Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Recenze (215)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za týden šla jednotka do Mosulu a tam to schytala. Ten hajzl mě zachránil. Chtěl jsem si ho vzít domů jako oltář." Tři vojáci se vrací z války na skok domů a já bych na tom asi neviděl nic zajímavýho. Teda kdybych nebyl na vojně, protože tam jsou vztahy mezi lidma takový pevnější a tihle dovolenkáři jsou vyloženě sympaťáci - ukecaná naivka s prostřelenou pařátou, serža s děravým ptákem a veterán přepadenej latrínou. Mně s nima bylo podezřele dobře, i když myšlenku zajišťování bezpečnosti USA přepadáváním suverénních států na druhým konci světa jsem nikdy nepochopil. Asi jsem se měl líp učit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty nejsilnější přátelství vznikají na společném prožívání příběhů. Nádherný příběh o osudech tří sympatických lidí. Rachel jsem si zamiloval zhruba tak v prvním záběru a na svý pozici jsme vydržel i po skončení filmu. Obyčejný film o obyčejných lidech se kterýma bych chtěl sdílet svoje radosti o bolesti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný film o osudu, náhodách a radostí ale i strastí ze života. Přesně o tom je film Šťastlivci a přesně to všechno se mi právě na tomhle filmu líbilo. Drama tak akorát, v žádném ohledu to nepřežene a komedie taky přesně tak v rozmezí, kde vše plyne naprosto bez potíží tak, jak to napsal sám osud. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $266,967Tržby Celosvetovo $287,567║ by som fakt nečakal že Neil Burger ako režisér bude po otrasnom Iluzionistovi niekedy za niečo stáť ale prekvapil a túto armádnu drámu troch vojenských maródov zvládol dosť dobre, dejovo ide o v skutku pestrú jazdu naprieč Amerikou, kde na prvý pohľad z banálnych udalostí vytrieskal možné maximum, má to správny nadhľad a nechýba tomu sprvána dávka odľahčenia a nádych dramatu /75%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSME ŠŤASTLIVCI, ŽE JSME TO PŘETRPĚLI“...... /// Vona by vobčas mohla zavřít hubu (ukecaná…), latinoameričan, co to koupil do péra a Tim Robbins… ten to taky nemá lehký. A tak si to šukaj přes Státy, vobčas udělaj to co udělat musej (páč přátelství léčí), zastavěj se tam a tady … tak jak to prostě u road movie bejvá, řešej různý člověčí věci a já bych řek – celkem nuda. Všechna ta snaha, jak se vo sebe snažej starat – to by si jeden hubu rozerval. Asi nejsu klikař (nebo se na tyhle filmy vyser!). Vo to víc si cením Emilia Esteveze, kterej mě svojí Poutí dostal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak je Amerika hrdá na svý vojáky. 2.) Umím hovno, ale vyznám se v životě (takže voják….). 3.) Thx za titule ,,pedroo“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že jde vcelku o docela průměrný film? Co na tom, že je dějově těžko uvěřitelný? Vůbec nic, protože mně bylo v této road movie s dvoumetrovým sympaťákem Fredem, krásnou Colee a T.K. moc fajn po celou dobu a proto ani chvilku neváhám s hodnocením. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová tradiční road movie s né uplně tradiční trojicí postav, který se rekrutujou z vojáku vracejících se z Iráku a potkávající se popvé na letišti. Je to trochu dramatický a trochu vtipný a během cesty se vlastně neuděje až zas tak moc zásádních scén, ale jako celek to je bezva a Rachel McAdams je vždycky super ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

70% je zcela přehnané na tohle průměrné drama o 3 vojácích a jejich příbězích. Pravda, občas se člověk i pousměje, ale ve snimku jsem nenašel vubec nic zvláštního, či důvod si film nikdy v budoucnu pustit znovu 35% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Čtyři dny, tři lidé, dva muži a jedná překrásná žena. The Lucky Ones není zrovna vrchol scénáristické geniality. Z čeho film těží je charisma hlavních postav, neboť takhle sympatickou trojici jen tak nenajdete. Celkový pocit na konci sice není "čtyřhvězdový", ale díky famóznímu výkonu Rachel McAdams nemohu jinak. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Když jsem film jen zběžně prolétla, tak mě naprosto ničím nezaujal. Takže docela dlouhou dobu jen ležel v mém počítači bez povšimnutí. Nakonec jsem se odhodlala ke shlédnutí, protože mi už nic jiného na koukání nezbylo a ono ejhle, z filmu o ničem se vyklubala příjemná podívaná, ve které se sice celou dobu víceméně nic neděje, ale má to vtip a strašně pohodovou atmosféru.Až tak se mi nezamlouvala ta účelová scéna s tornádem (ehm), ale jinak se mi to celkem líbilo,Rachel byla úžasná.3,5* ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Rozkošně ukecaná Rachel McAdams, skvělá hudba a pár krásných záběrů na krajinu - to jsou asi největší plusy tohoto snímku. Peña s Robbinsem zdatně sekundují a plynulost, se kterou střídají komediální scény ty dramatické je až neuvěřitelná. Rozhodně nejpříjemnější film za poslední dobu a veliká škoda, že se u nás podobné filmy nedostávají do kin - 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista tomu chtěl, aby se potkali a vydali se do svých cílů společně. Všichni tři jsou sympaťáci, takže by se ani divák nebránil sednout s nimi do jednoho vypůjčeného auta, když letecká doprava selhala. Všichni tři se po zranění vracejí na čas domů, tedy nejstarší z nich nastálo. Ona vrací rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru, třetí do party pak míří za svou snoubenkou. Dočkáme se několika náhod, překvapení, milých i vypjatých situací, hlavně jsou až na drobné výjimky uvěřitelné a budou se líbit teenagerovi i padesátiletému divákovi. Tvůrci nabízejí propracované charaktery, příjemnou atmosféru, rozvážné tempo, herci zase velmi sympatické výkony (Rachel McAdams musela být rozkošná i jako dítě, které se vztekalo mezi regály v hračkářství). Tohle je kus, kterým se nás tvůrci nesnaží šokovat, prostě je mile obyčejný a zatraceně dobře drží pohromadě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, tahle úžasná road movie, to byl balzám na duši, takhle příjemný film se vidí opravdu málokdy a jakmile na takto kvalitní záležitost narazím, tak rozhodně s hodnocením a chvalozpěvy nešetřím. A tohle je přesně ten příklad naprosto dokonalého a perfektně promyšleného filmu, kdy vše se děje z nějakého důvodu, veškeré zdejší dění má své opodstatnění a charaktery postav jsou předem dané a především neměnné, což je velice důležité. Když Fred řekne, že tu kytaru nechce a za tímhle názorem si stojí až do konce filmu, tak to je pro mě znamení, že tvůrci dbali na pevně dané charaktery postav. Opravdu hodně úžasný film, hodně úžasná road movie, která nabízí pohled na život takový, jaký ve skutečnosti je nebo může být, a to je na něm spolu s úžasnými lokacemi a exteriéry asi to nejlepší. A samozřejmě nesmím opomenout herecké výkony, Tim Robbins, Michael Peña i Rachel McAdams zahráli opravdu úžasně a v tomhle případě se jedná o tři skutečně vyrovnané herecké výkony, kdy nikdo nemá navrch a kdy každý z těch herců je v té své roli prostě perfektní a okouzlující. Vydat se na tuhle cestu po Spojených státech s hlavními hrdiny by mě asi hodně bavilo a nenechal bych si to ujít, stejně jako jsem si nenechal ujít tento film, už když jsem ho kupoval, tak jsem tušil, že se mi bude líbit, a to se také potvrdilo. Takže tady není nad čím váhat, na tomto filmu nevidím jediné slabé místo a čas s ním strávený považuji rozhodně za výborně strávený čas, proto s radostí uděluji pět hvězd. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která svoji pohodovou atmosférou dovede i životní tragédie podat tak, že z nich nemáte depresi. Šťastlivci jsou opravdu solidní road-movie se sympatickým hereckým triem a poutavými dílčími příběhy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film neurazí, v mnoha ohledech je příjemný, ale nic moc se tu neděje. Pořádné drama, ani pořádná scéna pro výtlem tu taky není. Chtělo by to něčím oživit, ale s vojáky, kterým válka změnila život asi nikdy moc sranda nebude. Ne, já děkuji... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Road Movie nie je môj štýl alebo žáner a sám neviem, prečo som sa k tomu odhodlal (že by Rachel McAdams), ale oplatilo sa. Neil Burger nie je žiadny béčkar a natočené je to rozhodne dobre, ma to atmosféru, tempo, štýl a herecky je to dobre obsadené. Príbeh nie je moc výrazný, ale pri takom žánre by som povedal, že ho ani nie je treba, aj keď miestami by som prijal trošku viac príbehu. Na jedno pozretie a upršanú nedeľu rozhodne fajn. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Malý film bez ambicí a bez drahé producentské záštity, zato však s velkým srdcem, šikovným režisérem a trojicí megasympatických herců, kteří své talenty naštěstí neváhají "zahodit" do snímků podobného ražení. Skloubení komedie a dramatu dopadlo na výbornou, americký patetismus byl cílen jediným správným způsobem, tedy skrze humor a vědomý sarkasmus, a dialogy zkrátka měly šťávu a děj nijak nebrzdily. Byl jsem trochu skeptický vůči delší stopáži, již od prvních minut mě však smetla vlna zvláštně pozitivní nálady, postupně vystřídaná upřímnou radostí z toho, jaký poklad ti skvělí lidé na obrazovce sami v sobě a ve vzájemném přátelství našli. Ale jednu vadu přeci jen vidím - Rachel McAdams je tak nádherná, roztomilá, talentovaná a přitažlivá, že do konce života už budu schopen milovat snad jenom ji. Třeba tomu osud dá a přestěhuje se i se svojí kytarou do Budějovic, ale nevim... :)) 4* a velký kousek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle lze těžko uchopit. Lehce mi to připomnělo Best Years of Our Lives (1946), i když to nemělo tu sílu. Ústřední trojice Robbins, McAdams, Peňa byla sympatická a zejména na štíhlounkou vojandu Ráchel se dobře koukalo. Pro našince téma vracejících se mužů z Iráku nemá takovou váhu jako pro Amíky. Leckdo u nás už o dalším setrvávání amerických jednotek pochybuje a na Afghán se už dokonce nahlíží jako na další průser Američanů. K čemu rekonstrukční týmy? K čemu učit demokracii když po odejití ,, osvoboditelů - pro někoho však okupantů '' lid volí Taliban a ten všechny změny vrací zpět do období středověku....Tolikrát řečené ,,díky' ve filmu od běžných Amíků, kteří si žijí své běžné životy plné hambáčů, hypoték - bojujícím vojákům, kteří tam byli... nám zní neupřímně. Oni to ale tak berou, i když ve filmu zaznělo i pár otázek. ,,A co jste tam dělali?'' Věřím, že zvídavému Amíkovi odpověď ,,Snažili si zachránit život'' asi nestačí. Tenhle film však není o obhajobě války v Iráku. Je to příběh o členech armády, které náhoda svedla k sobě a díky které vyrazili na společnou cestu domů. Pro Robbinse je to cesta definitivní, odkroutil si celou tůru. Pro ostatní je to jen 30 denní dovolená mimo horké písky a sebevražedné útoky. Hrdinové cestou zjišťují během hodně seskupených náhod, že to co funguje v armádě v civilu zatím fungovalo vlastním životem. Tahle zvláštní road movie tak pro někoho skončí velmi překvapivě. Humoru tam moc není, hlubších myšlenek také ne, nicméně vidět se to s přehledem dá. Tři klíčky od Hummeru. * * * ()

Reklama

Reklama