Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze uživatele Shakaar k tomuto seriálu (1)

Life on Mars (2006) 

Prostě skvělý seriál. Dlouho jsem váhal jestli se na to mám kouknout, ale nakonec nelituji. Celkem 16 epizod je napěchovno slušnou kriminální zápletkou, a uvahami co je skutečné, co ne. První řada nebo miniserie se zabývá čistou snahou Sama kde se nachází, druhá na to navazuje ale příběh je trochu drsnější. Není to zkrátka obyčejná detektivka jak ji známe. Zaujalo mě hlavně prostředí kde Gen Hunt (Philip Glenister) prosazuje svou 'verzi' zákona a standartní postupy zde neplatí i přes to, že řeší případy, které běžně vydíme z mnohých kriminálních seriálů. Prostě vše vhůru nohama. Drsnější stránku seriálu vydím v tom, že ne všechny případy končí zcela dobře. Co se týče rozpoznání reality, jsem trochu zklamán. Sice divák po celou dobu trochu tuší kde se Sam Tyler (John Simm) nachází, ale propojenost s realitou jsem čekal trochu větší. Tak trochu mě zklamal konec seriálu, který nechal mnoho nezodpovězených otázek. Nebudu je prozrazovat, protože tím bych prozradil děj, jen řeknu že nedopadne tak jak by si mnozí představovali, teda řekl bych že nebyl zcela dotažen. Ovšem možná je to tím že po celou dobu seriál tímto způsobem mlžil a jak jinak zakončit tuhle dvouřadou miniserii než jak po celou dobu se vyjímal. Celkově vzato je to ale jediná vada, která ani nevadí, protože ani Twin Peaks nekončil zcela ukončeně. 5* bez debat a velmi doporučuji. ()

Reklama

Reklama