Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (701)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som skor ocakaval nejaku priemernu komediu, ale nasmial som sa viac, nez som cakal, za co vdacim predovsetkym nesikovnemu Simonovi Peggovi, s ktorym som len pred par dnami videl sci-fi komediu PAUL (2011) a ktoreho ako komika zacinam mat kazdym filmom stale radsej. Scena s Chihuahou, alebo s opitou Kirsten Dunst nemali chybu, ale komickych situacii tam bolo omnoho viac, na ktorich som sa s chutou zasmial. Jeff Bridges bol ako vzdy super a Megan Fox bola opät velmi krasna, pricom svoju krasu este pred uspechom v Transformeroch mohla predviest uz v tomto filme. Proste pre mna jedna mila nadpriemerna komedia, ktoru by som si v buducnosti este rad niekedy zopakoval. ________ Simon Pegg - (Sidney Young) +++ Kirsten Dunst - (Alison Olsen) +++ Jeff Bridges - (Clayton Harding) +++ Megan Fox - (Sophie Maes) +++ Gillian Anderson - (Eleanor Johnson) +++ Danny Huston - (Lawrence Maddox) +++ Max Minghella - (Vincent Lepak) +++ Miriam Margolyes - (Mrs. Kowalski) +++ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím podotknout, že tento snímeček měl potenciál pro to, býti nejen "odreagovací" komedií, ale i trefnou satirou na povýšený život celebrit a lidí rýpajících se v jejich životě a proto mě obzvláště mrzí, že se tak až na pár náznaků nestalo. Když už to vypadá na možný sklon k aspoň nějaké obsahové hodnotě, sklouzne to v zápětí do běžných komediálních kolejí, kterými jsme jeli už nespočetněkrát. Scénář se prostě zaměřil na jednotlivé úryvky, scény a gagy, ovšem v celku poněkud pokulhává. Avšak humor je zde docela slušný, Simon Pegg se snaží maximálně, Kristen Dunst je roztomilá a bože můj, Megan Fox, pro ni nemám ani slov... 6/10 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Enough Love ,2. What A Wonderful World ,3. Ace Of Spades ,4. Chicken Payback ,5. Spooky ,6. Drinks Taste Better When They're Free ,7. La Dolce Vita (In Via Veneto) ,8. Get Over It ,9. Heavy Like Sunday ,10. You Really Got Me ,11. I Don't Feel Like Dancin' ,12. For Reasons Unknown ,13. With Every Heartbeat ,14. I Love What You Do ,15. How To Lose Friends ,16. Sharps, Sophie, Cuba, Chaos ,17. How To Make Friends ,18. Living The Dream ,19. La Dolce Vita (Finale), ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je originální týpek, který přinesl svěží vítr do poněkud stagnující britské komediální scény, které obrušuje hrany politická korektnost a náhubek nasazují komerční zájmy zadavatelů reklamy. Pegg se stal vyhledávaným pro svou schopnost ironie a neuctivost ke "svatým" hodnotám a autoritám. Jeho styl humoru funguje i zde, slušně jsem se pobavil a párkrát od srdce zasmál jeho eskapádám. Přesto jsem se - byť po delším přemýšlení - rozhodl, že tentokrát ode mě víc než tři silné hvězdičky nedostane. Pegg si totiž dělá legraci ze světa hollywoodských celebrit, mondénních tvářiček, rádobyumělců vyrobených PR agenturami a snobů, co se kolem nich motají. V neposlední řadě i z médií, co se na podobné sebrance přiživují. Americká mediální scéna je opravdu mnohem ochočenější než proslulý britský bulvár, který si v honbě za čtivostí nebere servítek. Peggovy terče jsou ale natolik snadné a námět skýtal takový potenciál, že výsledek neodpovídá možnostem. Tohle mohlo být jízlivější, útočnější a nemilosrdnější. Romantická milostná linie s Kirsten Dunst nasměrovala snímek do bezpečných vod romantické komedie, která hladí, místo aby bodala. Celkový dojem: 65 %. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)
  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)

Reklama

Reklama