Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

larelay 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynuca drama, kde ma kazdy zaber, kazda veta, kazdy zachvev brvy na tvari, kazdy ton nadhernej hudby, ktora vas sprevadza celym filmom svoje miesto a zmysel a vy sa tymi drobnymi prvkami nechate unasat. Hned od zaciatku ste vtiahnuti do deja naozaj uzasnym sposobom a ja som po prvych troch minutach vedela, ze tento film bude stat za to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JE CENA ZA TO STÁT SE POSLEM“. ,,Ale já o to nikdy nežádal. Nikdo mi nikdy nedal na vybranou“. ,,MĚL JSI NA VYBRANOU, NATHANE. VYBRAL SIS, KDYŽ SES ROZHODL VRÁTIT ZPÁTKY, POTOM CO JSI UMŘEL. A TY SES VRÁTIL. A TEĎ VÍŠ PROČ“..... /// Nathan se podíval smrti do tváře, ale je stále tady. Kay je posel, který pomáhá lidem odejít v pokoji. MYSLÍM, ŽE TO CO DĚLÁTE JE ÚŽASNÝ. Záhadná atmosféra, příjemná hudba, dobří herci (R.Duris potvrdil své charisma z (K)lamače srdcí) a film plný života a SMRTI. Když umřete, to neznamená, že přestanete existovat ..... Mám rád tyhle filosofický úvahy, zvlášť když jsou zabalený do takhle zajímavýho provedení (unylé tempo? Kam furt spěcháte? Umřít?). JAKÉ JE TO ČEKAT NA SVOJI SMRT? Jsem ochoten ,,v něco“ věřit (nejdůležitější je žít naplno dnes, TEĎ! ZÁZRAK ŽIVOTA SI UVĚDOMÍME POZDĚ) a vychutnávat si každej okamžik. Nejen filmu, ale hlavně ŽIVOTA! Mnohem zajímavější než Život po životě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy ve kterých se neustále čeká, že někdo umře. 2.) Bestseller ,,Et après“ od Guillaume Mussa číst nebudu. 3.) Zničeho nic se mi začali stávat zázraky. 4.) Neustále kolem sebe vídám lidi zářící bílým světlem. 5.) Jsem přesvědčenej, že není žádný světlo, ani svatozář, ani hovno (o tom 1. a 3. bodě bych si dovolil polemizovat..). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdybyste měli možnost dozvědět se, že Váš život se chýlí ke konci, chtěli byste to vědět? A co teprve kdybyste měli možnost vidět, že se někomu chýlí život ke konci, jak byste s tím naložili? Dar nebo prokletí? To je otázka hodna odpovědi. Afterwards se o odpověď pokusil a velice solidně ji zdolal. Smutná, těžká, citlivá a jemná životní situace hlavního hrdiny mě tížila jako jeho, ale pomocí nádherné hudby zároveň unášela do oblak. Kontrast, který mě pořádně zasáhl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Žánrově bych Afterwards zařadila spíš mezi mysteriozní drama, které bylo opravdu zajímavě zpracované, už jen když budu přihlížet k faktu, že je to téměř nevyčerpatelné filmové téma. Ano, otázek týkající se smrti a okolnosti s tím souvisejících je nepřeberné množství. Faktem ale možná zůstává, zda odpovědi na ně chceme opravdu vždy znát. Může být například loď mizející za horizontem tou jedinou odpovědí, jak nám ve svém přirovnání říká Guilliam Mussa? Film nádherně podkreslený Desplatovou hudbou a skvělými hereckými výkony Johna Malkoviche a čím dál víc známějšího Romaina Durise si určitě zaslouží vaší pozornost. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Zpočátku krásně plynulé drama, které se ale pak promění v zamotanou hříčku slov o umírání. To se nakonci opět promění v krásné zakončení. Právě kvůli prostřední části dávám tři. Jinak by to bylo čisté hodnocení čtyř hvězdiček. Malkovich v roli "posla" seděl perfektně, protože už jsem si na něj zvykl ještě dříve než jsem viděl film. A to díky reklamě na Nespresso, kde hraje spolu s Georgem Clooneym. Prostě role ušitá na míru. Teda jestli se tomu dá říkat role. Protože on se tak chová i v běžném životě, jak jsem mohl poznat na festivalu v Karlových Varech. "Říká se, že labuť zazpívá jen jednou. Těsně před smrtí. Cítí, že umře. Není to kvůli bolesti. Naopak, zpívá proto, že je šťastná..." Přesně takhle by se dala vystihnout hudba, která film provází. A vy po filmu odcházíte... s myšlenkou na vaše nejbližší. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemá moc nad hodinou své smrti. Ale jen protože zemřeme, neznamená to, že přestaneme existovat...Pěkný film, avšak to líné tempo mě vyloženě udolalo. Doprovodná hudba je pomalu silnější než celý příběh. Přesto mě dobrý zážitek tak úplně neminul, spíše obešel. Evangeline je krásná a talentovaná, jen škoda, že v tomto dramatu fungovala spíše jako ozdoba. Film mi potvrdil jediné - jak starý dobrý Seagal pravil, předtucha smrti je vskutku horší, než smrt samotná.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Smrt doslova kape z každého druhého záběru, aby si člověk o to víc vážil života. Podle víry/rozpoložení může hodnocení klouzat nahoru i dolů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv záčátek snímku je takový všelijaký a poněkud rozpačitý, konec je doslova prosycen emocemi a smutkem. Zprvu jsem si myslel, že budu zvažovat hodnocení velmi nízké 2*, max. 3*, ovšem s blížícím se koncem jsem začal uvažovat o plném počtu. Afterwards navozuje řadu zajímavých myšlenek o smyslu života, smrti, uvědomnění si priorit, smíření s osudem a přijetí jeho naplnění. K silnému prožitku na konci napomáhá pomalá a tklivá klavírní melodie a skvělé záběry kamer. Celkově vizuální zpracování snímku je třeba pochválit, stejně jako herecké výkony. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi skutočne veľmi páčil ... Jeho témou je niečo medzi nebom a zemou, určité duchovno. Nie každý má rád tento štýl, ale ja musím povedať, že bolo na čo sa pozerať. Dráma s dobrým hereckým obsadením. Myslím si, že každý po dopozeraní tohto filmu bude aspoň malú chvíľku premýšľať nad tým, či to čo videli môže byť aj pravda. Musím pochváliť skvelý herecký výkon krásnej Evangeline Lilly a tiež človeka, čo zvolil tak krásne a rôznorodé oku lahodiace prostredia. Film by som určite odporúčal a myslím že je to ďalší film, ktorý si nezaslúži, aby bol tak málo známy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. tak tohle mně zase dostalo. Já tyhle filmy na toto téma rád. Příběh klade důraz na jednoduchou skutečnost. Važte si aždé minuty se svými blízkými, protože čas, který tu máte je dar. A my navíc máme možnost pamatovat si všechny krásné věci co jsme zažili a ty zlé časem vytěsňovat. Snímek neřeší co se děje pak, když překročíte onu hranici mezi životem a smrtí. Nečekejte žádné Jak přicházejí sny. Tohle je spíše ve stylu Města andělů. Malkovich tu byl skvělý i ten jeho klidný hlas. Prostě role jak pro něj. Krásnou Evangeline zbožňuji už od odb co s letem Oceanic nedobrovolně spadla s ostatními Ztracenými na ostrov Duris se skvěle hodil do role arogantního advokáta. Kamera nádherná a nakonec samozřejmě veliká poklona panu Desplatovi. Neskutečná věc ta jeho hudba! Ať už něco je, nebo není.. Ať už nám někdo slibuje, že ten skutečný život je teprve tam... Myslím, že nikdo nic nezkazí i kdyby pak už nic nebylo, kdybychom si své životy tady, žili je naplno pro sebe i pro ostatní. Možná, že ty krásné vzpomínky, případně věci co jsme vybudovali pak budou budou to jediné, co po nás zůstane. Já dávám za 5 rozkvetlých pouštních květů ! * * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna dráma s tématikou smrti a posmrtného života, námet, ktorý dokáže vždy zaujať. Nesadlo mi však spracovanie, prišlo mi to zbytočne komplikované, zasnené a s umelou snahou privodiť u diváka nejaké emócie. Často ani dialógy neboli bohviečo, pričom niektoré výjavy z minulosti alebo snové vízie prichádzali neúčelne. Pripadalo mi to, ako keby autor chcel diváka len zbytočne miasť. Miesto toho sa v snímku radšej mohla vypilovať dramatická stránka tejto témy a zatlačiť na emócie diváka prirodzenejším spôsobom ako len mudrovaním o smrti, chcelo to skrátka zaujímavejšiu dejovú dramatickú linku s emočným potenciálom a viac sa vyhrať s charaktermi jednotlivých postáv. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hodinu a päť minút presne, som sa vrtil v kresle, stále checkoval čas, abych potom rýchlo čakal na to, kým ten blbec pochopí, čo mu vlastne Malkovich hned na začiatku v kancli naznačoval. Veľmi potiaca dráma z neustáleho ošívania sa v kresle. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, smutné, zajímavé. Romain Duris je vážně vynikající herec a svou roli zvládl perfektně. Evangeline Lilly ho pouze skvěle doplňovala svou krásou. Pro mě nečekanou roli měl John Malkovich, sedla mu, ale já bych si ho v takové roli nikdy nedokázala představit, ale potěšil mě. Rozhodně hodně zajímavý příběh a celá idea. Celý film je takový jemný a krásně uplývá a vše na sebe navazuje. Opravu příjemná podívaná o smrti a dokonalá doprovodná hudba. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže říct, kdy kdo zemře a co přesně se komu stane. Nikdo taky nedokáže smrt zastavit. Co ale člověk zmůže je, člověka na smrt připravit. Tak asi v tomto duchu se nese místy rozvláčný příběh Afterwards pro mě s né moc přesvědčivým Romainem Durisem. Naopak, J. Malkovich opět nezklamal, stejně tak i hudba podbarvující každý "světlý" okamžik. "Nebojte se říct těm, na kterých vám záleží, že je milujete." 73% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

První dojmy - Malkovich a Duris jako důležitý a důležitější... hrajou jako ponocný (a ne, že by to prvnímu jmenovanému nevydrželo)... a kouká z toho průšvih typu e-mailu, který vyzývá k obeslání deseti lidí, jinak tě stihne neštěstí apokalyptických rozměrů... Jenže ne, i když je to další z filmů, co si pohrává s osudovostí, rozebírá ji a stejně se ničeho nedopátrá, přece je tu přínos pro uvědomění si krásy života a umění ji prožívat, je to inspirace, manuál pro těžké chvíle, které určitě přijdou... a to i přesto, že samotné žití neulehčí (jakoby nestačilo, jak jsem se dosud o své blízké bála, tak díky, no...). Ale zatím není důvod k panice... ježišmarjáááá, někdo zvoní! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně šlo tohle naprosto mimo mě, hodina a půl o pochopení něčeho, co bylo řečeno na začátku. Nevím, sám jsem překvapený, že se mi Po smrti opravdu nelíbí, ale vadila mi tak nějak přílišná snaha o poetičnost, která nakonec vyústila jenom ve zmatenost a zjištění toho, že prostě umřeme všichni a vyhnout se tomu ani náhodou nedá. Příběh šel prostě kompletně mimo mě, takže hodnotím krásně snovou atmosféru podkreslenou hudbou Desplata a to je tak všechno. Bohužel... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejdříve co se povedlo. Malkovich, Duris a hudba. Špatný byl ten sklon k filosofickému blábolení na téma smrti, které provázelo celý film. Chápu, že v tomto případě je hlubokomyslné žvanění na místě, protože Malkovich se jako posel nesnaží smrt podvést, ale "jen" pomáhat budoucím nebožtíkům usmířit se se životem, ale přeci jenom bych uvítal více vypjatějších scén na úkor filosofie. I přesto ale lze najít k hlavním postavám vztah a vše relativně v poklidu ubíhá až do samotného konce, který uspokojí i trochu naštve. 60% ()

Reklama

Reklama