Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Rebecca Romijn) je mrcha. Příběh začíná na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes v roce 2001, kde smrtelně krásná, ale také všeho schopná "femme fatale" odvážně uloupí drahocenný šperk a vypálí rybník svým komplicům. Poté odjíždí do Ameriky a v letadle se seznámí s úspěšným podnikatelem Wattsem (Peter Coyote) a s ním si užívá anonymity v cizině. Po sedmi letech je podnikatel pověřen prací ambasadora ve Francii, takže jeho žena Laura se po odvážné loupeži vrací zpět do Francie s novou identitou. Bývalý paparazzi Nicholas (Antonio Banderas) Lauru neustále pronásleduje a pokouší se odhalit ji takovou, jaká je. Vyfotí ji pro jeden z velkých týdenních skandálních časopisů, a její bývalí komplicové po čase stráveném ve vězení po ní jdou. Laura je ohrožena na životě, ale jako ztělesněný ďábel se umí bránit všemi prostředky.

Režisér Brian De Palma záměrně sáhl po klasické femme fatale tak časté ve filmech z let čtyřicátých a padesátých, a přizpůsobil ji současnému příběhu. Film Femme Fatale má jedinečnou pařížskou vůni, to proto, že režisér žil několik měsíců v Paříži a město si oblíbil. Antonio Banderas nezklamal v roli Nicholase, který je odrazem Lauřina ducha a obav. Jejíma očima ho vidíme jako nebezpečného jedince oblečeného do černého. Vpravdě ďábelskou podívanou předvedla Rebecca Romijn-Stamos (X Men) jako Laura, která používá svou krásu a sexualitu jako zbraň k získání toho, co chce. A daří se. V malé, zato výživné roli ambasadora Wattse se ukázal Peter Coyote. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

pekna zapletka, nadherna zena v hlavnej ulohe, vzrusujuci striptiz. A to je vsetko co tento film ponukol. Alespon pre mna. Z toho vsetkeho som bol mierne vedla. Isiel by som s hodnotenim hore keby nebolo toho "sna" ci ako to nazvat. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Tak nevím - chytrá parodie/parafráze na Lynche? Nebo se pletu? Přišlo mi to vtipné. Ten rozhovor amerického velvyslance s policistou - to byl Bill Clinton? Každopádně mě to pobavilo.. Dám tři, lepší tři - tím nic nezkazím.. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Tak trochu přepálený eurotrip páně De Palmy. Všechny typické proprietky zakomponované nápaditě do fikané fabule, ale ve výsledku strašně prsící se stylem "hele, natočím si majstrštyk, ale pěkně po evropsku" (tedy spíš po francouzsku). Něco jako Chytrá horákyně Boženy Němcové stylem Dády Patrasové na koloběžce. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma natočil zvláštny a majstrovský snímok, ktorý je chladný ale zaujímavý, podivný mix žánrov. V tomto filme sa ani nedá hovoriť o hereckých výkonoch ale Rebecca Romijn-Stamosová a Antonio Banderas predviedli zaujímavé kreácie. Jeden z najpodivnejších a najzaujímavejších filmov z poslednej doby. Jednoducho tam budete len tak sedieť a čumieť na tú novú De Palmovku, aby ste nakoniec zistili niečo, čo Vás môže trošku vytočiť. ()

Prochy 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi: nevšedný (a len zdanlivo zložitý) príbeh, hudobný motív a štýl klúčovej scény. Nepáčilo sa mi: Rebecca Romjin-Stamon, niektoré scény očividne nedôveryhodné (napr. prechod popri bodyguardovi, zapalujúcom cigaretu). Odporúčam pozrieť na 2x s časovým odstupom minimálne dvoch rokov. Druhý krát je to znásobený zážitok. ()

tarzan 

všechny recenze uživatele

Tak pomalí a utahaní film jsem nečekal. Je to zkrátka vyumělkované a na nic. Stačí jen se podívat kolik zbytečných a nic neřešících záběrů tady je. A aby se někdo zamyslel nad parukou která nepadá ani si nikdo nevšimne že je to paruka ......... . Hlavně že na konci filmu si hrají na propracovanost scény a světla. Nohy herců si užijete až až, ale dobrého filmu těžko. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si tak zručné režiséry, jako je Brian De Palma, najímají tak mizerní a nedůslední scénáristé, jako je Brian De Palma. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Toto je snímek na jedno kouknutí a ta sexuální scéna na kulečníkovém stole je více než jen trapná. Ale mohla to být zajímavá kriminálka, o tom ani potom. Bohužel není. ()

pyty 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nebyl v optimálním rozpoložení, když jsem se díval na tento kousek. Připadalo mi to až moc zbytečně zmatené a v půlce filmu se nějak vytratila počáteční svižnost. Tvůrci se nejspíš snažili udělat film až mc zajímavý a řekl bych, že to bylo na škodu. Není to klasika, ale určitě nevyčnívá nad ostatními filmy... ()

Rankir 

všechny recenze uživatele

De Palma si pohrál - se vším a s diváky nejvíc. Atmosféru má tenhle film dokonalou, pokud přistoupíte na pravidla hry (tedy spíš na to, že tahle hra žádná pravidla nemá). Připouštím, že to někomu nemusí vyhovovat, ovšem já jsem nadmíru spokojen. ()

Lucky001 

všechny recenze uživatele

Zajímavě propletená zápletka, nečekaně vyústěné rozuzlení.Navíc charismatický Tonda Panděro a charismatická Rebecca je spojení více než silné a úžasné. ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je pre normálnych ľudí. Pokiaľ ste vyznávači filmového racionalizmu, asi vám bude robiť problém pristať na De Palmovho pravidlá a Femme Fatale bude pre vás... no jednoducho fatál. Osobne ma ale kombinácia akéhosi eskapizmu, thrillerovej zvratovosti a znovunájdeného noir štýlu proste nadchla. Provokatívnosť prepletená s ženskou prefíkanosťou a prešpekulovanosťou mi nedovolila nudiť sa, nieto ešte stlačiť pauzu. Plus mi výnimočne nedá nepozrieť si ho ešte min. raz. Bližšie info po tom. PS: Rebecca mi tu až pekelne pripomína Milu Jovovich. ()

milanista 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý jestli jsem viděl superfilm, nebo brak. Na jednu stranu perfektní filmařská práce - kamera, střih, výprava atd. Na druhou stranu přeceňované výkony herců. Rebecca je mrcha se vším všudy. Někdo je z ní celý hotový, ale já mám pocit, že to bylo málo. Je krásná, ale ve scéně u kulečníku jsem čekal víc... Jsou určitě daleko dráždivješí scény, které si určitě pustím znovu. Tuto nikoli... Kroucení zadků je skoro v každém filmu, ale ten rajc tam není. To samé Banderas, co hraje, nehraje? Je to i slabým scénářem? Dvojitá scéna s ruskou ruletou také nemá grády, i když se snaží a u mě se degraduje i přetékajícím akváriem. Souvislost s přetékající vanou mě uniká... Někdo napouší akvárium přímo z kohoutku?? Ano logika do tohoto filmu nepatří, ale měla by to být alespoň trochu realita... Stejně jako opět dva neschopní strážci diamantů za desítky mega pustí modelku samotnou na půl hodiny na záchod... O.k. v jednoduchosti je síla, ale myslet si, že divák skočí na vše? ()

Reklama

Reklama