Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Rebecca Romijn) je mrcha. Příběh začíná na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes v roce 2001, kde smrtelně krásná, ale také všeho schopná "femme fatale" odvážně uloupí drahocenný šperk a vypálí rybník svým komplicům. Poté odjíždí do Ameriky a v letadle se seznámí s úspěšným podnikatelem Wattsem (Peter Coyote) a s ním si užívá anonymity v cizině. Po sedmi letech je podnikatel pověřen prací ambasadora ve Francii, takže jeho žena Laura se po odvážné loupeži vrací zpět do Francie s novou identitou. Bývalý paparazzi Nicholas (Antonio Banderas) Lauru neustále pronásleduje a pokouší se odhalit ji takovou, jaká je. Vyfotí ji pro jeden z velkých týdenních skandálních časopisů, a její bývalí komplicové po čase stráveném ve vězení po ní jdou. Laura je ohrožena na životě, ale jako ztělesněný ďábel se umí bránit všemi prostředky.

Režisér Brian De Palma záměrně sáhl po klasické femme fatale tak časté ve filmech z let čtyřicátých a padesátých, a přizpůsobil ji současnému příběhu. Film Femme Fatale má jedinečnou pařížskou vůni, to proto, že režisér žil několik měsíců v Paříži a město si oblíbil. Antonio Banderas nezklamal v roli Nicholase, který je odrazem Lauřina ducha a obav. Jejíma očima ho vidíme jako nebezpečného jedince oblečeného do černého. Vpravdě ďábelskou podívanou předvedla Rebecca Romijn-Stamos (X Men) jako Laura, která používá svou krásu a sexualitu jako zbraň k získání toho, co chce. A daří se. V malé, zato výživné roli ambasadora Wattse se ukázal Peter Coyote. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +výrazná hudba, práce s kamerou, závěrečný zvrat -místy docela utahané a bez napětí/// Dobrý pokus ze kterého však vzešel průměrný film, který právě z průměru tahá zajímavé zpracování a finální rozuzlení, po kterém se vám film bude líbit mnohem víc. Zaujme úvodní akční scéna a hudební motiv.///Celkem 60%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný heist/noir s příběhem tak záměrně zmatečným, až to hezké není. Foreshadowing je všudypřítomný, ale ten nezmění že je to celé tak trochu blbost - De Palma znovu dokazuje své mistrovství v práci za kamerou, a svou neschopnost při práci se scénářem.  Ale zato velmi hezké jsou holky v hlavních rolích, tak se to vyvažuje.  7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dost podceňované De Palmovo dílo, které prakticky obsahuje všechny ty skvělé věci, které chceme v lehkém krimi thrilleru mít. Herecké výkony jsou velmi dobré a přirozené a scény jako loupež anebo závěrečný střet mi jistě v hlavě ještě pořádně dlouho zůstanou. Nečekal jsem to, ale Femme Fatale mě velmi dobře bavilo a překvapilo. Já myslím, že s tímhle snímkem určitě nikdo neudělá chybu. Pro mne za plné hodnocení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi stylově a hravě natočená pochoutka, na které si smlsnou hlavně ti největší fandové (raného) De Palmy (viď, Rob Royi) ;), a jeho velkého vzoru, mistra Hitchcocka. Úchvatná několikaminutová úvodní sekvence (ve které se toho opravdu moc nenamluví – díky bohu), fatální scény (pád z balkónu, dívka v maskáčích, most), deja vu, striptýzek, šmírování, psychicky deptaný hlavní hrdina, femme fatale. De Palma takřka na vrcholu sil a hlavně – naprosto svůj! 90 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

První půlka nadprůměrně dobrá, zlodějské plány, Rebecca jako femme fatale, to je moje gusto; druhá polevuje v tempu a poutavosti. A především těch pár scén se zpomalenou kamerou, dramatickým zvukem, a kdy do sebe všechno záměrně – naprosto nepravděpodobně – zapadá (a de Palma si asi myslel, bůhvíjaké umění tím nepředvádí) film zabíjí. Škoda, po první půli jsem váhal nad 4*. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

toto je veľmi zvláštny film . . . sledovať som ho šiel po preštudovaní komentárov na csfd, takže som mal isté predispozície k sledovaniu filmu a rôznych významových i vizuálnych vychytávok, ktoré ma príjemne potešili. osobne sa prikláňam (tesne a s privretím očí) k tej časti, ktorej sa film páčil. Neviem presne čo, ale niečo na tom filme je . . . príťažlivé? Ale neviem čo. Presne ako samotná femme fatale. Čosi tam je. Je jasné, že tesne pred koncom to Palma pri písaní scenára utiahol do takej banálnej moralitky o rozhodovaní medzi životom a smrťou a tak podobne, ale aj tak to bol pozoruhodný film. Treba zhodnotiť, že De Palma je lepší režisér ako scenárista, dokázal to aj tu (aj keď treba to chápať na trochu vyššom levely: režisér je vynikajúci, scenárista obstojný), Rebecca Romijn-Stamos nepatrí k najkrajším ženám, aké som videl, ale všetko, čo má k dispozícii, dokáže trojnásobne predať a tým pádom na ňu človek zíza ako omámený a Banderas . . . tak tento človek je asi z toho skákania zo striech z časov Desperada (kedy som ho mal najradšej) unavený, pretože po roku 2000 buď hrá v totálnej hovadine, alebo hrá v lepšom filme, ale hrá to tak nejak . . . ako tu. V globále zvláštna, režisérsky a vizuálne precízne natočená mierne noirová záležitosť, film, ktorý si treba pozrieť, aby ste si urobili názor: či je De Palma altruista a vyžíva sa v pekných ženách a prekombinovaných tézach alebo je to chlapík, ktorý rozmýšľa viacvrstvovo a treba sa nad tým zamyslieť. Ja som niekde na hranici. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Iba pre pripravených a správne naladených. De Palma rád šokuje, má svojrázny filmársky štýl, jeho rukopis v momente spoznáte, ale či Vás aj niekedy osloví, záleží na vašom vkuse. Tento film je najgýčovejší v jeho kariére a ťažko je prísť na to, čo si vôbec o ňom myslieť. Za pokus to ale rozhodne stojí. Možno prázdne nič, možno geniálna skladačka. A keď nič, tak určite telo Rebeccy Romijn Stamos. Možno treba kvôli detailom vidieť dvakrát. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic proti překvapivým pointám, ale pokud se čistokrevný thriller deset minut před koncem náhle a zbytečně změní v čistokrevnou sci-fi, nijak mě to nenadchne. Zvlášť pokud mám dojem, že toho ve scénáři skřípe trochu víc. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

POMO sice čekal, že se většího uznání filmu dostane u budúcej generácie, a proto jsem si film pustil v návaznosti na přirovnání k filmu Enemy. Nicméně většího zklamání se mi dostat asi nemohlo. Smrtelně krásná Femme Fatale je žirafa větší než všichni muži ve filmu s chlapskými lícními kostmi. Závěrečných pár minut má být velkolepé propojení snu a reality, které zde vypadá naivně pohádkově a nezapadá do kontextu. Zklamání. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

De Palmovský triler v ktorom je najdivokejšia scéna Rebeccin striptíz. Klasické rozbité obrazy, dlhé zábery a nádherná žena - všetko na čo sme u Briana zvyknutí. Nezvyklá je práve žena v hlavnej úlohe, ale Rebecca priam žiari a je elektrizujúco erotická počas celej snímky. Problém vidím v tom, že režisér nehrá s divákmi čistú hru a kŕmi nás vecami, ktoré násladne zbanalizuje... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s De Palmou dopadlo víc než dobře, ale určitě ne bezchybně. Režisérův osobitý styl mě velmi zaujal, stejně jako mnoho kamerových vychytávek, které mám tak rád. Stejně tak hudba na motivy Bolera byla výtečná. Co mi ovšem na filmu vadilo, byla přílišná složitost, řekl bych až překombinovanost scénáře. Na jednu stranu je to dobře, ale na druhou je člověk zmatený a i když si myslí, že nakonec pochopil, není si tím, tak jako já, jistý. A to nemám rád. 75% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z filmů, které jsem kdysi viděl, zdálo se mi tehdy, že je celkem dobrý, a podle této vzpomínky jsem ho takto před časem ohodnotil i na čsfd. Po dnešním návratu musím přiznat, že je snímek velice chabý, režisér si s ním sice vyhrál (ten rozdělený obraz s jinými úhly záběru nebo zoomem se velmi dobře uchytil v pornu), ale ve finále to pak vypadá tak, že si udělal radost, ale není to příliš sledovatelné. Jedna věc je ale jistá, Rebecca Romijn (tehdy ještě i Stamos) mi v tomto filmu přišla sexy tehdy i dnes, a zachránila tak jednu hvězdičku navíc. ()

Reklama

Reklama