Reklama

Reklama

Parta

všechny plakáty
Česko, 1993, 30 min

Režie:

Jan Špáta

Obsahy(1)

Přátelství a lásce zdravých a tělesně postižených teenagerů, které spojuje nejen láska k Michaelu Jacksonovi. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo jednoduchý dokument prekvapí dynamikou strihu a z nej plynúcim svižným striedaním výpovedí zúčastnených, zhodne s rytmom sprievodných tanečných piesní Michaela Jacksona. Postihnutí sa zverujú s radosťami i peripetiami žitia, no celok neskĺzava do nudného mentorovania, či súcitného bolestínstva. Jan Špáta opäť ukázal, že vie. Mimochodom, zaujímali by ma ďalšie osudy mladých ľudí z filmu (niečo ako časozber po rokoch), ktorých od dospeláckej samostatnosti (samoty?) delila mladosť a na ňu naviazaný školský, či záujmový kolektív. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Aneb jak souvisí naivita s moudrostí. Člověk v dnešní cynické době skoro nemůže uvěřit, že to není zinscenované. S pocitem mírné trapnosti dávám bez váhání plné hodnocení. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

POZOR SUBJEKTÍVNY KOMENTÁR! Včera som videl film M. Hanekeho Beny's Video. Bol to skvelý film, ale svojim spôsobom ma desil a niečo mi v ňom chýbalo. A Parta mi ukázala, že to, čo od filmu ja osobne očakávam je POZITIVIZMUS, aspoň náznak riešenia problémov, hľadanie zmyslu života a predovšetkým RADOSŤ. Toto všetko mi dal tento jednoduchý, nenápadný a bezvýznamný dokument. Haneke je veľký a talentovaný režisér, ktorý zamestnáva môj rozum, ale Parta potešila moje srdce. A to je omnoho dôležitejšie. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Zas jednou ocituji svou milou ženu: „To je film hlavně o puberťákách a o tom, proč jsou důležitý.“ Dávám jenom tři proto, že na mě byl sluníčkový až neživotně; přesto je moc dobře, že takhle „naivní“ filmy (a životní období, sám jsem nebyl jiný) jsou. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný odborník na dokumentární filmy, nicméně i mě je jasné, že Parta je zajímavá spíše svou formou než obsahem.V rámci snímku dojde i k blahořečení M.Jacksona (a téměř k jeho prohlášení za svatého), což je vzhledem k událostem poslední doby lehce úsměvně bizardní, ale o to tu asi tak úplně nešlo.Pokud chtěl Jan Špáta ukázat několik fragmentů ze života tělesně postižených lidí a možnosti jejich společného života s většinovým okolím, tak to splnil na 100%. ()

janipoly 

všechny recenze uživatele

Tento kratky, na prvni pohled "maly" film, ma v sobe tolik lasky, radosti, krasy a pravdy, kolik se mnohym tvurcum nepodari dostat ani do dvouhodinoveho filmu s nekolikamilionovým rozpoctem. ()

Reklama

Reklama