Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Michael Spierig a Peter Spierig natočili dosť dobrý Predestination, s ktorého som bol odpálený, tak som sa rozhodol, že zasurfujem na ich vlnu a zveziem sa s nimi ešte raz. No a tento krát to zas tak super nebolo. Ľúbil sa mi príbeh, herci, spracovanie a tmavý filter filmu, ale inak ma to moc nevzalo. Možno preto, že som čakal zase nejaký ťažký výser s divákom. Po filme som zistil, že som akurát tak vysral sám zo sebou. Ale inak je to lepšie ako Twajlajt. 70% - 3* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ten nápad je na svůj žánr opravdu originální a celé to pojetí upírského světa se mi velice líbilo. Bohužel byl do tohoto světa s nápady vklíněn ne moc chytrý a klišoidní příběh, který to celé posílá do béčkových vod. Ty jsou naštěstí ale ještě jakž takž příjemné, protože co zkazí scénář a místy i dost nespolehlivá režie, tak zachraňuje celkem slušný vizuál a hlavně solidní herci. Ethan Hawke a Willem Dafoe jsou sázkami na jistotu, vidět ale po dlouhé době Sam Neila ve formě je celkem příjemné. Celkově šlo z toho ale udělat mnohem víc, akce bylo málo a stupidností naopak hodně. 50% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ajaj, myšlenka dobrá. Zpracování zajímavé, ale chybí mi tu podstatně více akce. Zoufale nevyužití jsou Odpadlíci, kteří díky svému netopýřímu vzhledu a síle by byli pro nějaké ty souboje jistě způsobilí. Oceňuji originalitu a celkově prostředí upířího světa, se kterým si tvůrci vyhráli. Na Zemi vládnou upíři a basta. Logika tady v žádném případě nedostává na frak, čehož jsem se obával nejvíce. Pro mě osobně představují Daybreakers obrovsky nevyužitý potenciál. 50% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Daybreakers. Film, který byl dvojkou mého očekávání v tomto roce. Klasičtí upíři nejsou přežití. Po hororech, jako 30 dní dlouhá noc bych řekl, že film v kterém vévodí v zrcadle neviditelní, sluncem a kůlem stoprocentně usmrcení upíří, nemůže obstát. Omyl, tento film vrací upířský žánr zpět na své místo a nutno podotknout, že velmi zdařile. Po dlouhé době se mi neuvěřitelně líbil příběh. Zajímavě, ale neoriginálně je zde zobrazen třídruhový svět (lidé, upíři, nadupíři), něco podobného jsme viděli v Blade 2, ale v o dost horším podání. Svět, v kterém výsostně vládnou upíři a lidé jsou loveni, se skrývá podstata mého nadšení. Zobrazení člověka, jako lovné zvěře vždy potěší. Líbila se mi přiměřená stopáž a nedostatek hluchých míst, v kterých by se nic nedělo. Nelogičnosti jsem přehlížel, kdybych měl řešit, proč se lidé hromadně přemísťují v noci, když ve dne je to mnohem bezpečnější, zkazil bych si zážitek, který jsem díky vypnutí mozku dostal. Sam Neill hraje s přehledem a grácií, Hawk hraje svůj standart a Dafoe trošku pokulhává. Dávám pět hvězdiček, ačkoliv cítím, že film je tak na solidní tři, ale kašlu na to. Na tento film jsem se těšil a po zklamání z The Road a Pevného pouta konečně očekávaný film, který mě potěšil. Škoda toho neakčního finále a otevřeného konce. 90% 02.02. 2010...02/19 nejočekávanějších 2010 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

V průběhu první poloviny by mi žádný upír nenahmatal ani puls - tak jsem se nudil. Nezajímaví hrdinové, neexistující spád. I ten úžas nad zdánlivě novým světem ovladaným upíry kalilo podezření, že tohle všechno jsem už někdě viděl. A ano, lépe. V druhé polovině to bratři trochu rozpumpovali, na počáteční rozpaky ale zapomenout nedali. Několik svěžích nápadů nechybí (sebevražda holčičky, inferno hladových vojáků), tempo kolísá. Do příště zlepšit, prosím. 60% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Bratia Spierigovci chceli vo filme upírov, ktorí majú klasický vzhľad netvorov, ale zároveň je z nich cítiť modernejšiu interpretáciu. (Greenpeacak)
  • Filmová postava Lionela 'Elvise' Cormaca (Willem Dafoe) dostala jméno na základě hercova kladného vztahu ke skladbě "Burning Love" od Elvise Presleyho. Ve spojených státech měl pak snímek premiéru v den narození Elvise Presleyho, tedy 8. ledna. (Conspi)
  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama