Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Rebecca Romijn) je mrcha. Příběh začíná na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes v roce 2001, kde smrtelně krásná, ale také všeho schopná "femme fatale" odvážně uloupí drahocenný šperk a vypálí rybník svým komplicům. Poté odjíždí do Ameriky a v letadle se seznámí s úspěšným podnikatelem Wattsem (Peter Coyote) a s ním si užívá anonymity v cizině. Po sedmi letech je podnikatel pověřen prací ambasadora ve Francii, takže jeho žena Laura se po odvážné loupeži vrací zpět do Francie s novou identitou. Bývalý paparazzi Nicholas (Antonio Banderas) Lauru neustále pronásleduje a pokouší se odhalit ji takovou, jaká je. Vyfotí ji pro jeden z velkých týdenních skandálních časopisů, a její bývalí komplicové po čase stráveném ve vězení po ní jdou. Laura je ohrožena na životě, ale jako ztělesněný ďábel se umí bránit všemi prostředky.

Režisér Brian De Palma záměrně sáhl po klasické femme fatale tak časté ve filmech z let čtyřicátých a padesátých, a přizpůsobil ji současnému příběhu. Film Femme Fatale má jedinečnou pařížskou vůni, to proto, že režisér žil několik měsíců v Paříži a město si oblíbil. Antonio Banderas nezklamal v roli Nicholase, který je odrazem Lauřina ducha a obav. Jejíma očima ho vidíme jako nebezpečného jedince oblečeného do černého. Vpravdě ďábelskou podívanou předvedla Rebecca Romijn-Stamos (X Men) jako Laura, která používá svou krásu a sexualitu jako zbraň k získání toho, co chce. A daří se. V malé, zato výživné roli ambasadora Wattse se ukázal Peter Coyote. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příšerné vedení herců, které musí být částečně záměrné, ale mě takový záměr nezajímá a nebaví. Navíc je to bez jakékoliv přidané hodnoty - vždycky jsou podobné kompilační filmy, co zkoumají zvyklosti žánrů, na nějaké úrovni zajímavé, ale tady není nic navíc. Oproti dvacet let starému Dressed to Kill velký krok zpět. De Palmovi se podařilo nasimulovat béčko tak dobře, až se to stalo stejným nesmyslem jako kterýkoliv reálný brak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

docela dobrej film s takovym divnym koncem, ale Rebecca Romijn-Stamos nema chybu, hlavne pri tom striptizu ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vemte si Sedmý hřích, místo Kuby tam hoďte současnou Paříž, místo Jolievoé Romijn-Stamosovou (beztak si jsou dost podobné) a dostanete Femme Fatale. Ale přesto to narozdíl od Sedmého hříchu nenudí, a některé momenty jsou fakt skvěle natočené. Fajnová zábava:) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Podivný, zmatený, nelogický, ale zároveň také velmi zajímavý, působivý a svým způsobem umělecky originální film. Toto vše se mezi sebou neustále prolíná, objímá, odstrkuje, točí se v jednom kruhu a nikdy se nedostane pryč. Nad všemi těmito spletitostmi nesmyslností, absurdit a divákovým nepochopením ničeho, vyniká a vládne postava ženy L. Nádhernou, tajemnou, smyslnou bytostí, která je vodítkem celého filmu a jejímuž poslání v něm nejste schopni porozumět. Rebecca Romijn je nádherná žena a její striptýz za doprovodu songu "Sexe" od Damiena Saeze je velmi vzrušující:) ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Pozor, ten film se jenom tváří jako blbý thriller! De Palma v něm válí jako za mlada - jako Hitchcock utržený ze řetězu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný, rozporuplný a zamotaný film těžící především z režisérova umu a dvou hereckých hvězd. Po prvních (dost dobrých) patnácti minutách si říkáte, že to bude standartní tuctový thriller, jenže na konci je to všechno jinak. Jde jen o to jestli jsme na takovýhle vývoj příběhu ochotní přistoupit nebo ne. Když ano, určitě musí být zážitek z filmu stoprocentní. Jestli ne, tak dopadne tak nějak neslaně nemastně. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Palma sa pohral s dejom, technikou a so snom a vytvoril film voľne nadväzujúci na jeho nejednoznačnosti s dvojakým koncom (Dvojník, Kainova výchova, Výbuch). Po sľubnom eroticky napínavom rozjazde odohrávajúcom sa festivale v Cannes, nasleduje hra plná alternatív a drobných pascí na diváka, zasvätene pomrkávajúca na tých, čo niečo už o filme vedia. Efektný, ale príbehovo prázdny a emotívne studený prepletenec. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Haven't we met before, somewhere? -Only in my dreams. Tak můžu s čistým svědomím říct, že od Femme Fatale jsem čekal něco jiného. Čekal jsem "tuctovou" kriminálku, namísto toho jsem dostal příběh, který je zvláštně krásný. Pochopil jsem, co tím režisér chtěl říct a připomnělo mi to pár filmů s podobnou tématikou, ale radši nenapíšu které, abych nespoileroval. Začátek v Cannes je jednoznačně za plný počet, prostředek mě trochu nudil, protože jsem věděl (lépe řečeno odhadl) jak to je a konec se mi líbil. Proto zde po prvním zhlédnutí nechám 80 % s tím, že tohle rozhodně chci vidět ještě jednou. P. S. Práce s hudbou v tomto filmu hraničí se slovem geniální. P. S. 2. Rebecca je zatraceně sexy mrcha… :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se na to člověk dívá s odstupem času, prostě nedokáže leccos strávit. Ale na druhou stranu sebou rád nechává manipulovat, rád nechává lomcovat pravidly, rád sleduje, jak se z oběti stává lovec. Sic je úvodní loupež oblečku s diamanty zatraceně sexy, stejně tak je komicky pitomoučká. Obávám se, že záměr to nebyl. Následuje překombinované povídání o identitě, osudu i snech. Snít můžeme i o pár minutách v přítomnosti Rebeccy Romijn, která je nehorázně atraktivní a kameraman Thierry Arbogast ukazuje rafinovaně jen střípky jejích předností. Do jejího plánu nakonec skočí i paparazzi Antonio Banderas, jednou chápající ochránce, jindy skvostný gay, aby i on několikrát naletěl. Brian De Palma zase jednou dostává z herců to nejlepší, s oblibou se vrací k motivu voyeurství, podstrkuje divákům falešné stopy i audiovizuální hříčky a celkově je dráždivě zábavný. Někomu to sedne, jinému méně. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Takhle nadějně rozjetej film jsem dlouho neviděl. De Palmo jak jsi to mohl takhle zkazit? Pár momentů naprosto dokonalých a bezchybných vždy srazí neuvěřitelná blbost. Ohromná škoda, zajímalo by mě jak by se s tímto námětem popral takový Fincher, nebo Hitch kdyby byl ještě mezi námi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělý film. Po bezchybném dvacetiminutovém úvodu, který tvoří jedna z nejlépe natočených zlodějských akcí, jaké jsem kdy viděl (podkreslená senzační skladbou Bolerish inspirovanou Ravelem), přijde na řadu alespoň pro mě naprosto nepředvídatelný příběh, jemuž nechybí nic. Zvolna se rozlévá jako voda z přetékající vany (případně akvária), diváka udržuje v permanentní pozornosti, v závěru ho překvapí, znejistí a hned zase uklidní. A k tomu všemu se dočkáme všeho, co na panu De Palmovi milujeme. Tedy kromě přestřelky na schodech. Líbilo se mi to velice. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

priemerný thriller.zaujme snáď len dosť uhodenou pointou a dvoma scénami.jednou je striptýz a druhou lesbická show.o formálnej stránke sa nebavím.je super ale u de palmu nič nové. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Hodne zvlastni zalezitost, ktera zezacatku vypada strasne divne, prostredek se snazi byt akcni a eroticke sceny hypnotizujici, ale ve skutecnosti je silne nudny a zaver vse obrati tak na ruby, ktery cely dej takrikajic hodi nekam uplne jinam - pointa toho vseho se snazi byt necim, cim neni a cele to tak na konci vyzniva hodne umele a prvoplanovite... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hypnotizující sezení s divákem, estetická terapie pro smetánku. Brian De Palma si hodinu a třičtvrtě hraje s divákem, mate a nutí ke krkolomným myšlenkám o smysluplnosti všeho, aby mezitím dokonale uhranul spoluprací obrazové a hudební složky. Úvodní dvacetiminutovka je kompoziční orgasmus, moderní, decentní, opojný, smyslný a erotický, zbytek filmu se nese v mysteriózně špionážním duchu, pořád značně nasáklém (Rebeccou). Závěr je krása a ať už si De Palma dělal z diváka srandu nebo ne, je to moc hezky poskládané/ulítlé/bizarní. A ta Rebecca Romijn... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Rebecca Romijn JE Femme Fatale!__ Film má svoje technické chyby v příběhu a docela se divím, že je vidím u takového mistra, jako je De Palma, ale atmosféra a herecké obsazení to všechno dohánějí, a i když se úplně tak Základní instinkt nekoná, tak je to i tak výborný thriller, který má open v podobě Pojistky smrti od Billyho Wildera, čím chce De Palma naznačit, že se bude jednat o neo-noirovský příběh jako pocta skvělému žánru, což se mu na jedničku povedlo! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, ulehl jsem, zapnul jsem Femme Fatale, nepochopil jsem ji, přesto si užil skoro každou minutu, opakovaně se poslintal nad Rebeccou Romijn a šel jsem spát. De Palma je docela podrazák a nejsem si jistý, že všechny ty kinematografické pocty a dějové kličkování tentokrát smysluplně ustál, ale ty hrátky mě baví - když už nic jiného. 75% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ta pointa patří do komedie se Sandlerem, ne do "erotického" "thrilleru"!...se na to snad podívám znova, jestli tady někteří nekecají! ()

Reklama

Reklama