Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Kdo ví , pochopí. To co mezi sebou mají Blair a Chuck mi dalo úplně nový smysl, odpovědí a pohled na lásku. U dílu ani nedýchám, pláču a prožívám to s nimi. Nemám slov...Nehledě na to že od 3.série pro mě tento seriál v tomto žánru nemá konkurenci. Každá postava se každým dílem vyvíjí jinak a nikdo nestojí na mrtvém bodě. Takový podrazy a skandály a intriky co jsou zde, to hodně dlouho nikde neuvidíme. X.O.X.O ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Anděl s duší rebela, ďábel s dobrým srdcem, ambice a ctižádost pod maskou nesmělosti, hédonistický casanova s osobitým životním stylem a morální kompas schopný obětovat se pro své přátele. Pět životních příběhů prolínajících se na bojišti nemilosrdného světa plného intrik mocných a ctižádostivých. A jeden z nich je slavná Gossip Girl. Guess who ? 1. Série: 90%, 2. Série: 90%, 3. Série: 85%, 4. Série: 85%, 5. Série: 75%, 6. Série: 85%. Oblíbené postavy: Blair Waldorf, Chuck Bass. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Gossip girl je takový zvláštní seriálový úkaz. Přestože je prostě vidno, že je to strašná hloupost, zamilujete si to (mluvím hlavně k dívčímu obecenstvu ). Pro mne byl tento seriál povinnost už z toho důvodu, že jsem chodívala kupovat knížky, když ještě byly za pár kaček a nikdo je neznal. Je to svým způsobem srdeční záležitost. Co se herecké stránky týká, nikoho snad nemusím přesvědčovat o tom, že vyniká Leighton Meester a Ed Westwick, vztah Blair&Chuck je velice ojedinělý a není to takový ten typický seriálový páreček. Navíc si divákovu pozornost udrží až do konce, narozdíl od takové Sereny, která je od prvního dílu jenom hloupá kačena a časem přeroste v sobeckou, věčně ublíženou a blbou krávu. To je takový ten rušivý element, díky kterému seriál nenávidíte a milujete zároven. Časem je to natolik nesnesitelné, že i kvůli Chuckovi a Blair se vám to sledovat nechce a když přijde poslední třešinka na dortu v podobě telenovelské kostry příběhu, je to jasné.. Ve čtvrté sérii jsem se prostě zasekla a když jsem po nějaké době náhodně viděla jeden díl na ITV, jen jsem se utvrdila v tom, že je to zbytečně natahované a scénáristicky vyčpělé. "S kým je Blair těhotná a je vlastně těhotná?" Tohle opravdu nebezpečně připomíná kolumbijské a venezuelské soap-opery. Snad se někdy donutím k dokoukání (anebo raději ne?) Každopádně horší hodnocení tomu dát nemůžu, ač by si to ten odpad za poslední série zasloužilo, už kvůli tomu, že díky tomu my seriáloví fanoušci máme kultovní mrchu Blair :-) DRUHÁ ŠANCE - Rozhodla jsem se GG dokoukat (v karanténě je toho času nějak hodně...) a přestože jsem (obzvlášť v první polovině 4.série a v 6.řadě) opravdu trpěla absencí logiky a jednoduše debilními zvraty ("Co když můj strýc je můj otec, a kámošova milenka moje máma" / "Moje máma spala s mým přítelem a já spala se synem jeho dcery")Blaiřiny intriky a vztah s Chuckem mě drží přikovanou u obrazovky. Ti dva jsou pilířem celého seriálu a nebýt nich, tak si myslím, že o seriálovou GG bohužel nikdo nezakopne. Člověku pak už trochu leze na nervy, jak ti údajní přátelé neustále zrazují jeden druhého jen aby získali moc, a ve druhém díle byli zase nejlepší kamarádi. Se záporáky (snad až na Barta) je to víceméně stejné. Jakmile se objeví záporná postava (nechá někoho zmlátit, zdroguje ho, předstírá rakovinu u ex.manželky, pomalu někoho zabije...), o dva díly je jí zapotřebí a to přece nevadí, chyby dělá každý a pojďme se obejmout a být na pět minut zase přáteli. :D Celá tato debilita seriálu vyvrcholí úplným finále, které považuju asi za nejhloupější seriálové finále. Odhalení Gossip Girl prostě nedává v sebemenším ohledu smysl! A přijmutí celé party také ne (i když kdo ví, v Gossip girl se odpustí všechno, i vražda) :D Ale Blair a Chuck skončili spolu a kvůli nim menší hodnocení dát prostě nemůžu. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by mě něco takového vůbec mohlo bavit...stáhla jsem si to jen kvůli hodnocení ostatních na zahnání nudy...a hle, baví mě to. Začátky sice byly trochu rozpačité, ale čim dál pokračuju, tím více se bavím, baví mě koukat na ty intriky, zvraty, na ten zdánlivě jednoduchý život zbohatlíků...má to prostě správné tempo, humor, nadsázky a absurdity, které vás dobře zabaví, teď je to něco jako moje droga :oD ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fakt číslo jedna: nenávidím drby z lehce (spíš těžce) osobního důvodu. Když se dozvídáte věci z druhé ruky, je to fakt těžkopádně překonatelný boj, který vesměs končí tím, že jste zklamaní.Fakt číslo dvě: nemám rád sladkobolný rozhovory o ničem (popř. o svém příteli, který mě opustil, jelikož mě viděl bez make-upu). Přímo tekoucí hnis, který páchne na kilometry daleko, to pro mě znamenají životní problémy americké mládeže, která, jak vidno, se nikdy nazamyslela nad problémy docela obyčejnými. A mé momentálně nestojící číro na hlavě, mezi ně opravdu nepatří! Pro někoho guilty pleasure (beru!), pro mě očistec! ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • V 16. epizóde 3. série sa na prehliadke Waldorf objaví svetovo uznávaný dj a producent Deadmau5. (dzalaa)
  • V epizodě říká Blair (Leighton Meester) Jenny (Taylor Momsen) při holčičí přespávačce větu: „Moc jako Hannah Montana.“ Tím naráží na nepovedený konkurz herečky Taylor Momsen (Jenny) do hlavní role seriálu Hannah Montana (od r. 2006). (marka963)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama