Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (640)

Psema 

všechny recenze uživatele

Poměrně bezkrevná jednohubka na deštivý večer, která nikoho neurazí, ale nadchne pouze ty, kteří u podobných filmů neradi přemýšlí a mají ve svém filmovém TOP 10 na nejvyšších příčkách všechny Dannyho parťáky. Tenhle teenagerský odvar se totiž snaží na Clooneyho partu navazovat tolik, až zkrátka musí jednou narazit. A tady se tak stalo po zhruba hodině a půl bezproblémové zábavy, kde ze sebe nevýrazný Luketic tahá poměrně zajímavé montáže a záběry, aby posléze přepnul na unylý morální podtón o tom, že je někdy lepší vsadit na horší karty, i když to znamená trnitější cestu k vítězství. Sturgess každopádně po Across the Universe opět válí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem viděl modré hodnocení a tak jsem si řekl, že na večer si to pustit můžu a uvidím, co se z toho nakonec dokáže vyklubat. Nečekal jsem, že to bude až tak moc chytlavé, jako to na první pohled absolutně nevypadalo. Sympatičtí herci, zajímavý matematikou propletený příběh. Asi bych si také přál mít mozkovnu plnou matematických výpočtů. Jen si to představit. Přijít do casína s pár šupy a odejít s miliony v kapse. Hezky by to hřálo, ale špatně by to dopadlo. To je jednou jasné. Peníze dokáží člověka změnit, ať si řiká co chce, takže je tu jedna věc k dobru, ale další věci naopak k zlu. Tenhle film to vlastně ukáže dost znatelně, jen se chce do toho všeho pořádně zahledět. Do jádra filmu, do jeho karet, které rozvrhne po stole a už jen závisí na divákovi, zdali bude chtít jeho hru hrát až do konce. Každopádně já jsem to zkusil a rozhodně jsem nelitoval. Ten král s desítkou na stole, představující jednadvacet, totiž řikal pravdu a tu, že tento film si lepší ohodnocení rozhodně zaslouží. --- Winner winner, chicken dinner ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú somarinu, ale po čase si ma ten film získal.Veľmi zaujímavé a koniec bo tiež dobrý.Ale keď sa tak zamyslím, ani neviem čo je na tom tak super.Proste som len pozeral a bavilo ma to. Ma to tempo, fajn hercov, strih, hudbu ... mimochodom Kevinovi Spayceymu a Laurenceovi Fishburnovi role padli ako riť na šerbeľ. 85% - 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oko sice bere, ale mě tohle moc nebralo. Herci asi na mě byli moc dětinští. Počítat karty v black jacku? Tento nápad jsme již viděli a myslím že mnohem lépe provedený. Pokud v Las Vegas zmlátí každého kdo tam přijede a něco vyhraje, tak mě udivuje proč tam lidi do toho škaredého papírového města vůbec jezdí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neuveriteľne predvídateľné, nudné a ničím zaujímavé klišé, ktoré ide až priveľmi okato podľa overenej a naplánovanej schémy, takže tomu chýba život, šťava, ani ten spacey nie je kúzelník, aby to celé utiahol a tak sa nechá stiahnuť, a toho najlepšieho - pribratého tlčhubu fishburnea je tam tak strašne málo . . . no skrátka prázdna bublina; ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama