Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má pomerne dobrý príbeh o schopnom križiakovi, ktorého už unavili všetky tie zbytočné boje v mene viery a tak skončil až v ďalekej Číne, ale tu narazí na mladého následníka trónu s jeho sestrou, ktorí sú na úteku pred vojakmi na čele s chlapcovým starším bratom, keďže po tróne túži on sám, pričom otca zavražil a z jeho smrti obvinil práve chlapca. A tak sa im rozhodne pomôcť a spoločne putujú do bezpečia, ale cestou ich čakajú len samé problémy. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Už od začiatku je jasné, že to bude len štandardná žánrovka bez vyšších ambícií, ale aj tak mi to celkom sadlo, síce dej je úplne predvídateľný, nenájde sa tu vôbec nič, čo by aspoň trochu prekvapilo, ale aspoň celá prvá hodina má výborné tempo, keďže tu sa stále niečo deje a pozerá sa na to celkom dobre. Ale v poslednej tretine sa to predsa len trochu pokazí, celé ma to už prestalo zaujímať a tak som to dopozeral už len zo zotrvačnosti. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju hlavne rôzne súboje s presilou, ktoré majú slušnú choreografiu, obzvlášť súboj mnícha s ozbrojenými vojakmi, ale sklamaním je vizuálna stránka, síce sú prehľadné, ale aj tak by to chcelo lepší strih, kamera pôsobí lacnejšie, než by bolo vhodné a navyše tu aj chýba krv. Takže na akciu sa pozerá pomerne dobre, ale ani jedna nestojí za pochvalu. Herecké obsadenie je celkom slušné, Hayden Christensen v hlavnej úlohe, vždy rád vidím Liu Yi-Fei, k tomu hlavný záporák Andy On, ale z vedľajších postáv už nie je moc o čo stáť a aj Nicolas Cage je určite sklamaním. Ešte spočiatku je bez väčších problémov, ale v tej poslednej tretine, kedy dostane trochu viac priestoru to už len kazí. Réžia a technická stránka sú určite sklamaním, síce nie sú úplne zlé, ale od historického filmu z čínskej produkcie čakám určite viac a to po všetkých stránkach, mali to radšej prenechať na svojich tvorcov. Takže jedno pozretie neľutujem, nenudil som sa a rád si podobné filmy občas pozriem, ale nie je tu nič, čo by stálo skutočne za pochvalu. 57% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Letos čtvrtý film s Nicolasem Cagem a překvapivě musím konstatovat,že za mě je to jeho možná nejlepší film i když kvalitativně (nemyslím příběhem) srovnatelné s Tokarevem,ale to neznamená ,že je to zase nějaká unikátní věc,ale oproti Left Behind atd je to určitě pokrok.Ze začátku dostanete pocit,že je to jeden z těch snímku co láká na známé jméno a to tam pak je pár minut,ale zhruba ve třičtvrtině filmu se Nicolas Cage vrátí a plnohodnotně hraje svojí postavu.Co překvapilo byl i výkon Haydena Christensena ,který toho od jeho asi nejznámějšího filmu a to dílu Star Wars na pažbě moc nemá.Jinak o dějové lince bych vám toho asi neřekl víc než je tady v popisu.Bojové scény nejsou špatné a co se týče vtáhnutí do děje tak na tom tenhle snímek taky není tak špatně jak se to některým muže zdát ještě před zkouknutím.Za mě tedy celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"K čemu budou mrtvému mince ??" Ty se vždycky hodí !! Třeba i punk křižákovi Haydena Chrisensena, který má těžké trauma.. Asi, že mu přestal svítit meč.. Nebo spíš zjistil, že Nicolas Cage je jeho otec..;) Já mám trauma též !! Z příšerně natočené a bizarně nasnímané šmíry.. Režijní šumař Dark Powell se tady vyloženě ztrapnil.. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nějak podobně to dopadá, když se sežene k hroznému scénáři za pár šlupek kameraman a režisér. Po stránce výpravné, soubojové, kostýmové, zvukové a námětové to není žádné céčko, ale slušné béčko, jenže snad v každém záběru divák trpí a skřípe zuby nad nijakými zkratkovitými dialogy a natáčí hlavu, aby mohl vnímat obraz nějak normálně. Dialog z očí do očí točený z deseti metrů a podobné nesmysly diváka jen odrazují. Outcast je zajímavý svým nápadem, ale provedení je tragické. Tady nezmůže nic ani Cage, ani nad svým standardem vyhoupnuvší se Christensen. 20% = 1/5 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový tradiční čínský historický film. Král umře, předá moc jednomu synovi a druhý ji chce pro sebe a tak se snaží svého bratříčka zabít. A chrání ho neznámý cizinec, který je čistě náhodou v Číně. Příběhem tedy tento film úplně neoslní, ale i tak se na to dalo dívat. Celý film táhne Hayden Christensen, u kterého jsem opravdu rád, že se vrátil k hraní. Byl jsem zvědav i na Nica Cage, ale tomu ta role tady vůbec nesedla a bylo tak dobré, že v tomto filmu moc prostoru nedostal. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama