sobě. Odehrává se tak atmosférické drama, které nepolevuje, až do pointy, která je asi největším mínusem. Především se mi ale líbil přístup, který se obejde bez litrů krve a přesně natahuje momenty tak, aby udržel permanentní napětí, kdy lze jen těžko odhadovat, komu už místo na šachovnici nenáleží.. Určitě bych tedy tento snímek nezatracoval, jako většina zdejších komentářů, a kdyby nebylo té pointy a občas nesourodého střihu, tak bych ještě hvězdu přihodil. Ale i tak. 6/10 ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Z každého rožka troška,no dokopy vlastne úplná zbytočnosť.Film na mňa pôsobil zdĺhavo,aj napriek relatívne krátkej stopáži.Henson už raz veľmi poctivo vykradol SAW v roku 2006 vo svojej zlátanine s názvom Thr3e.Teraz pre zmenu chytil všetky otrepané námety moderného hororu a výsledkom je domotaný béčkový zlepenec,bez špetky kreativity,či akejkoľvek inovácie...Palec dole jednoznačne! ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ono se to někdy blíží ke hranici průměrné horrorové kraviny, ovšem v průběhu mne bombardovaly takové nesmysly a lacinosti, že mne brzy přešel jakýkoli soucit při hodnocení - navíc se to pokoušelo o mnou tolik milovaný surrealistický horror, což považuji za výsměch a provokaci. Zastřelit tvůrce CGI efektů, všechny herce vykuchat, scénáristu trhat koňmi. A Madsen je dřevo rozměrů Generala Shermana. ()

Reklama

Reklama