Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Recenze (2 389)

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych akcnych "Rkovych" filmoch pripustnych aj pre 1. stupen ZS bol tento film jedna obrovska bomba. Masaker. Dej, realnost alebo Neesonovu nesmrtelnost neriesim. Nekompromisny masaker. Bryanovi uz chybala na tvar len Rorschachova maska :) ()

mrkvos 

všechny recenze uživatele

96 hodin...Ani toľko času by mi nestačilo aby som pochopil prečo sakra má tento film také vysoké hodnotenie. Pri jeho sledovaní som nadával častejšie ako štamgasti v krčme pri sledovaní večerných správ. Film spracovaním pripomína nemecké produkcie chýba len lacná kamera. Asi tak každých 5 minút na vás vybehne nejaké úplne stereotypné klišé pričom snáď všetky postavy sú vytvorené podla tohto hesla. Dedo Neeson, ktorý pôsobí akoby si každú chvíľu potreboval vymeniť sáčok na vývod, jeho bývalá žena, ktorá si zobrala nejakého milionára len preto aby nemusela žiť s človekom, ktorý sa vyhráža smrťou aj pracovníčke mcdonaldu za to, že zabudla na uhorku a ich dcéra a kamoška, ktoré sú naivnejšie než voliči smeru. Vo filme sa objavuje toľko absurdností, že neviem ani, ktorú mám komentovať skôr. Jebačky sú zvyčajne tým typom ľudí, ktorí dávajú všetky informácie o sebe prvému týpkovi čo stretnú na ulici. Uniesť niekoho z hotela cez deň v centre Paríža je ľahšie ako si prísť po pizzu dole ku vchodu. Albánsky mafiáni vo Francúzku hovoria lepšie po anglicky ako samotní Francúzi. Bohatí šejkovia si potrebujú kupovať unesené ženy namiesto toho aby dali inzerát a mohli si vyberať z tisícov zlatokopiek a vyšlo by ich to tak o polovicu lacnejšie. Nemusím pripomínať, že tak staré holky z ameriky mali v sebe viac penisov než môžme vidieť bagiet vo filme. Gerontoj Neeson sa nás v akčných scénach snaží presvedčiť, že rozprášiť albánsku mafiu + cvičených bodyguardov je asi ako trhať vstupenky na bráne vianočného veľtrhu. A asi rovnako záživné. Každá druhá scéna je účelová a nepriatelia pôsobia ako keby zobrali prvých týpkov z ulice dali im obleky a prvý krát zbraň do ruky. Potom čo zabije tak 100 ľudí a postrelí komisárovú ženu sa v pohode dostane z Francúzka ako keby nič. Ak nad filmami rozmýšľate toto určite nieje pre vás. Absolútne nepochopím ako niekto môže toto zrovnávať s agentom Bournom. Skôr s nízkorozpočtovými sračkami s Jasonom Stathamom. ()

jlevcik 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem nešel s vysokými očekáváními, o to větší překvapení pro mně Pierre Morel nachystal. Od úvodní minuty jsem se ponořil do děje a užíval si herecké mistrovství Liama Neesona v roli bývalého agenta, který se vydá do Evropy zachránit svou unesenou dceru. Doslova jsem si užíval likvidaci záporáků a užíval si, jak je Bryan krájí na kusy. V jednoduchosti je síla vážení! ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Fantastické a strhující. Jak už tu někdo psal, Bourneovská koncepce je zde jasně patrná a já se s tím naprosto ztotožňuji. Liam Neeson je skvělý herec snad ve všech rolích, takže tahle nebyla vyjímkou. Je to pro mne mnohem více akční hrdina, než někteří jiní rádoby akční hrdinové, kteří mají na tomto žánru postavenou svou průměrnou kariéru. Příběh je poutavý, akční scény skvěle natočené a Liam si tam ty kuplířské albánce podává s naprostou noblesou. Hlavně výslech (ať už samotný akt nebo Liamovo vyprávění o jiných metodách) byl perfektně syrový a realistický. Opět jeden film s hodnocením bez ztráty kytičky. ()

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

V žánru akčního thrilleru nepochybně jeden z nejpůsobivějších příběhů posledních let s originální zápletkou, velmi dynamickým dějem a solidním, uvěřitelně civilním herectvím Liama Neesona. ()

mis.pa 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět hvězdiček, protože tenhle snímek si to zaslouží po všech stránkách. Liamu Neesonovi jsem věřila naprosto všechno. Akční, napínavé, místy až ohromující. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Ó ty jsi krásná, ty jsi Američanka, viď? Úplně náhodou je tady dneska večírek, přijdeš? A kde v Paříži bydlíš, abych tě mohl vyzvednout? Když sebevědomá hloupá kravoslepice vychová nedomrlý blbý kuře, jak to asi skončí? Táta, kterýho doteď akorát shazovala a házela na něj ramena, je najednou dobrej... I když byl doteď jen blbej tupej lachtan. Úchvatný film plný akce a napětí, který jsem sledoval bez jedinýho nádechu. Liam Neeson je v těchto rolích dokonalej. Sice mu pomůže pár náhod, ale není to přehnaný. Scény, kdy vyvražďuje albánskou mafii jsou natočený věrně a uvěřitelně, vše odsýpá a skvěle do sebe zapadá. Dokonalá akce, dokonalý zážitek. 98% ()

tomi456 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se podařilo snad všechno jak mělo. Atmosféra je výborná, herecké výkony taky, samozřejmě hlavně Liam Neeson, kterému prostě toho drsňáka věříte. Téma filmu mě donutilo se zamyslet nad tím, jak je ten dnešní svět nechutný a zkažený a myslel jsem na to opravdu dlouho až mi došlo, že postava Liama Neesona to vyřešila nejlépe, když je všechny vystřílela. Bojím se podle recenzí si pustit další pokračování, ale tohle je pro mě kultovní záležitost na poli moderních "akčňáků". ()

jinglesska 

všechny recenze uživatele

Opět parádní výkon Liama Neesona, na jeho filmy se kouknu vždy s obrovskou chutí a 96 hodin už jsem viděla 4x a pořád nemám dost :-) Jeho filmy jsou prostě něuvěřitelně propracované a on je navíc úžasný herec, takže palec nahoru :-) ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě **. Dal bych tři, ale když čtu tady to hodnocení a vidím, že je tento film mezi nejlepšími a nejoblíbenějšími, musím to holt ještě snížit. Vždyt je to už trapné. Mám rád Liama Neesona, mám rád akci, líbil se mi příběh, i když to bylo trochu přitažené za vlasy s city otce, který si na starý kolena najednou chtěl zpátky rodinu, na kterou kvůli práci celek život kašlal. A já mám uvěřit, jak dcerku miluje? No budiž. To co mi na tomto filmu nevonělo, je ta americká nádivka, to jakým způsobem bylo vyřešeno, jak otec zachráňuje dceru, a zůstává za ním asi 40 mrtvých:))). Nebylo to tu už někdy? Já bych řekl, že hodněkrát. A okamžite si vybavím například Arnolda v Komandu. Elitní bývalý voják zachraňuje dceru stejným způsobem, přes hromady mrtvol. Ale já mám Arního moc rád a Komando je super, jakto že tedy není ani v nejlepších filmech ani nejoblíbenějších? Nechápu. Na mě bylo 96 hodn takvých šedých, nic nezanechávajích a žádným silným momentem nevyzdvihující ten film ze šedi. Mám rád akční téma z francouzského prostředí, a daleko více se mi líbí např. 48 hodin v Paříži v Fordem nebo výborný Polibek draka s Jet Lim. ()

Alda.Herian 

všechny recenze uživatele

"Já nevím kdo jste,nevím co chcete jestliže chcete výkupné říkám že peníze nemám jedno,ale mám a to velmi speciální sadu dovedností.Ty jsem získal během velmi dlouhé služby a dělají ze mě noční můru lidí jako jste vy.Jestli hned pustíte mou dceru všechno skončí,nebudu vás hledat ani pronásledovat jestli jí nepustíte budu vás HLEDAT a NAJDU vás a ZABIJU vás.......!!!!!" Podle mě nejlepší monolog ve filmu.100% ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Nemám co dodat. Jen škoda, že Liam Neeson občas vypadá dost staře (je, co si budeme říkat) a že má v některých scénách příšerně nabarvené vlasy :-). Ale není co vytknout, film výborný. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které můžu vidět pořád dokola a nepřestanu se u něj bavit. Skvělá akční podívaná s výbornými herci a se slušným nápadem, která mě prostě neomrzí. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele

I na podruhé báječná podívaná. Nehledejte v tom samozřejmě žádnou logiku. Nepřetržitá akce a Liam Neeson, který je lepší než James Bond. S imigranty se moc nemazlí takže kdo nemá rád současnou politickou situaci ohledně běženců ať přidá ještě hvězdičku... Jenom ten dabing by mohl být lepší. A překlad. Který blbec přeložil good luck jako zlom vaz? Debil. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

I když tento žánr vyloženě nevyhledávám, musím uznat, že je to jeden z nejzajímavějších akčních filmů, jaké jsem viděl. přestože je zápletka hned zpočátku předvidatelná, následný rozjezd akcí a opatření Liama Neesona je perfektní. Ani závěr není příliš přitažený za vlasy, jak bývá v tomto žánru zvykem. Nereálnost u této kategorie filmů už pomíjím. Výborná hudba. ()

SpaciBoty 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, byla jsem úplně blbá... měla jsem víc štěstí, než rozumu! A svojí malou ségru nebudu chtít nikam pouštět. Každopádně si to ale ten táta přivolal sám, sejčkoval a sejčkoval, až se to stalo. Afirmace. ()

Greyjedi 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson v jedné ze svých nejlepších rolí. V současné době poměrně velmi vytěžovaný herec ( Mezi vlky, Neznámý) uskutečnil svým charismatem neuvěřitelnou akční a napínavou podívanou nejen milovníkům akčních filmů, ale i nezaujatým divákům, kteří pouze hledají film s vážnou tématikou, která svou podstatu zakládá na reálných událostech. ()

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama