Reklama

Reklama

Cutting Moments

Krátkometrážní / Horor
USA, 1997, 29 min

Recenze (22)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce znuděný jsem musel vydržet prvních patnáct minut, abych se konečně dočkal onoho slibovaného depresivního dramatu/hororu a pak už to stálo vážně za to. Někdo řeší manželskou (partnerskou) krizi chlastem,sexem, romantickou večeří, ale náš pár přišel na mnohem zajímavější a hlavně bolestivější způsob „smíru“. Byla velká škoda, že se v tomto duchu nenesl celý snímek, protože bych si jej vychutnal mnohem víc. Jen ty „gore“ scény mohli tvůrci ještě trošku zdokonalit. Krve i šílenosti tu bylo dost, jen to ještě trochu víc vyšperkovat o detaily. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Rodina, ktoru stereotyp, vycitky svedomia a nemohucost s tym vsetkym nieco urobit, doviedli az k sebadestrukcii. Minimalisticke vyjadrovacie prostriedky docieluju az neprijemne hustu-depresivnu atmosferu a velku davku realizmu. Az ma ovladol pocit, ze TOTO sa naozaj v niektorych (mnohych) rodinach deje. V tejto rodine to vsak dospeje az do toho hadam najhorsieho mozneho konca. Hrozostrasne je, ze dokonca aj ten neuveritelne brutalny zaver je brany bez akejkolvek nadsadzky, ci samoucelnosti - je absolutne survo REALISTICKY a vy tomu aj v tych najhorsich okamihoch budete verit. Podobny zazitok mi priniesol hadam len Requiem za sen. A to myslim hovori za vela. (10/10) ()

Reklama

Fill16 

všechny recenze uživatele

Fuuuuuu ... WTF? Atmosféra tohoto "indie snímku" je sakra silná, hnusná a tíživá, ale přesto se nemohu ubránit pocitu, že tomu něco k dokonalosti chybí. Možná trochu více naznačený příběh, nebo více exploitačních scén od pana Saviniho - nevím. Čekal jsem od Cutting Moments asi daleko více a proto mě tak trochu zklamal. Jedno je ale jisté - na tento snímek jen tak nezapomenu, ač se budu snažit sebevíc. Přesto všem zájemcům určitě doporučuji. Jen nečekejte hromadu samoúčelného masakru - těžko si pak můžete tento film užít, aby vás pořádně ROZSEKAL. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

CUTTING MOMENTS, HOME a PROLOGUE..., tři shorty amerického, nezávislého režiséra D.Becka a tři nekompromisní pohledy / sondy do života tří průměrných, amerických rodin... Žánrově spíš extrémní drama, hraničící s hororem, v případě CUTTING MOMENTS ještě vše umocněno do extrému jdoucími a zároveň bravurně zvládnutými spec. efekty Mr.Toma Saviniho... HOME a PROLOGUE již zdaleka ne tak explicitní, co se brutality tyče, jako short první, avšak o to intenzivnější a propracovanější psychodrama / emo violence... Po zhlédnutí této trilogie jsem měl přesně ten samej " optimistickej " feeling jako po zhlédnutí ANGST G. Kargla nebo HENRYHO McNoughtona..., takže až budeš mít potřebu naladit se na podobnou vlnu, sahni po CUTTING MOMENTS - .-).-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Do pouhých 24 minut se vešla jedna z nejnepříjemnějších, svým způsobem nejnechutnějších záležitostí, jaké jsem kdy našel. Americká rodina, pocit zklamání, marnosti, bezvýchodnosti, odvržení,... vyústí v nevídaný, chladný masakr. Který navíc působí jako jediné možné řešení, jako zvrácená a konečná forma znovuoživení nějakých vzájemných emocí. A jelikož na efektech zapracoval mistr Savini, nemusíte se bát nějakých velkých náznaků... Cutting Moments je ošklivá, extrémní a záměrně až takhle vyhrocená sonda do života tříčlenné, rozpadlé rodinky. Thumbs up! (screeny) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama