Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

jenjan 

všechny recenze uživatele

Přehnané, zvrácené, místy samoúčelné ale..poutavá atmosféra pochmurných Flander, dobré herecké výkony zajímavých herců a hlavně výborná hudba! Všechno je v tomto filmu špatné, o to víc se vyjímá ta naprostá proměna chlapců, když se chopí nástrojů. Nic zde nemá smysl a když se začne hrát, tak ho i přestanete hledat! A to je rock´n´roll, ne žádnej drahej pane janda, landa, či jiná sran(j)da, podpora lesbiček, nebo spíš gayů, vypsaný pastelky a jiné estrády. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Absolutně největší PUNK (jak zde již bylo mnohokrát poznamenáno) od dob vzniku Sex Pistols. I když forma velmi převyšuje příběh, kvalitě to neškodí, velmi bizarní shluk osobností založí kapelu, utká se s kapelou chlapa s půlmetrovým péro, je tam taky ženská s rybí kundou a to všechno má filozofický přesah! Bravo! ()

Reklama

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl o dost jiný, než jsem očekával- víc Palahniukovský a méně primárně vtipný- což ale nakonec nebylo vůbec špatně. Po celou dobu se na diváka valí naprosto ujeté, absurdní a černéhumorné situace, až si není jistý, jestli se má vůbec smát. Ne každý asi snese vše, co se tady odehrává, zvláště pak, když některé situace působí, jako by byly dělány vyloženě s cílem škoovat, což je škoda. Ale to vynahrazují jiné scény, které jsou téměř dokonalé (zpěvákův byt). Po technické a herecké stránce bych snimek označil za slušný průměr, který ale nějak výrazně nevyčnívá. Rozhodně zajímavá exkurze do belgického undergroundu a pro všechnu punkáče a úchyláky naprostá povinnost. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zábavný film s několika zajímavými postavami se zvrhne ve zběsilé cupitání (jízda bych tomu neříkal), kde je každý člověk určitým způsobem alespoň trochu magor. Občas se sice vyskytne nějaký zajímavý či dokonce zábavný prvek (např. zde tolik opěvované půlmetrové péro:), ale místo plnohodnotného děje jsou jen scénky plné buď násilí (to většinou), nebo sexu. Kdyby to celé o něčem bylo, bylo by to fajn. Bohužel, hlubší myšlenka chybí. ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Film je zmesou nekonvečnosti, nespútanosti, neetičnosti, nevraživosti, neslobody a hlavne nevkusu. Rozbíjanie ženských hláv tehlami, mužský sex na hajzlíkoch, týranie otca a či znásilňovanie 6-ročnej dcéry sa tu prezentuje ako bežná denná realita. Celú atmosféru podčiarkuje psychodelická hardrockovo-punkovo-metalická hudba. Čo viac si môže divák priať? Tento film si nájde svoje dva protipólne tábory. Jedna skupina bude vychvalovať vynikajúci kultový film a druhá ho bude považovať za odpad. No a potom som tu ešte ja v samostatnej kategórií. U mňa pocity zostali niekde na polceste a náklonnosť k obidvom skupinám vyjadrujem pomerom fifty-fifty. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve městech Middelkerke a Ostend v Belgii. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama