Reklama

Reklama

Snímek režírovaný renomovaným televizním tvůrcem Josephem Sargentem vychází se skutečného příběhu mladé ženy Sybil, jež se po pokusu o sebevraždu dostává do péče psychiatričky dr. Cornelie Wilburové. Během společných sezení dívka, která vykazuje zvláštní náznaky ztráty paměti, postupně odhaluje děsivý obraz strašlivého dětství, jehož pravidelnou součástí bylo psychické, fyzické i sexuální týrání rukou její vlastní, duševně narušené matky. Výsledkem nelidského zacházení byl rozpad Sybiliny osobnosti na šestnáct různých částí, jimiž se dívka bránila během dospívání krušné realitě. Je vůbec možné, aby Sybil někdy okusila normální život? Závisí to i na doktorce Wilburové, kterou bravurně vystřihla držitelka dvou Oscarů Jessica Langeová. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Jen pro ty méně pozorné... Schizofrenie a mnohočetná porucha osobnosti, nyní nazývána disociativní porucha osobnosti jsou DVĚ NAPROSTO RŮZNÉ DIAGNÓZY. Hlavní postava tohoto filmu NENÍ SCHIZOFRENIČKA. Schizofrenie není rozdvojení či rozštěpení osobnosti. Přestaňte opakovat tento blud. 

badulick

badulick (hodnocení, recenze)

Po zhliadnuti Sybil z r. 1976 nemozem dat viac ako 2,5*. Nebola to sice katastrofa, ale malo to taky plytsi remake feeling. Skor by som to nazvala zlepencom, v ktorom mnohe chybalo a ostalo nevypovedane. Chybala i mraziva atmosfera a doveryhodnost, ktore boli pritomne v povodnej snimke. Jednoznacne odporucam tu so Sally Field.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Viděla jsem ho pouze potud, kde jí doktorka říká, že se je pokusí všechny sjednotit do jednoho věku. Řekne mi někdo, jak to dopadlo ?

Reklama

Reklama