Reklama

Reklama

Epizody(12)

Pokračovanie anime Darker than black prináša príbeh, ktorý začína v Rusku o dva roky neskôr a s novou hlavnou postavou, Suou. (Hees)

Recenze (16)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam, kde první série mísila náměty Dollhouse nebo Matrixu, přichází Gemini s parafrází na (později natočenou) Hannu od Joea Wrighta. Ústup do pozadí v podání starých známých nevadí a po pár epizodách, ve kterých není nouze o přehnanější citové výlevy, je i Suou zdatnou průvodkyní po nových místech depresivně laděného světa. Darker Than Black má tak štěstí, že končí na vrcholu. Nejednoznačný konec mě nechal příjemně tápajícího, ale po delší úvaze zkrátka nemůžu jinak, než si ho vyložit jako střízlivý happyend. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento sequel budu vzhledem k jeho staršímu a lepšímu bratříčkovi hodnotiti velmi neobjektivně, protože jiné dojmy ve mně nevyvolal. !SPOILER! První věci první: Co jste to k sakru udělali s Heiem vy mizerní zpropadenci?!!KONEC SPOILERU! Gemini je velmi odlišný od Kuro no keyakusha: Už jedeme podle jedné poměrně souvislé dějové linky, žádné epizody, tlačíme o něco více na city a tváříme se epičtěji, takže bych se nedivil, kdyby se zde mísily opačné názory o tom, jaká série je kvlaitnější. Z mého pohledu to nění tak úplně špatné, ale chybí tomu hrozně moc dotažení a nápadů. Nebýt Gaidenu, tak nám unikne spoustu faktů a dlouho bychom tápali ve tmě, než bychom aspoň jemně nalezli rukou tu zeď, po které bychom se posouvali. Osobně jsem hlavní postavu neměl zrovna v lásce, protože mě kolem níc víc věcí otravovalo než těšilo (její absurdní schopnost podpořená její "sailormoonovskou" animací vedou). Co mi vadilo a co už jsem zmínil, je odhození postavy Heie na druhou kolej a místo toho frajera z 1. série dostáváme totální nemastnou náhražku, která si ani zdaleka nemůže nazývat pověstným a hrůzou nahánějícím kódováním BK-201. Připomíná mi to trochu postavu zaklínače Geralta, který v prvních svazcích stírá jednoho za druhým a po jistém zranění je z něho pomalu takový otrok děje. Proč tomu dávám nakonec oné slabé 4? Hudba je skvělá (elektronickou songu "23" jsem si pustil nekonečněkrát) a také díky svým předchůdci/následníkovi: Jako sága to totiž poměrně funguje + se strašně nerad loučím s tímto sympatickým světem. Kéž by vyšel i prequel Skikkoku no Hana. ()

pivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne ešte lepšie ako prvá séria, a to najmä vďaka väčšej priamočiarosti deja. Žiadne zbytočné vedľajšie dejové línie ako v prvej sérii, tu sa ide pekne od začiatku do konca v jednej hlavnej. Trochu zamrzí strata schopností Heia, ale niektoré nové aj staré to bohato vynahradzujú. V prvej sérii bola výborným elementom hudba a tá je dobrá aj teraz. Hoci je iný skladateľ aj samotný štýl hudby (viac elektroniky), tak sa k príbehu dobre hodí a dá sa počúvať aj samostatne. Svet Darker than black sa mi stračne zapáčil a nepohrdol by som ďalšími príbehmi. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice už o něco slabší než první série, ovšem když přihlídnu k faktu, že už nebylo moc kam se vydat, alespoň jsme dostali novou hlavní postavu. Leckomu se mohla zdát ze začátku otravná, s čímž rozhodně souhlasím, ovšem pak už jsem si tak nějak zvykl. Celkově už mi ale strašně chyběla postava Yin. On Hei, Mao a Yin tvořili takovou moc fajn trojku.. :( ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím z toho mám velice smíšené pocity. Ale měla jsem se důkladněji předem připravit na to, jaká bude výchozí situace vzhledem k tomu, jak definitivně se vyvrbily chronologicky předcházející události. Á, už to mám, Princess Tutu smíchaná s Matrixem :D No jo, je to příšerná vykrádačka, dokonce snad i sebe sama, ale kouká se na to samo. Páni, takový věci se snad i mezi anime říká brak! Z Heie je Contractor Hunter D, z Yin Akira a z chudáka Misaki stalker... ()

killjezor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory všem okolo musím říct, že hlavní problém této série není ve vyrkádání čehokoli, ale spíše v tom, že se odchýlila od původního konceptu. Mnoho lidí to prostě nepřekousne. Já bych naopak řekl, že to sérii velmi prospělo a tak místo točení se kolem stejných témat, jdeme dál a dost razantně. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory všemu, jak se na tendle sequel všichni dívají, se mi to líbilo. Možná i o kousíček víc než první řada. Bohužel si seriál prvním dílem nasadil laťku příliš vysoko a nikdy už v mých očích nedosáhl kvality jako tomu bylo při prvních dvaceti minutách. I tak to bylo fajn, až na trošku uspěchaný konec. 7/10 ()

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé pokračování skvělé série o Heiovi, alias BK201, a světě, kde se objevili záhadné brány Nebes a Pekel, které dali vzniknout kontraktorům a bez-emočním loutkám. Pro ty, kterým vadila epizodičnost první série, mám dobrou zprávu - Druhá série už má naprosto souvislý děj. A přestože se soustředí hlavně na úplně novou postavu, Suo, tak Hei stále zůstává jako nejvýznamnější postava pro samotný děj jako takový (kvůli spoilerů více vysvětlovat nebudu). Silně filozofický a mytologický nádech, který mi místy připomínal Neon Genesis Evangelion, poněkud pozměnil atmosféru druhé série, ale nijak to seriálu neuškodilo. Stejně jako první série, ani druhá není zrovna jednoduchá na pochopení, ale to spíše beru jako klad, ostatně je taky občas dobré, když se nad něčím trochu zamyslíme, místo toho, aby nám to hned servírovali na podnosu... Sečteno a podtrženo je Gemini hodno nazývat se plnohodnotným pokračováním tak dobrého anime, jako je Darker Than Black. - 100 % Poznámka na konec: Pro plné pochopení děje druhé série doporučuji prvně zhlédnout OVAs (Gaiden), které vyšly později. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem trochu rozpačitá: na jednu stranu se mi to líbilo, na druhou mám pocit, že jako pokračování první série to nefunguje. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na úplně jiný styl vyprávění a přiznejme si to, i trochu jiné charaktery postav. Ale když nebudu přemýšlet nad první sérií, tak musím uznat, že to má spád, dobře se na to kouká a člověk nemůže než nepustit si další díl. Jenom ten konec mě nechal s WTH pocitem. Nevím, jestli jsem to nepochopila, něco mi uteklo, nebo to ani chápat nemám. Ty 4* jsou za seriál jako takový, kdybych to měla hodnotit jako druhou sérii, musela bych s hodnocením o jeden stupeň níž. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že seriál sa mi z úvodu veľmi páčil a miestami prekonával aj prvú sériu, ale bohužiaľ ako to šlo ďalej a ja sa dozvedal pointu (teda aspoň jej časť, mnohé mi zostalo zamlčané (napr vývoj Yin, povedať evolúcia nestačí), čo hádam autori čakali, že si domyslím, moje hodnotenie klesalo. A nebolo to v chovaní postav, alebo vedľajších úloh (alebo ako to nazvať), ktoré sa mi osobne veľmi páčili a zmeniť pointu (alebo aspoň viac vysvetliť) tak s toho mohol byť môj favorit. Skuknem ešte gaiden možno toho viac pochopím a upravím hodnotenie. //edit: po zhliadnutí Gaiden som mnohému pochopil, a zvyšujem hodnotenie na ***** ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je zde jasně daný příběh bez filerů a brouzdání v minulosti. Je to dáno také tím, že nových postav moc nepřibylo a vše se točí kolem Suou. Haii zde vypadá jak houmelesák po celou dobu a víceměné pouze sekunduje nové hlavní postavě. Co mě dorazil byl konec,neboť jsem jej nepochopil ještě více než v případě předchozí řady. Naprosto netuším co se s kým stalo a jestli seriál skončil šťastně. Opět jsme se nedověděli odkud se brány vzali, jak se uzavírají smlouvy. Líbilo se mě zasazení děje do Ruska. Opening je lepší než v předchozí řadě a i akce je tu lepší a to i bez OP schopností Haie. ()

skoky25 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa mne osobne páčila viacej. Nepáčila sa my zmena charakteristika postavy Hei (Li) s "pohodáka" na depresívnu osobu bez žiadnej nádeje. Dej mal rýchli spád žiadne od chylky od deja a to my tam chýbalo. A zase my unikla pointaz konca. Svetlo a potom úplne iná scéna kdo sa má v tom vyznať? Dúfam že bude pokračovanie ktoré my to objasní. Som si to úplne užil a verím že aj dalšia séria bude taká. ()

arctican 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DARKER THAN BLACK: RYUUSEI NO GEMINI (aka season2) dopozerané. Brutálne sa to začalo a celkom si to udržalo "tempo" až do konca, aj keď koniec je tak trošku zvláštny ale na to som si už zvykol. Celkovo s2 je dynamickejší, akčnejší zamotanejši ale aj viac vysvetlený ako s1. Záver sa dá považovať za happyend, ktorý je tak povediac neukončený čo je dobre. Za mňa to má 4/5*. ()

Reklama

Reklama