Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (69)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv záčátek snímku je takový všelijaký a poněkud rozpačitý, konec je doslova prosycen emocemi a smutkem. Zprvu jsem si myslel, že budu zvažovat hodnocení velmi nízké 2*, max. 3*, ovšem s blížícím se koncem jsem začal uvažovat o plném počtu. Afterwards navozuje řadu zajímavých myšlenek o smyslu života, smrti, uvědomnění si priorit, smíření s osudem a přijetí jeho naplnění. K silnému prožitku na konci napomáhá pomalá a tklivá klavírní melodie a skvělé záběry kamer. Celkově vizuální zpracování snímku je třeba pochválit, stejně jako herecké výkony. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdybyste měli možnost dozvědět se, že Váš život se chýlí ke konci, chtěli byste to vědět? A co teprve kdybyste měli možnost vidět, že se někomu chýlí život ke konci, jak byste s tím naložili? Dar nebo prokletí? To je otázka hodna odpovědi. Afterwards se o odpověď pokusil a velice solidně ji zdolal. Smutná, těžká, citlivá a jemná životní situace hlavního hrdiny mě tížila jako jeho, ale pomocí nádherné hudby zároveň unášela do oblak. Kontrast, který mě pořádně zasáhl. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemá moc nad hodinou své smrti. Ale jen protože zemřeme, neznamená to, že přestaneme existovat...Pěkný film, avšak to líné tempo mě vyloženě udolalo. Doprovodná hudba je pomalu silnější než celý příběh. Přesto mě dobrý zážitek tak úplně neminul, spíše obešel. Evangeline je krásná a talentovaná, jen škoda, že v tomto dramatu fungovala spíše jako ozdoba. Film mi potvrdil jediné - jak starý dobrý Seagal pravil, předtucha smrti je vskutku horší, než smrt samotná.. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně šlo tohle naprosto mimo mě, hodina a půl o pochopení něčeho, co bylo řečeno na začátku. Nevím, sám jsem překvapený, že se mi Po smrti opravdu nelíbí, ale vadila mi tak nějak přílišná snaha o poetičnost, která nakonec vyústila jenom ve zmatenost a zjištění toho, že prostě umřeme všichni a vyhnout se tomu ani náhodou nedá. Příběh šel prostě kompletně mimo mě, takže hodnotím krásně snovou atmosféru podkreslenou hudbou Desplata a to je tak všechno. Bohužel... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh, servírované veľmi dojímavo. Každá veta, každá myšlienka nesie v sebe nielen otázky, ale aj odpovede o živote. Samozrejme (veľmi správne), na niektoré musí odpovedať samotný divák. Neminie nás ani zvrat na konci príbehu. Herecky nadpriemerne zahraný snímok, kde predovšetkým J. Malkovich je najväčším ťahúňom. PS.: „Viete, že labuť spieva len raz svoj život?“ „Áno, počul som o tom. Je to vraj jej smrťou.“ Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama