Reklama

Reklama

Malý New York

  • Francie Little New York (více)
Trailer

Sully (Ethan Hawke) by rád svému dosud nenarozenému synovi otevřel možnosti, které on sám nikdy neměl. Jasper (Seymour Cassel) se ukrývá před mafií, která se mu vetřela do soukromí i do podnikání. A místní mafiánský boss Parmie Tarzo (Vincent D’Onofrio) sní o likvidaci konkurenčního gangu. Tři různí muži mají společné jen jedno: žijí na Staten Island. Jednoho dne se tu jejich osudy protnou a nic už nebude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Terva 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH PRVNÍ - NEZLOMNÝ MAFIÁN A JEHO NEKONEČNÉ HLEDÁNÍ VĚČNÉ SLÁVY....Jmenuji se Parmetto Tarzo. Žiji na Staten Islandu v New Yorku a chci ten ostrov ovládnout.... Parmetto Tarzo ( Vincent D´Onofrio ) je nesympatický slizoun a vše špatné, co se mu ve filmu stane, je jen dobře. PŘÍBĚH DRUHÝ - INTROSPEKTIVNÍ ČISTIČ SEPTIKŮ A JEHO ZASVĚCENÍ DO VĚDY A ZLOČINU....Jmenuje se Suly Halverson ( Ethan Hawke ) je sympaťák a jeho snaha, mít chytřejší dítě, než je on sám se možná povede, ale potřebuje peníze, no a kde je vzít a nekrást, že. Zde se nám příběh začíná formovat a mi máme představu, co a jak asi bylo, než se to sešlo. PŘÍBĚH TŘETÍ - HLUCHONĚMÝ LAHŮDKÁŘ A JEHO TICHÁ DOBRODRUŽSTVÍ PŘI ŘEZÁNÍ A KRÁJENÍ.....Jasper Sabiono ( Seymour Cassel ) je smutný a tichý hrdina filmu. To co krájí není totiž vždy jen lahůdka a když se vám na stůl dostane i kamarád, zákonitě se naštvete. Příběh se začíná spojovat a konec už je na dohled. Snaha filmařů ukázat divákům nejdřív otázky a pak jim dát odpovědi, byla tak trochu zhatěna docela nudným dějem. Nejzajímavější byl třetí příběh, snad se k němu dokoušete. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Téma není úplně špatný, herci taky ne, ale to uchopení, zpracování a scénář je velkej zádrhel. Ve skutečnosti zjistíte, že se tam v podstatě nic nestalo, přestože se jednalo o několik příběhů, který se postupně protnou v jeden celek. Ovšem v celek bez napětí, zajímavosti nebo jakékoliv přidané hodnoty. Jediný ponaučení, který z toho plyne, je, že ani vydržet 7 minut pod vodou se nemusí nakonec vyplatit, za to hluchota, němost a červený ponožky jdou dohromady. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James De Monaco asi niekedy vo svojej obyvacke videl legendarneho Kmotra a tak sa rozhodol natocit tiez gangsterku. Napad je to sice dobry, ale co z toho, ked scenar pisal pravdepodobne nejaky 15 rocny Down s pokrocilym stupnom demencie a retardacie. A vysledok potom aj tak vyzera. Strata casu a priserna nuda. 12 % ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Problémom terajších mafiánsky filmov...je príbeh a tvorba napätia...a Staten Island patrí presne do tejto škatuľky...mozaikový príbeh, ktorý má mať súvis...odhliadnúc od toho...ten nádych komédie sa tu veľmi nehodil...nejedoznačnosť hlavných postáv taktiež patrí k záporu..osobne si myslím že hlavnou postavou mal byť hluchonemý mäsiar...ktorého dejová linka, bola niečím čo chýba dnešným mafiánskym filmom..nadhlaď a hlavne dobre napísaná postava...ale problém je hlavne v tom že sa tvorcovia snažia kopírovať moderné trendy, a po väčšine to dopadne tak že ich film je D2D titulom...Malý New York nie je zlý film..ale má množstvo chýb, z ktorých by sa autori mali poučiť ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Krásný děj, gradující v paralelních liniích, výborně vystavěno. Podpořeno výbornou režií (současně autor scénáře). Povedl se střih, mix zvuku. Závěr je výborný i ideově. Skvělá práce! Seymour Cassel je asi nejvýraznější postavou celého filmu, budu si jeho hluchoněmého lahůdkáře pamatovat ještě hodně dlouho. 75 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Jersey a New Yorku, kde se filmovalo zejména na Staten Island. (Terva)
  • Film byl promítnut na mezinárodním filmovém festivalu v Tokyu 2009, kde byl James DeMonaco oceněn cenou Grand Prix. Poté broběhlo velmi omezené promítání v New Yorských kinech a následně šel film na Blu-ray a DVD. (Terva)

Reklama

Reklama