Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher


Setkání u řeky (E71)

(epizoda)
  • Německo Rosamunde Pilcher - Wiedersehen am Fluss (více)

Obsahy(1)

Anne a Robert se v mládí vzali, i když jejich srdce patřila jiným. Anne se nemohla smířit s tím, že se její přítel rozhodl vydat na kněžskou dráhu, a Robertova dívka odjela na praxi do Ameriky. Co se stane, když se jejich cesty po letech opět zkříží? Irský obchodník s rybami Robert O´Neill právě zjišťuje, že jeho rybáři nedostali výplatu. V poslední době došlo k několika podobným chybám, kterých se dopustila jeho manželka Anne. Chová se divně a Robert má o ni starost… Anne se totiž právě dozvěděla, že má nádor na mozku a brzy zemře. Nechce manžela a zejména dceru Elisabeth, která má před zkouškami, svou nemocí zatěžovat, a proto přemýšlí jak odejít co nejméně bolestně z jejich života. Jde se vyzpovídat, ale kněz jí radí, aby rodině raději řekla pravdu, před kterou stejně nikam neuteče. Když vyjde ze zpovědnice, zjistí Anne, že kněz je její dávná a jediná láska Conor. Anne zanedlouho skutečně umírá... Do Irska zároveň přijíždí po mnoha letech Conorova sestra Jane se svým nadutým a bezohledným manželem, investorem Edwardem Wilsonem. Ten má se svým společníkem velké plány: chce na pobřeží vybudovat moderní letovisko a velice by se mu hodil Robertův dům i pozemek. Netuší ovšem, že Robert kdysi miloval Jane, byli s Conorem a Anne nejlepší kamarádi. Conor se pak ale rozhodl, že odejde do kláštera a nešťastná Anne otěhotněla po jedné noci strávené s Robertem, který si ji následně vzal. Jane se později provdala za Edwarda. Nyní se všichni – kromě Anne – znovu scházejí a láska mezi Robertem a Edwardovou manželkou znovu vzplane... Problém je v tom, že Elisabeth viní otce z matčiny smrti: viděla Anne plakat a slyšela, jak se na ni otec rozzlobil kvůli zapomenutým výplatám. Robert neví, jak by se s dcerou opět sblížil. Elisabeth má spíš důvěru ke Conorovi, který se jí snaží ze všech sil pomáhat. Edward mezitím kuje pikle, aby se zmocnil Robertova domu a pozemku... (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha ne! Jednou pro vždy, tyhle romantický slátaniny od Pilcherový k smrti nesnáším! Všechno je na jedno brdo, začne to krásnou přírodou a mořem a pokračuje to tím jak vnučka jede k dědečkovi na farmu a tam se zamiluje do zadaného muže. Tak taková zápletka je asi v každém filmu od Pilcherový. Bože, nechápu ty ženský, jak na to můžou koukat, musím to trpět i doma! :D Máma si nenechá ujít jediný takovýhle film. A blbá Prima to musí ještě k tomu všemu vysílat pořád a pořád dokola.. Hrozné ! ()

WoWoW odpad!

všechny recenze uživatele

až jednou uvidím film podle románu Rosamunde Pilcher, který mě chytne dostane ode mne plný počet. Do té doby to asi lepší než odpad nebude. Proč je to všechno tak šíleně stejné a nudné. ()

eFOXsize odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nad tímpřemýšlím, myslím že přesně tyhle... hm, filmy, vzbuzují v lidech deprese a sebelítostné otravné myšlenky. Deprese v těch, co vidí tu nehorázné plýtváním časem svým i těch, co to natáčeli a sebelítostné v těch, co si myslí, o co že v životě nepřicházejí (nedej Bůh, aby to brali jako argumentaci pro výčitky!). Grrrrr... Mráz po zádech a bez hvězdy! ()

AgentMarvel125 

všechny recenze uživatele

Toto je jediný projekt Rosamundy Pilcherovej, ktory som schopna ako filmovy divak akceptovat. Autorka je charakteristicka tym, kazdy jej pribeh je v podstate rovnaky. Herecke vykony takmer mizive, cely film stoji na dobovanych dialogoch. No verim tomu, ze keby si zobral dej do parady nejaky dobry americky reziser, napriklad taky Ken Olin, urcite by to v konecnom dosledku vypalilo ovela lepsie . ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiný, než ostatní díly. Je z Irska. Pilcher tady ukazuje pokrytectví katolické církve, ale taky britské pokrytectví a snobství jako ve všech svých filmech. Na druhé straně je tady překrásná krajina, zachovalé hrady a zámky a taky obyčejné domečky. Úžasné zahrady a konečně krásná auta a ženy. A kdyby to vzal do ruky americký režisér, tak teprve by z toho filmu byla sračka. Toto jsou argumenty, které mladý člověk málokdy pochopí a raději dává pět hvězd americkým filmům typu Captain America. ()

Reklama

Reklama