Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O největší námořní katastrofě v historii toho bylo napsáno a natočeno, ba i namluveno moc a moc. Bylo vyřčeno mnoho odvážných teorií o tom, jak to vlastně všechno bylo. Spisovatelé, badatelé, odborníci i fantastové tvrdili, že právě ta jejich teorie je jedině správná a možná. Není divu, že také František Ringo Čech a jeho Prozatimní divadlo přišli se svým názorem. Samozřejmě, že i oni jsou přesvědčeni, že právě oni mají PRAVDU. Ostatně, budete to moci v následujících minutách posoudit sami. A snad nám dáte za PRAVDU, že je to nabízeno přesně podle známého úsloví: Si no e vero, e bene trovato - tedy volně přeloženo: PRAVDA to být nemusí, ale je to hezky podáno ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Gringo se už nikdy nevyhne srovnávání svých počinů s Dívčí válkou, a to i v onom nepravděpodobném případě, že by dokonce i něco nového vytvořil, místo aby vypouštěl záludné ticháčky v lecjaké sněmovně. No - není to ono, to zase ne. Pokud vám však v hotelu, situovaném v nějaké zamrzlé prdeli dojdou u vašeho smártfuňu volné kredity na pornhubu a jedinými alternativami jsou čučení na Euronews v i talštině nebo Eurosport, poskytující po celý boží den záběry na blbečky ve vestičkách, anť s vyplazenými jazyky přirážejí po zeleném sukně tyčovinou kuličky do otvorů, je jůtupko s Pravdou snesitelnou variantou. Jednu přišupuji za Maděriče, má talent komiků z dob nemluvných filmů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, nezpochybnitelnou pravdou je, že k tomuhle se člověk většinou dostane až po skvělé Dívčí válce a namlsán jejím humorem se pak nevyhne jistému zklamání. V mnohém je to slabší (hodně suchá Štěpánová a Langmajer, Hánová sice pěkná, ale na pěst pokaždé, když otevře hubu /což sice je zcela v souladu s její rolí, ale na zajímavosti to moc nepřidá), naproti tomu excelentní Maděrič a výborným Ringo Čechem si drží laťku stejně vysoko, jako si ji vyzdvihli právě u Dívší války. I když, opět pravda, zde ten humor útočí trochu více na první signální soustavu a je jaksi jednodušší a prostší. Zasmějete se, ale nic moc to ve vás nezanechá. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Pravda o zkáze Titaniku už bohužel nedosahujte takových kvalit jako tomu bylo u Dívčí války. Hra postrádá děj a spíš je to takový závod o to, kdo z úst vypustí větší sračku. Tady jednoznačně vyhrává Maděrič, nad jehož výplody se neudržela ani Štěpánová. Ty byly totiž tak absurdní, že se nad tím prostě nejde nesmát. Bohužel na to sám nestačil. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po Dívčí válce sice trochu zklamání, ale i tak je to pořád sranda. Navíc od Dívčí války je zde humor originálnější (ikdyž spíš jen díky Maděričovi). ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píší ostatní - po Dívčí válce neuvěřitelný propad. Těžko říci, zda za to můžou přepolarizované postavy, nebo co jiného. Přitom humor nemá od Dívčí války zas tak daleko... Byl bych radši, kdybych to nechal plavat. ()

adriane9

všechny recenze uživatele

Tuto divadelní hru pouze komentuji (nehodnotím) jelikož jsem ji naštěstí neměla možnost shlédnout ale bože vidím dobře?? Divadelní KOMEDIE Františka Ringo Čecha "Pravda o zkáze Titaniku" ??? ...To je vrchol všeho!..Opravdu jedna z nejlepších forem jak vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým...Teď už můžeme jen čekat komedii z koncentračních táborů například... ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela příjemný. Herci se snažili. Divadelní záznam mě bavil jako televizního diváka i diváci v sále se dobře bavili. Možná v hodnocení ukřivdím tím, že jsem před vzhlédnutí viděl hru od stejného souboru - Dívčí válka, která mě bavila o to více a ještě ubírám hodnocení, nebo mi přišla podobnost s divadelním souborem Járy Cimrmana ke hře Dobytí severního pólu. Je zde podoba čistě náhodná? ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší než Dívčí válka. Nicméně, jako kapánek starší už víc chápu některé fóry a když překousnete fakt, že příběh nehraje roli a jde o směs surrealistických scének, které se předhánějí v tom, která bude ujetější, může se vám to i líbit. Tentokrát jsou boží teplý kapitán Oldřich Navrátil, čínský agent Langmajer a opět, odrovnávající Giuseppe Maděrič :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi takhle...určitě napsal i lepší hry. Hra jako taková není špatná, ale jsou zde momenty, kterým se mohli lidé smát pouze v 90. letech. Patrná část humoru by nejspíš dnes už neprošla. A Bára Štěpánová, přesto, že se nejednalo už o premiéru, se podle mě chovala trochu neprofesionálně a smála se jak pominutá, ale za mě to nikdy nebyla bůhví jaká herečka. ()

Chrudoš 

všechny recenze uživatele

Menší prča než Dívčí válka která je kultem, ale pořád prča a řádná.... Odpad to není, to může dát jen suchar.... ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Ringovi se daří. Po Dívčí válce jsem narazil i na tento záznam a opět nezklamali. I když pravda - ten hvězdičkový rozdíl tam je (na druhou stranu - Čechovi se Maďar :) povedl skoro více než nesmělý panic Ctirad). PS: Někteří zdejší komentátoři by měli na závěr toho co zplodili dodat: "..ještě mrkvičku." ()

Reklama

Reklama