Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Recenze (2 388)

Psema 

všechny recenze uživatele

Unesli mu dceru a na oplátku dostanou kulku mezi oči. Kdo? VŠICHNI. Liam Neeson jako naštvaný taťka pobíhá po francouzských ulicích, mlátí lidi na letištích, střílí Albánce ne po dvou, ale minimálně po desíti a když si potřebuje malinko dáchnout, klidně přistoupí na bauerovské mučeníčko se dvěma hřebíky a elektrickou sítí. Stupeň nekorektnosti příjemně stoupá, tempo se zvyšuje a pět minut před koncem nikoho nezajímá, že je to blbé jako tágo a Maggie Grace vypadá i v teen mikince na pětadvacet. Hlavně že se nešetří kulkami, chladnými hláškami a Neeson nepolevuje ani když mu docházejí stopy. Vždycky si lze přeci vyzoomovat z foťáku i to, co tam není. Podstatné je, že se všichni náležitě baví. I love "ejtýs" ozvěny. :) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Takhle nekompromisní old school nářez tu dlouho nebyl. Liam Neeson prochází městem a při honbě za záchranou dcery se nezdráhá takřka před ničím. Pár věcí včetně střihu (nic moc honička) a celkového tempa by šlo ještě vylepšit, v rámci žánru ale Taken prakticky nemá konkurenci. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejlépe nabušených "96 hodin" do jednoho francouzského filmu, co jsem kdy viděl. A pro mě osobně téměř nejlepší film pojednávací o únosech a obchodech s lidským zbožím. Dobře zmáknutá expozice, kde zjistíme vše podstatné a můžeme přejít rovnou do akční kolize, kdy otec slyší v přímém přenosu únos své dcery. Začíná krize v tom, že mu zbývá 96 hodin do doby, kdy svou dceru už v životě nikdy neuvidí. Liam Neeson v podobě Bryana se jako otec řítí rychlostí vystřelené kulky, nezastavitelně v hledání své jediné dcery. Ani na okamžik vás nenechá vydechnout a vy musíte mít mrazení v zádech až do konce. Možná to s tím počtem hvězdiček přeháním, protože je to hned můj první dojem, který se časem rozplyne. Ale nemůžu si pomoc. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Stormtrooper efekt rulez! Ale jinak absolutní spokojenost. Jako režisér je Besson už asi definitivně za zenitem, ale coby producent nás má všechny na háku. A asi ještě dlouho mít bude... :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Produkcia: Luc Besson | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp | Rozpočet: 26,5 miliónov $ | Tržby: 226,830,568 $ || V poslednej dobe mám fakt pocit, že herci dnešnej doby sú omnoho lepší, než samotné filmy. Scenár Taken je nespočetný krát oprášený šablón, ktorý by nemal žiaden šmrnc, keby nemal Pána herca Liama Neesona. K nadpriemernému zážitku dopomohla výborná kamera, ktorá z ináč tradičných scén vyžmýkala viac, než sa vôbec dalo. Dub: Cz - 90% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má výborný príbeh o špičkovom bývalom agentovi, ktorý sa snaží zblížiť so svojou dcérou, pretože počas práce na ňu nemal toľko času, koľko by chcel, ale keď je na výlete v Paríži spolu s kamarátkou unesená albánskymi obchodníkmi s bielym mäsom, využije všetky svoje kontakty a skúsenosti, aby ju našiel a zabije každého, kto mu skríži cestu. Spracovanie sa mi veľmi páči, film ma zaujal už od začiatku, kedy sa hlavný hrdina snaží zbližovať s dcérou, zaujímavá menšia práca, perfektná scéna únosu, samozrejme kvôli originálnemu telefonátu, takže sa na to skvelo pozerá aj mimo akcie a druhá polovica je už nadmieru dynamická akčná jazda, tu skutočne nemám čo vytknúť, pre potreby filmu to už ani nemohlo byť lepšie. Síce správanie dcéry je až moc detinské a pár scén stojí až na príliš veľkých náhodách, ale to sú len také detaily, ktoré mi zážitok z filmu nemôžu pokaziť. Akcie je tu dosť a je perfektná. Tvorí ju hlavne ručná akcia, pri ktorej hlavný hrdina nemilosrdne zneškodní každého, kto sa mu postaví, dlhší súboj je tu len jeden, ale to mi vôbec neprekáža, zneškodnení pomocou pár silných úderov alebo chvatov je tu plno, síce strihu je tu dosť a to väčšinou nemám rád, ale tu sa to vydarilo, vyzerá to nadmieru efektívne a surovo, toto mi skvelo sadlo. Páčia sa mi aj nekompromisné prestrelky, kde sú protivníci strieľaní bez akéhokoľvek varovania, kľudne aj od chrbta a prakticky všetka akcia. Najviac sa mi páči celý záver na lodi, ale skvelé sú všetky akčné scény. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, vynikajúci Liam Neeson v nezvykle akčnej úlohe, ale zvládol to perfektne a s ľahkosťou ťahá film, stváril tu presne ten typ akčného hrdiny, ktorého mám najradšej, nemilosrdného zabijaka so špeciálnym výcvikom, ktorého vedie pomsta a nezastaví sa pred ničím. Zvyšné postavy sa mu už nemajú šancu vyrovnať, ale aj tie sú zaujímavé. Réžia a technická stránka sú perfektné, Pierre Morel už svojim predchádzajúcim filmom dokázal, že na akciu má talent a to dokázal aj tu a navyše dobre zvládnuté sú aj neakčné scény, takže nemám čo kritizovať. 96 hodín je jeden z najlepších akčných filmov posledných rokov, ktorý sa mi páči po všetkých stránkach a dá sa pozerať stále. 86% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priamočiara, luxusná porcia akčnej zábavy a impozantnej porcie napätia, ktorého deveťdesiat percent pramení z nekompromisného a nemilosrdného výrazu Liama Neesona. Ten na staré kolená ukazuje, že by zložil nejednu akčnú hviezdu rokov minulých, i keď on sám ňou nikdy nebol. Takto spracovaný si predstavujem akčný orkán plný originality, ktorým sa mal poberať poberať 'Max Payne'. Skvelý film, po ktorom, paradoxne, dúfam, že nevznikne pokračovanie. 90%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tak táto mnohými označovaná "akčná jednohubka" ma dostala už po desiatej minúte, keď dej začal naberať grády a až do konca som nemala dovolené si v pokoji vydýchnuť. Úžasne chytro zachytená problematika ,,dnešného sveta", má to švih, rýchlosť a možnosť cez jedného obyčajného sprostredkovateľa na letisku preniknúť až do útrob organizovaného zločinu. Pierre Morel je talent a novodobý Jackie Chan (Liam Neeson:) predvádza obdivuhodný výkon. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem napínavý a nápaditý thriller, který po celé své délce nemá slabší místa a neustále šlape na plyn a nebrzdí. Výborné obsazení v čele s Liamem Neesonem, který se s nikým a s ničím nesere :-) Já hodnotím silnými 4 hvězdičky… ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Primerané predstavenie postáv na začiatku, ľahký, nie príliš dlhý úvod... neskôr výborná, napínavá atmosféra, miestami som takmer nedýchal... jediný dôvod prečo nedávam 5 hviezdičiek je scenár, od ktorého by som čakal trochu viac. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně realisticky natočený film. Holka měla štěstí, že je její táta bývalý agent tajné služby jinak by měla, jako drtivá většina podobných případů, smůlu... Film na mě působil opravdu až děsivě pravdivě. Od začátku do konce jsem napětím ani nedýchala. Filmovovou matku nezletilé dcery, co odletěla do Paříže, jsem měla chuť vyliskat zato, že ji tak nezodpovědně pustila na výlet přes půl světa a ještě se madam tvářila uraženě, když se to tátovi nelíbilo ... todlencto snad nemůže udělat žádná normální máma. Jinak doporučuji! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Klidně strhnu i Eiffelovku, když budu muset….Nepřetržitá akční jízda ulicemi Paříže za kterou by se nestyděl ani Jason Bourne. Liam Neeson působí jako ten správný hrdina z drsné školy ala Mel Gibbson v Odplatě. Kosí všechny, kdo mu stojí v cestě tak originálním způsobem, že v samotném finále už divák jen nadskakuje na židli a říká si: zabij je všechny. Tolik půvabných determinací na jedno filmové okénko se jen tak nevidí :). Ačkoliv je děj plný logických trhlin, ve výsledku je to naprosto jedno. Akorát ta Eifelovka pořád stojí - škoda :D. 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ultradrsný Liam Neeson v akčním výplachu z produkční stáje Luca Bessona. V podstatě všechno je uzpůsobené k tomu, aby jako vždy vynikající Neeson mohl dát zlým únoscům co proto a to zatraceně působivě. Hřebíky dvanáctky vražené v kolenou jednoho z únosců mluví za vše (vlastně si vzpomínám jak jsem na jednom stavebním veletrhu jeden takový hřebík ukořistil a dumal nad tím jak by bolelo kdyby vám ho někdo vrazil do nohy, hm). Pierre Morel akci zvládá s přehledem a po OKRSKU 13 je to další úspěch v jeho rozbíhající se kariéře. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills... skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you... But if you don't, I will look for you. I will find you, and I will kill you!" ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová akcia s dynamickým vizuálom, slušný bodycount, jednoduchý (nesúhlasím s označením dementný) scénár. Besson zdá sa konečne našiel šikovného remeselníka, ktorý jeho pásovým výplodom dáva ten správny béčkovský tuning a zároveň atraktívny facelifting. Teším sa na ďalší Morelov film. 85% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové déjà vu (75% akce 0% emocí), které mi připomnělo jednu arkádu, ve které se také zachraňovala unesená slečna. I ten otcovský motiv funguje podobně, jak mince házené do automatu - udržuje napětí a posouvá k cíli, který sice známe, ale stejně nás pořád baví se k němu dostat. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nasraty taťko dokáže robiť strašné veci. Nedávno nám to predviedol v odschoolovom štýle Kevin Bacon, tuná sa zasa Liam Neeson zahral na Bournea. A prečo nie, charizmu má stále parádnu a ikeď mu musí trošku pomáhať kamera a strih, má to skutočný drajv. Parádny vengeance movie, ktorý by bol ešte lepší, keby si tvorcovia odpustili ten až príliš presladený a trochu deravý happyend. (8/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší evropská akce co znám. To co tu Morel předvádí absolutně nemá konkurenci. Neeson naprosto bez chyby, prostředí tak syrové a autentické, jak jen může být a akce tak rychlá, surová a dynamická, že se tají dech. Skvěle vypiplaná atmosféra, úchvatně chladné charaktery a jeden z mála akčních snímků, kde je ta "drsnost" skutečně hmatatelná a naprosto uvěřitelná (telefonát, doupata, večírek, aukce, loď). Bravurní klenot čisté akce a za pár let jistá klasika. ()

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama