Reklama

Reklama

Malý New York

  • Francie Little New York (více)
Trailer

Sully (Ethan Hawke) by rád svému dosud nenarozenému synovi otevřel možnosti, které on sám nikdy neměl. Jasper (Seymour Cassel) se ukrývá před mafií, která se mu vetřela do soukromí i do podnikání. A místní mafiánský boss Parmie Tarzo (Vincent D’Onofrio) sní o likvidaci konkurenčního gangu. Tři různí muži mají společné jen jedno: žijí na Staten Island. Jednoho dne se tu jejich osudy protnou a nic už nebude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Terva 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH PRVNÍ - NEZLOMNÝ MAFIÁN A JEHO NEKONEČNÉ HLEDÁNÍ VĚČNÉ SLÁVY....Jmenuji se Parmetto Tarzo. Žiji na Staten Islandu v New Yorku a chci ten ostrov ovládnout.... Parmetto Tarzo ( Vincent D´Onofrio ) je nesympatický slizoun a vše špatné, co se mu ve filmu stane, je jen dobře. PŘÍBĚH DRUHÝ - INTROSPEKTIVNÍ ČISTIČ SEPTIKŮ A JEHO ZASVĚCENÍ DO VĚDY A ZLOČINU....Jmenuje se Suly Halverson ( Ethan Hawke ) je sympaťák a jeho snaha, mít chytřejší dítě, než je on sám se možná povede, ale potřebuje peníze, no a kde je vzít a nekrást, že. Zde se nám příběh začíná formovat a mi máme představu, co a jak asi bylo, než se to sešlo. PŘÍBĚH TŘETÍ - HLUCHONĚMÝ LAHŮDKÁŘ A JEHO TICHÁ DOBRODRUŽSTVÍ PŘI ŘEZÁNÍ A KRÁJENÍ.....Jasper Sabiono ( Seymour Cassel ) je smutný a tichý hrdina filmu. To co krájí není totiž vždy jen lahůdka a když se vám na stůl dostane i kamarád, zákonitě se naštvete. Příběh se začíná spojovat a konec už je na dohled. Snaha filmařů ukázat divákům nejdřív otázky a pak jim dát odpovědi, byla tak trochu zhatěna docela nudným dějem. Nejzajímavější byl třetí příběh, snad se k němu dokoušete. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James De Monaco asi niekedy vo svojej obyvacke videl legendarneho Kmotra a tak sa rozhodol natocit tiez gangsterku. Napad je to sice dobry, ale co z toho, ked scenar pisal pravdepodobne nejaky 15 rocny Down s pokrocilym stupnom demencie a retardacie. A vysledok potom aj tak vyzera. Strata casu a priserna nuda. 12 % ()

Reklama

infected 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší film o mafiánech a lidech okolo nich.Divák musí být hodně trpělivý aby to skousl na jeden zátah protože děj rozložený na tři části poodkrývá společnou línii jednoho filmu jen pozvolna a nudně.Mafiánský boss je jako král gayů,dobrácky vypadající hluchoněmý stařík krájí precizně salám a sýr pro zákazníky stejně jako porcuje mrtvoly pro mafii.Korunu tomu nasazuje Ethan Hawke zahnán do kouta finanční tísní který jezdí s fekálním vozem a nenapadne ho nic lepšího než mafiána okrást.Důvod proč potřebuje peníze je přinejmenším na posudek lehké debility.Hvězdička za exteriéry,jinak škoda času. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmyslně vymyšlenou větví o ochraně lesa a nebýt zbytečně dlouhého a k ničemu protahovaného závěru, který sice nevyplyne po uvodních minutách, ale po půli filmu je zcela jasno. Ovšem napětí trvá až do konce a když se pan DeMaco rozhodl svůj boj vzdát už po půli, poměrně uspěšně to dotáhl do konce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší příběh byl ten s hluchoněmým řezníkem, zbytek je póvlovatý. Špatně vyprávěný nápad - nač ty humorné vsuvky, které s filmem nesouvisí, nač to střídání tempa, ta vata, a vůbec, proč to chronologicky zmatené vyprávění? Kdyby byl příběh vyprávěný lineárně, zaujal by mě víc a vzbduil by větší emoce. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/maly-new-york.html ---- Staten Island je podle úvodu filmu jen pohřebištěm obětí mafiánských vražd. Osudy tří lidí se zde velice lehce protnou.   Tři příběhy tří mužů, každý má cca půl hodiny, jsou vyprávěné chronologicky pozpátku - mafián, který se chce proslavit něčím velkým, aby si jeho jméno lidé pamatovali, chlápek, co vybírá kanalizační jímky a chce pro ženu a jejich budoucí dítě to nejlepší, až se zaplete do zločinu, a hluchoněmý řezník z lahůdek a s červenými ponožkami, sázející na koníčky, ale kterého má místní mafián pod palcem a řezník musí čtvrtit nebohé oběti zločinů. Právě příběh hluchoněmého řezníka má vše, co by z filmu udělalo zajímavé dílo. Nechybí smysl pro detail, pro pečlivé vystavění scény, pro katarzi. Což se o dvou předchozích příbězích říct nedá, a zdají se být jenom do počtu, vatou. Mohly být odvyprávěny za třetinu jejich celkové stopáže a sloužily by jako slušné seznamovací intro. Možná je to tím, že jedním z producentů je Luc Besson, ale styl vyprávění je na pár facek, jak už to v poslední době u Bessonových produkcí bývá. Mezititulky a některými drobnostmi se vám snaží film od začátku vnutit, že jde vlastně o frašku. Ale nejde, a díky tomu je divák leda zmaten, protože netuší, co má očekávat od dalšího vývoje situace, zda se o postavy bát, nebo být klidný, že jde o černý humor a vtip. Skutečně však jde o drama, a ne vždy s dobrým koncem. Možná se tvůrci chtěli odkázat na seriál Rodina Sopránových, ale tam jsou hlášky a navíc podřízené přísně ději. Navíc je to celé těžkopádně vyprávěné. Tam, kde v podstatě není co vyprávět, je pomalý a se zbytečně parodickými scénami, mnoho scén je zbytečně natahovaných, aby ty důležité proběhly v rychlosti kolem. Některé náznaky nejsou dořečeny. Něco se dá zhruba od půlky filmu předvídat, i když jisté napětí tu je (kdo umře,a kdo ne). Ke škodě věci je i ono chronologicky opačné vyprávění a mozaikovitost příběhu. Kdyby byl příběh vyprávěný lineárně, zaujal by mě víc a vzbudil by větší emoce.  Disk načíná protipirát a čtyři upoutávky, další tři navíc se nacházejí v hlavním menu, jinak nic - krom filmu - už nečekejte. Obraz, zvuk (v originále jen stereo) i titulky jsou slušné kvality, jen spojení "kdyby jsme" se v češtině nepoužívá, správně je "kdybychom" nebo v hovorové řeči se dovoluje "kdybysme". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Jersey a New Yorku, kde se filmovalo zejména na Staten Island. (Terva)
  • Film byl promítnut na mezinárodním filmovém festivalu v Tokyu 2009, kde byl James DeMonaco oceněn cenou Grand Prix. Poté broběhlo velmi omezené promítání v New Yorských kinech a následně šel film na Blu-ray a DVD. (Terva)

Reklama

Reklama