Reklama

Reklama

Hotel Babylon

(seriál)
  • Velká Británie Hotel Babylon
Velká Británie, (2006–2009), 32 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

Tony Basgallop

Kamera:

Steve Buckland

Hrají:

Dexter Fletcher, Martin Marquez, Michael Obiora, Raymond Coulthard, Danira Govich, Emma Pierson, Max Beesley, Natalie Jackson Mendoza, Tamzin Outhwaite (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Každý hotel je svět sám pro sebe. A čím luxusnější, tím víc to platí. Svět, kde všechno funguje. Všechno září. Všechno je, jak má být. Svět, v němž všichni považují za svou prvořadou povinnost a čest starat se o hosty. Zajistit jim příjemný a nerušený pobyt. Splnit každé jejich přání, byť by jejich požadavky byly jakkoli pošetilé, zvláštní či perverzní. Takový je i londýnský pětihvězdičkový hotel Babylon, držitel dvou prestižních michelinských hvězdiček. Hotel, zakládající si na své skvělé, léta budované pověsti, hotel poskytující veškeré luxusní služby, jaké si jen lze představit. Extravagantní koktejly. Prvotřídní kuchyni. Supervelké postele... Je to smrtící kombinace, která má na hosty opojný účinek. Ale nejen na ně. Když se vše daří, jak má, dokážou si tuhle atmosféru vychutnat i jednotliví členové personálu. Od Gina, míchajícího ty úžasné koktejly, přes Jamese, dohlížejícího na kvalitu jídel, Jackie, vládnoucí houfu pokojských až po Annu či Bena za recepčním pultem. A samozřejmě Charlieho, na toho nezapomínejme. Charles Edwards, po generální ředitelce Rebbecce Mitchellové druhý nejdůležitější člověk tohoto malého království. Chlápek, který má za sebou ne zrovna nejčitelnější minulost a který se možná právě proto dokáže na všechno to hemžení kolem sebe podívat pronikavýma, takřka rentgenovýma očima.

Nový čtyřiadvacetidílný seriál BBC je mimořádně zajímavým pohledem do zákulisí pětihvězdičkového hotelu, pokoušejícím se poodhrnout oponu, za niž běžný návštěvník a host nikdy nenahlédne. Přibližuje divákovi nejen systém vedení takovéto instituce, ale i interpersonální vztahy, vzájemné rivality i sympatie, vztahy zaměstnanci versus hosté a podobně. Svěží, živý, aktuální, s přiměřenou dávkou dramatičnosti, humoru, sentimentu i nenásilného morálního apelu v jednotlivých příbězích, zkrátka seriál, který rozhodně stojí za vidění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Zbyisek k tomuto seriálu (1)

Hotel Babylon (2006) 

Zajímavé prostředí, ve kterém se odehrávají zajímavé věci. Hotel Babylon žije svým vlastním životem a my máme možnost nahlédnout do nitra tohoto luxusního světa. Celý seriál působí velmi dynamicky, svěže a moderně. Personál a hosté hotelu nám nabízí stále nové příběhy, které přináší nečekané situace a zvraty. Vše je okořeněno špetkou humoru a napětí a tak je Hotel Babylon vskutku příjemnou podívanou. Aktualizace: Ani 4. série není sklamáním. Stále více humoru a stále lepší a lepší. ()

Reklama

Reklama