Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Dva neokoukaní herci, k tomu John Malkovich a podivná atmosféra provázející film. Chvílemí mě dostávala, jindy mě nechávala klidným. Téma silné, ale musí se uchopit správně, v tomto případě to bylo docela obstojně provedeno a podáno. Jinak celkově téma ztráty blízkého, smrti a nějakého toho "afterlife" mě vždycky zajímala. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. tak tohle mně zase dostalo. Já tyhle filmy na toto téma rád. Příběh klade důraz na jednoduchou skutečnost. Važte si aždé minuty se svými blízkými, protože čas, který tu máte je dar. A my navíc máme možnost pamatovat si všechny krásné věci co jsme zažili a ty zlé časem vytěsňovat. Snímek neřeší co se děje pak, když překročíte onu hranici mezi životem a smrtí. Nečekejte žádné Jak přicházejí sny. Tohle je spíše ve stylu Města andělů. Malkovich tu byl skvělý i ten jeho klidný hlas. Prostě role jak pro něj. Krásnou Evangeline zbožňuji už od odb co s letem Oceanic nedobrovolně spadla s ostatními Ztracenými na ostrov Duris se skvěle hodil do role arogantního advokáta. Kamera nádherná a nakonec samozřejmě veliká poklona panu Desplatovi. Neskutečná věc ta jeho hudba! Ať už něco je, nebo není.. Ať už nám někdo slibuje, že ten skutečný život je teprve tam... Myslím, že nikdo nic nezkazí i kdyby pak už nic nebylo, kdybychom si své životy tady, žili je naplno pro sebe i pro ostatní. Možná, že ty krásné vzpomínky, případně věci co jsme vybudovali pak budou budou to jediné, co po nás zůstane. Já dávám za 5 rozkvetlých pouštních květů ! * * * * * ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Žánrově bych Afterwards zařadila spíš mezi mysteriozní drama, které bylo opravdu zajímavě zpracované, už jen když budu přihlížet k faktu, že je to téměř nevyčerpatelné filmové téma. Ano, otázek týkající se smrti a okolnosti s tím souvisejících je nepřeberné množství. Faktem ale možná zůstává, zda odpovědi na ně chceme opravdu vždy znát. Může být například loď mizející za horizontem tou jedinou odpovědí, jak nám ve svém přirovnání říká Guilliam Mussa? Film nádherně podkreslený Desplatovou hudbou a skvělými hereckými výkony Johna Malkoviche a čím dál víc známějšího Romaina Durise si určitě zaslouží vaší pozornost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna dráma s tématikou smrti a posmrtného života, námet, ktorý dokáže vždy zaujať. Nesadlo mi však spracovanie, prišlo mi to zbytočne komplikované, zasnené a s umelou snahou privodiť u diváka nejaké emócie. Často ani dialógy neboli bohviečo, pričom niektoré výjavy z minulosti alebo snové vízie prichádzali neúčelne. Pripadalo mi to, ako keby autor chcel diváka len zbytočne miasť. Miesto toho sa v snímku radšej mohla vypilovať dramatická stránka tejto témy a zatlačiť na emócie diváka prirodzenejším spôsobom ako len mudrovaním o smrti, chcelo to skrátka zaujímavejšiu dejovú dramatickú linku s emočným potenciálom a viac sa vyhrať s charaktermi jednotlivých postáv. 70/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, smutné, zajímavé. Romain Duris je vážně vynikající herec a svou roli zvládl perfektně. Evangeline Lilly ho pouze skvěle doplňovala svou krásou. Pro mě nečekanou roli měl John Malkovich, sedla mu, ale já bych si ho v takové roli nikdy nedokázala představit, ale potěšil mě. Rozhodně hodně zajímavý příběh a celá idea. Celý film je takový jemný a krásně uplývá a vše na sebe navazuje. Opravu příjemná podívaná o smrti a dokonalá doprovodná hudba. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama