Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V černobílém snímku o nadějích a bolestech, jež s sebou přináší rodičovství, se prolínají osudy tří postav. Ženatý zubař Oscar vychovává manželčiny dvě děti, ale zoufale touží po vlastním potomkovi. Úspěšný makléř Einar si neví rady se svým životem, který se mu rozpadá pod rukama. I Katrin Roseová, jež chce po návratu ze Švédska získat zpět jedenáctiletého syna, stojí znovu na startovní čáře. „Inspiroval jsem se pracovními metodami Leigha, Godarda a Cassavetese a už při přípravě filmu Děti jsem přizval ke spolupráci divadelní skupinu Vesturport,“ říká režisér. „Herci dostali za úkol předvést postavy, které znají z vlastního života, nebo volně podle skutečných lidí. Následující měsíce jsme strávili improvizací, budováním struktury postav i stavěním zápletky. Natáčet jsme začali bez napsaných dialogů, ale každý herec měl rozsáhlé povědomí o své postavě. Podstatné bylo jimi být, nikoliv je hrát.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Souzvuk mezi herci a tvůrcem, decentní ironie a absurdita jsou nakonec určující pro pozitivní dojem. Nelze říci, že by se Rodiče blížili kvalitám svých inspiračních zdrojů – Godarda, Bergmana či Leigha. Stále je z nich patrná jistá fixovanost na povrch příběhu, ale v porovnání s Dětmi lze s rostoucí rozkoší pozorovat, kterak Ragnar Bragason opouští schéma a noří se do nelineárního vnitřního světa svých hrdinů. Od filmového „povídkaření“ se tak přesouvá k samé esenci sociálního dramatu. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy naopak víc líbily rodiče. Rozhodně jsem se nenudila, a i jsem to těm postavám více věřila. Ze Švéda fakt mrazilo. tfuj. Ale na 4* tomu chybělo něco víc. ()

Galerie (17)

Související novinky

Filmová přehlídka Stopy Islandu

Filmová přehlídka Stopy Islandu

10.05.2010

Doufejme, že bez popela... Po úspěšné březnové přehlídce připravil Severský filmový klub na konec května další filmovou akci. 26. – 29. května mají diváci možnost zhlédnout celkem osm snímků. Ve… (více)

Reklama

Reklama