Reklama

Reklama

Zmoklí psi

(festivalový název)

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Tung opouští stárnoucí matku, žijící v malém městečku v Malajsii, a vydává se do Kuala Lumpuru za svým starším bratrem. Tam se ale najednou ocitá lapen ve světě, kde jedinými jistotami jsou prolhanost, podvod, násilí a neodvratná prohra, ve světě, kde jedinou lekcí z náhlého dospění je zjištění, jak těžké je vrátit se zpátky domů. Neúprosně znepokojivý a přitom křehký příběh dospívání ve složité době a na nejistém místě. Intimní výpověď o nevyslovitelných a nevyzpytatelných poutech mezi rodiči a dětmi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

PetrPan2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se vyhlašoval nejhorší film na letošním festivalu v Karlových Varech (2007), tak by Zmoklí psi (jak se tenhle film v češtině jmenuje) byly žhavým favoritem... Dokonce jej nezachránilo ani to, že byl uváděn první den festivalu, kdy jsou diváci ještě namlsaní a jdou prakticky na všechno... ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Zmlsán dosud shlédnutými filmy z jihovýchodní Asie, čekal jsem od Tai yang yue (aneb česky Zmoklých psů) když už ne napínavou, tak aspoň zajímavou nebo něčím působivou podívanou. Tohle sociální drama mě ale nenadchlo a v podstatě nic moc z malajského života neukázalo (čekal jsem aspoň informace, když už chyběl příběh a děj). Je jasné, že mezi mrakodrapy a univerzitami v Kuala Lumpuru žijí i běžní lidé, ale tenhle film o nich moc neříká. Nuda a nic nového, nelogický a nepřehledný děj plný scén, které někdo zapomněl vystřihnout - například ta s tím hadem v džungli, WTF? ()

Jadis 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení se většinou dává filmům typu Date Movie a dalším tomu podobným. Tento film je naprostý opak, film bez zápletky, hrající si na umění, ale přitom je to jen nekonečná nuda. A ano, usnula jsem. ()

Lish84 odpad!

všechny recenze uživatele

Zmoklí psi byli na mé první návštěvě karlovarského filmového festivalu (ročník 2007) mým prvním zhlédnutým filmem. Jestliže jsem měl před tím o snímcích uváděných na festivalu nějaké předsudky, tak Zmoklí psi je splnili do puntíku. Nudný, nedynamický, nepochopitelný film "o ničem". Rádoby silné lidské drama ze života, které vůbec nezasáhne a nechá diváka netečným. Tvůrci se ho snad ani do děje vtáhnout nesnaží - vůbec na něj neberou ohled. Vrcholem je poslední scéna: záběr na strom a k tomu dlouhá tklivá píseň. Když se zpěv už zdánlivé chýlí ke konci, začíná další sloka... O čem vlastně snímek byl jsem si musel poté přečíst v programu.. ()

Reklama

Reklama