Reklama

Reklama

Jack Brooks: Zrůdobijec

  • Kanada Jack Brooks: Monster Slayer (více)
všechny plakáty
Trailer

Jack Brooks má problémy se sebekontrolou. Od doby, co mu rodinu zabili tajemní démoni, neovládá vztek. Když jeho přátele napadne starodávný démon, neváhá a jako jediný se mu postaví... Na počátku indiáni bojují v pralese s monstrem. Jack Brooks je mladík, který nedokáže ovládat svůj vztek a často se naštve. Když byl malý, nebyl takový. Jeho rodinu ale napadlo monstrum a zabilo mu rodiče i sestru. Od té doby chodí na terapie. Také navštěvuje kurzy chemie. Tam ho poprosí jeho učitel, jestli by se mu nepodíval na trubky u něj doma, protože Jack je instalatér. Jack přijede do starého domu k učiteli. Opravuje vodovod, ale nepodaří se to. V zemi se ale při tom něco probudí. Jack odjede a učitel usne. Do domu se dostane kouř, který učitele ovládne. Ten má pak černé oči a nekoordinovaně se pohybuje po bytě. Ráno se probudí a neví, co se stalo. Zjistí, že v noci vyhrabal rukama díru před barákem. Ze zvědavosti pak pokračuje v kopání lopatou. V zemi najde starou bednu. V ní jsou kosti člověka a tepající srdce. Učitel je násilně nucen srdce sníst. Poté se chová divně, ve škole na hodině se pozvrací a předčasně ji ukončí. Jack se mezitím pohádá se spolužákem, kvůli jeho přítelkyni, a protože je agresivní, dá mu pěstí. Mezitím profesor doma sní svého psa a z břicha mu vyleze kus chapadla. Jack jde ke starému obchodníkovi pro nový ventil do potrubí pro pana učitele. Starý muž mu poví příběh, že v domě učitele žil dřív jeho strýc a měl ve sbírce z Japonska černé srdce. Srdce se jednoho dne dostalo do něj a on se zbláznil, byl posedlý démonem a pak napadl i jeho a ukousl mu ruku. Starý muž (v té době ještě mladý kluk) se musel bránit, strýce zastřelil jeho brokovnicí a tělo pohřbil do bedny a zakopal společně se srdcem. Jack tomu moc nevěří. Učitel se poté objeví ve škole a po chvíli z něj vyleze monstrum, které chytí většinu studentů chapadly a ze dvou udělá podobná monstra. Jack uteče se svou přítelkyní, ale v autě si vše rozmyslí a vrátí se zpátky zachránit ty, co ještě žijí. Začíná boj s monstry... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

(9,2,2010 DVDRip) prva tretina nuda, druha tretina vcelku zaujimava a vtipna vdaka R.englundovi (ten je skvely v akejklvek srackovej céčkárne) a tretia tretina celkom pozeratelna goreshow avsak cakal som viac druhov monstier nie len x-tuuu variaciu zombie...PS: inspiraciu z SLITHERa nejde upriet... raz pozriet v poho... 60% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvoření nového kultu je bohužel až příliš okatá a ač samotný Trevor Matthews má ty správné aspekty a proporce, nového Ashe se nedočkáme. Jackovým největším problémem je právě nedstačující chlapáctví/Asháctví, které naštěstí zachraňují alespoň jeho krkolomné výstupy, zábavné výbuchy vzteku u psychiatra a občasné hlášky. To takový blijící a hnijící Robert Englund ho s přehledem strčí do kapsy a hlavně díky němu se mi první polovina filmu líbila víc. Gore efektů je poskrovnu, což by nebylo ani tak na škodu, ale jakmile dojde na nějakou tu akci, veškeré předchozí kouzlo je v tu ránu pryč. A neuhrají to ani povedené masky. Zábava by to byla, ale za pár dní si už na nějkého Jacka Brookse a jeho istalatérské nářadíčko nevzpomeneme. Škoda, škoda. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Strašná krávotina... Začátek příšerně nudný, hlavní hrdina nesympatický jouda a celý film provází všudypřítomná imbecilita všech postav. Fakt mi to moc vtipné nepřišlo. Ty dvě hvězdy uděluju za docela vtipně udělané příšerky a Englunda zase v trošku jiném světle a podání než jsem byla zvyklá, už jsem ho viděla dělat všechno možné, ale blít ještě vážně ne :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

He used to be a plumber... Hovno nuda, zábavná krávovina! Englund diktuje jako výstřední profesor chemie, který se shodou okolností promění ve špekatýho chapadláka. Do cesty se mu ale postaví věčně nasraný instalatér Jack Brooks. Děj postupuje hezky pozvolna, dozvíme se vymakanou (...) minulost a budoucnost našeho hlavního hrdiny a potkáme pár dalších prdelních charakterů (senilní prodavač Howard, školní hovnopsychiatr, oukej debílek...), plus pár dalších příšer, až to celý vykumuluje do finální vybíječky. Jasně, není to nic velkolepýho a docela dobře si to dokážu představit zhuštěný do jedný epizody "Masters of Horror", ale podle mě určitě kvalitní oddychovka. Takový mix Evil Dead, Slither, Buffy a dalšího. Efekty... hustý:) Takže moje supervysoký hodnocení neberte s rezervou. Beware the BLACK HEART! (screeny) ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak takto ma vyzerať poriadna hororová komédia! Zo začiatku musí trochu navnadiť, nepoužívať trápny humor, ale niečo netradičné a účinné. Potom prídu na scénu monštrá, ktoré sú fakt vydarené. Vraždia rýchlo, krvavo, prekvapivo a hlavne originálne humorne. Dosť krvi, dobré herecké výkony a milý koniec. Bohužiaľ nemôžem hodnotiť za plný, lebo točenie hororových komédií stále považujem za mrhanie potenciálu a peňazí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Robert Englund sa dohodol so štúdiom Brookstreet Pictures na účinkovaní vo filme až po zhliadnutí ich krátkeho filmu Still Life (2005). (beso74)
  • Film měl premiéru 9. října 2007 na filmovém festivalu v Sitges ve Španělsku, odkud si režisér Jon Knautz odnesl cenu poroty Carnet Jove. (Terva)
  • Rozhlasová stanice, kterou Jack (Trevor Matthews) vždy poslouchá, je 88,7, což je hlavní alternativní rocková stanice ve Windsorfu v oblasti Michigan. John Ainslee a producent Patrick White jsou rodáci z Windsoru. (Terva)

Reklama

Reklama