Reklama

Reklama

Space Cobra

(seriál)
  • Japonsko スペースコブラ (více)
Japonsko, (1982–1983), 12 h 54 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Buiči Terasawa (komiks)

Hrají:

Hiroši Ótake, Kazuko Sugijama, Mika Doi, Norio Wakamoto, Šózó Iizuka, Takeši Aono, Tamio Óki, Reiko Tadžima, Tomiko Suzuki, Júsaku Jara, Naoki Tacuta (více)
(další profese)

Epizody(31)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Space Adventure Cobra patří k žánru Space Opera. Jednoho dne si vesmírný nezávislý pirát Cobra vzpomene na svou slavnou minulost, která ho okamžitě katapultuje vstříc dobrodružstvím. Cobra je úžasný pilot, střelec, bijec, odvážný a rovný chlap, pohodář, miluje ženy a ony zase jej. Zkrátka borec každým coulem. Navíc má v paži zabudovanou bouchačku řečenou psycho-gun a i v tom je jedinečný. Po boku mu stojí schopná slečna Armaroid Lady sexy tvarů, která má však vadu, že je poněkud (rozuměj úplně) plechová. Společně si poletují vesmírem na samozřejmě nejdokonalejší a hlavně nejrychlejší lodi galaxie (nebo Vesmíru?) s poněkud nepřiléhavým jménem Turtle (Želva). Nepoletují si však bezstarostně, neboť Cobra si vysloužil nenávist pirátské gildy, nejmocnější zločinecké organizace. Nejdelší příběh seriálu - Seriál sestává z několika příběhů, které leckdy jdou přes mnoho dílů. Ten nejdelší a nejlepší je hned na začátku seriálu a je to i příběh, který je odvyprávěn ve stejnojmenném filmu z téhož roku. Seriálové zpracování se mi líbí o něco více, neboť mi v něm postavy připadají trošku pochopitelnější a tím i bližší. Možná v tom ale budu sám. Cobra se potká s lovkyní odměn Jane, která touží s jeho pomocí nalézt poklad, který jí zanechal její otec. K tomu ovšem bude třeba nejdříve nalézt její dvě sestry, neboť klíčem k pokladu jsou tetování na jejich zádech. Poklad však chce i gilda a tak tahle výprava nebude legrace. Hlavním protivníkem v tomto příběhu bude Cobrovi Crystal Boy, kybernetická zrůda s krystalickým tělem. Některá pozitiva - Cobra sice je machr a klaďas, nicméně není vždy schopen každého ochránit. On ani další postavy nemají problém se zabíjením, jak se dá u drsňáckého seriálu čekat. Trošku škoda je, že v souladu s tím postavy moc neprojevují emoce, což je v anime jev běžný. Na city se tu prostě nehraje. Další plus vidím v mnoha technicistních detailech (zvláště v prvních dílech), které sice nejsou vždy v souhlasu s učebnicemi fyziky, ale baví. Např. Cobrův doutník, tělo Crystal Boye apod. A dost diváků jistě ocení i nepříliš zakrývající oblečky solidně tvarovaných žen. I když se občas objeví v plavkách ve sněhu a ani jim není zima :). Shrnutí - Cobra je jednoduchý nekomplikovaný seriál, který vcelku dokáže pobavit. Lepší ***. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Místy velice vtipné... A po několika dílech -- animace, která mi původně moc neseděla, se perfektně hodí na tenhle mix Bondovek, Hvězdných válek, a Muže z Acapulca :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistý spacesplotation. Seriál má všetko, čo by sa dalo do tohto žánru očakávať. Dobrodružné putovanie vesmírom, súboje vesmírnych lodí, iné planéty, zaujímavé technológie a macho hlavného hrdinu, ktorý s radosťou zachraňuj krásne, často sporo odeté ženy v strhujúcich akčných scénach. Audiovizuál openingu príjemne naladí na nekonečné dobrodružstvá Cobru. Po niekoľkých epizódach ich zápletky začnú diváka nudiť, ale v niektorých momentoch je to viac osemdesiatková záležitosť ako akčné filmy Hollywoodu. ()

Reklama

Reklama