Reklama

Reklama

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Nanoha je obyčejná školačka žijící v příkladně spořádané a milující rodině. Idylka však naruší příchod fretky (spíš freťáka - to je slovo) Yuuno, která je vlastně kouzelníkem z jiného světa. Yuuno Nanoze ohlásí, že potřebuje pomoc sesbírat jakési magické šutráky, které se mu na Zemi rozsypaly. Slovo dá slovo, Nanoha získá od fretky magický amulet a hned je z ní čarodějka jedna báseň. A to se jí bude hodit, protože tyhle šutráky mají tendenci vyrábět vylomeniny. Verdikt - Začínám mít dojem, že žánr mahou shoujo musí být namíchán z následujících ingrediencí: rodinná idylka, transformace, rival/rivalka, sbíračka, kawaii dóbucu... Upřímně, to mi nezní jako recept na zábavu. Snad jen ta rivalka za něco stojí. Teprve ve chvíli, kdy kawaii dóbucu je méně kawaii, již není co sbírat, rodina je kdesi daleko a trasformace se z minuty zkrátí na pár vteřin, začne být Nanoha alespoň trochu zajímavá. Sice je stále k prasknutí nacpaná klišé, ale dá se to. Slabší ***. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Mé první anime žánru mahó šódžo (kouzelnice nebo snad čarodějka), takže nemůžu posoudit, nakolik je seriál originální a nakolik jen naplňuje žánrová klišé. V každém případě sledovat děvčata jak se snaží navzájem zprovodit ze světa prostřednictvím neuvěřitelně přehnaných magických útoků je celkem slušná zábava. Začátek je sice trochu slabší, ale seriál se s každým dalším dílem zlepšuje. Povedený a lehce dojemný konec pak s přehledem vyvažuje všechny nedostatky počátečních epizod. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Keď človek privrie oči nad naivitou Nanohy ako celku, ostane mu prehliadka skutočne magických súbojov, počas ktorých suerultramegadeštruktívne kúzla pôsobia naozaj efektne. Pozerateľné, len netreba moc pitvat nič okrem tých bojových scén (hlavne celý koncept). ()

Reklama

Reklama