Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouho jsem "Gossip Girl" odolávala. Pamatuju si, že jsem si tak před rokem a půl stáhla první epizodu, ale nedala jsem tomu ani 3 minuty. Nevím proč. A pak jsem se na Vánoce 2012 nudila. Všichni jsme byli nemocní, všichni zavření ve svém pokoji a tak jsem se rozhodla dát GG další šanci. No a dopadlo to tak, že jsem všech 6 sezón zhlédla během měsíce. Doslova. Byly dny, kdy jsem se dívala i na 10 epizod. Strašně mě to chytlo, skvěle vykreslené postavy, které se počas seriálu dost vyvíjely a postupně mě všechny do jedné štvaly alespoň jednou :). Ze začátku jsem si např. oblíbila Serenu a nesnášela Blair a pak si to holky vyměnily :)). Milovala jsem soudtrack a fakt, že šli tvůrci (a tudíž celý ten seriál) s momentálním trendem - nic pro hipstery. GG jsou "guilty preasure", takový ten typ seriálu, který spoustu, ale opravdu spoustu lidí miluje a dívá se na něj s oblibou, ale zároveň se to stydí přiznat. Já se ale nestydím a proto dávám 5 hvězdiček :). I přes fakt, že pár epizod bylo slabších, celkový dojem za mě jednoduše je, že to je seriál, který stojí za to vidět. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Když opravdu nic jinýho nedávaj... Akorát k vzteku, jak jsou všichni úspěšný a bohatý a načančaný, tvářej se důležitě a jsou tak znuděný, že jejich největší zábavou je dělat druhejm problémy. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen první sérii, protože pak si dali filmaři pauzu kvůli neshodám o peníze a já už jsem se k tomu nedostala. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by mě něco takového vůbec mohlo bavit...stáhla jsem si to jen kvůli hodnocení ostatních na zahnání nudy...a hle, baví mě to. Začátky sice byly trochu rozpačité, ale čim dál pokračuju, tím více se bavím, baví mě koukat na ty intriky, zvraty, na ten zdánlivě jednoduchý život zbohatlíků...má to prostě správné tempo, humor, nadsázky a absurdity, které vás dobře zabaví, teď je to něco jako moje droga :oD ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál se spoustou nečekaných zvratů a milostných afér, zapomenutých lásek, špatných zkušeností, podvrhů a všeho co my ženy(převážně) milujeme. Zajímavý nápad jak udělat perfektní propletení dějových linií plných těchto situací aniž by diváka nudily ale je tu jedno VELKÉ ALE-pokud se začnete dívat na seriál třeba od prostředka tak nepochopíte absolutně nic takže je nejlepší začít od uplného začátku a vychutnávat si díl po dílu jak to má být. Postavy, které mě velice zaujaly a tak nějak se s nimi ztotožňuji je Serena(až na tu náádhernou herečku :-D, protože té se neblížím ani..ničím),Blair(intrikářka každým coulem, dokáže být perfektní mrcha ale když uvěří tak miluje a je přítelkyní celým svým srdcem tak jako já),Chuck(mrcha, která se tváří jako veliká mrcha ale ve skutečnosti je Chuck srdcař). ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To je ale blbost! Sice mi udelali radost, ze tam smetanka vzpomina na sve stories z tour busu Nine Inch Nails a orgiich s Trentem Reznorem, ale takovou holcici teenage kravinu jsem fakt nevidel. Po pilotu a nekolika dilech v tom nehrozi pokracovat. Priserny scenar, katastrofalni charaktery, nic pozitivniho. A to jsem byl vzdycky fanousek shitu typu Beverly Hills, tohle se ale neda! 2/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pilot mě navnadil a mile překvapil, nicméně další 3 díly už měly sestupnou tendenci ve smyslu kvality. Ještě navíc se k tomu přidal i fakt, že já vlastně nemám vůbec rád příběhy prachatých mladých idiotů, kteří nevědí co se životem, ve kterém mají toliko možností jak se uplatnit. Všechno je zde lesklé, krásné a nablískané a mě se z toho postupem času začalo dělat poněkud špatně. Po 4 dílech hodnotím jako přihlouplé a poměrně nudné "drama" pár zazobanců, co nevědí jak říct tátovi, že chtějí jinam na školu, protože se bojí o své milionové konto. Smutné! Plusové body jsou i za Taylor Momsen, která je parádní :-) 4/10! A projekce ukončena :-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Otravná, moderno-výstredná somarina pre dnešné mladé publikum a ich kultúrno-úpadkový rozklad. Presne podľa hesla, čím viac ústupkov v logike uvažovania potlačíte, tým väčší fanúšik sa z vás stáva. No úžas! Tie priblbé reči sú vyslovene na diagnózu. Jasný výsledok dnešnej horúčkovitej doby twilightovskej epochy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

S počtem řad už se to opět přehání, ale mám tenhle seriál ráda. Nic světoborného a fascinujícího, ale krásná oddechovka plná módy a NY a "drbů" s příjemnými herci. Zvláště pro mě z těch všech asi nejvíce talentovaná tam je Leighton Meester. A taky mám kromě její postavy ráda i postavu Dana. Asi dvě nejoblíbenější z celého seriálu. A ne nepřestanu se na to dívat i kdyby přidali ještě klidně další dvě řady (což řekněme si, je vcelku reálné, i když nevím o čem by už byly). 18.12.2012 Konec 6. série: No tak fajn..to finále musím uznat bomba...celou dobu si člověk říkal kdo je gg, já si jednu chvíli myslela, že je to třeba Jenny, nebo Eric nebo i Dorotha...ale Dan???? Seriously? To mě ani jednou nenapadlo. Ale fakt je ten, že tohle nemohl nikdo čekat, takže finále bylo naprosto překvapivé. A taky konečně objevení Kristen Bell, která celou dobu propůjčovala Gossip girl svůj hlas bylo vcelku vtipné, sice nevím, co tam dělala Rachel Bilson, ale mám ji ráda, tak nevadí. Ale k tomu konci potom jakože "po 5. letech" už mám silné výhrady. To už tam nemělo být...naprosto zbytečný happyending. Ale když teda shrnu všech 6 řad, tak jo..na ty 4* to má...někdy to sice už bylo slabší, jindy zase zajímavější a napínavější, k tomu ta móda, příjemní herci...jsem ráda, že jsem se na tenhle seriál dívala. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Mladí a neklidní z 21. století na Upper East Side. Ach jaké ta smetánka musí řešit problémy. Společnost bohatých a nezávislích prolezlá intrikami. Taky bych brala zaletět si jen tak na oběd do Paříže. No nic musím se spokojit pouze se seriálem. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

GG je skvelý úkaz šikovných tvorcov. Najprv sa mi to vôbec nepáčilo, bola som skoro nútená pozerať. Keď ma konečne namotali, rada si pozriem každú novú časť. Svojim dejom využívajú každú postavu, luxusné prostredie a veľmi rýchly urozprávaný scenár natoľko dobre, že človek sa počas 45 min. nestihne zamyslieť nad myšlienkou. Trošku vymetajú mozog ale tak príťažlivo, že mi to nevadí. Svižné plynutie deju, cliffhanger na konci /sme zvedaví ako zápletka pokračuje, lebo ju prerušili/, prevažne jednoslabičné mená pre ľahké zapamätanie divákom vytvára v divákoch pozitívnu väzbu k seriálu. Vo veciach skriptu ešte Mimoriadne Oceňujem skryté narážky na iné literárne/filmové/umelecké diela. Napr. vizuálne: scéna IV. série Blair a Chuck vo Fr. na vlak. stanici - Anna Karenina. Často skoro citujú/parafrázujú autora myšlienky, veľmi často a umne používajú metonymie /pozerať Tatiho/, synekdochy... Páči sa mi, ak seriál nevnucujúco upozorňuje na ďalšie diela, rozširuje nám obzory. GG je veľmi svižná a aktuálna aj v ich reakciách na súčasné dianie. Aj napr. názvami: vyšiel film Easy A, rýchlo nadobúdajúci popularitu, názov 6. dielu 4. sezóny: Easy J, či opäť nespočetné odkazy na slávne filmy (názov každého dielu): It-Girl Happened One Night (It Happened One Night 1934), The Grandfather (The Godfather 1972) etc. Podobne využívajú momentálne populárne piesne, kt. sa objavia ako OST. No a samozrejme, prostredie prepychu, dostatku, krásneho oblečenia, spoločnosti, mocných ľudí, či lásky a ich bežných problémov.. na občasné vypnutie a prežitie ich dobrodružstva je lákavé. Rovnako aj fakt, že dlhý seriál umožňuje krásne pomalé vytvorenie vzťahu, kt. pozorujeme od začiatku po koniec (Blair a Chuck), čo je IMO krajšie, lepšie, hlbšie než čo stihne film za 140 min. Negatíva sa mi teraz nechce rozpitvávať... :) Celkovo hodnotím GG veľmi pozitívne, technicky zdatné, veľmi dobre predateľné, pre diváka pútavé. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ja vím, měla bych se zdržet soudů, když jsem viděla jen jeden díl (tuším 3. díl první série). Ale...panebože. Po této příšernosti už jsem ochotna vzít na milost i O.C. Po přečtení zdejších komentářů bych tomu evidentně měla dát ještě šanci...ale ne, na to to byl příliš děsivý zážitek. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Čím víc jsem na seriál koukal tím víc mě vtáhl do svého děje. Je trochu složitější najít si k někomu cestu přes ty všechny skándály, peníze a vším co si oni mohou dovolit. Nejvíce mě tedy zaujala postava Blair. Osobně mám takové "svině" rád, ale i ona má momenty kdy by jí člověk litoval... Podle mě dobře napsaný seriál pro lidi v mém věku. Jen těch peněz je tam až až... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Co to sakra je? Samý fňukání, závist, naschvály, žádnej vtip, napětí, směr, pointa. Jedinou pointu, co vidim, je ukázat vypatlanejm americkejm puberťákům, že pokud nemáš bohatý rodiče, který ti poříděj minimálně vlastní limuzínu s řidičem, tak jsi totálně out a nikdo se s tebou nebaví. Takže jedinej možnej styl přežití na střední je bejt pracháč, nosit luxusní hadry, chlastat a brát drogy, spát s každym a pak děsně fňukat, jak je ten život strááááááááášně těžkej, když je člověk táááááááák bohatej. Chce se mi dát odpad, ale musim uznat, že natočený je to líbivě - tim myslim, že se hezky kouká na obraz, páč pohled na ufňukanou Serenu, mě dovádí k šílenství!!!!! ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama