Reklama

Reklama

Králík nad propastí

  • Rusko Zayats nad bezdnoy (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o vdavkách dcery moldavského cikánského barona, který má však pro ženicha několik podmínek. Musí mu přivést toho nejlepšího černého koně a mít svědka na baronově úrovni. Tím koněm se stane Brežněvova limuzína (kterou ukradne) a svědkem Brežněv sám (kterého unese). Brežněv má však také své přání. Mít na svatbě svoji tajně milovanou osobu a tou je královna Alžbeta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koho asi napadlo dát k sobě Brežněva a královnu Alžbětu ještě ke všemu je vsadit mezi cikány v Moldávii. To fakt muselo napadnout jenom uplnýho magora. Rád bych se s ním seznámil, zřejmě bychom si rozuměli. Škoda, že zábava nebyla na tak vysoké úrovni jako myšlenka filmu. Scény s cikány mě vtipný nepřišli vůbec . /Odmítám obvinění z rasismu, jak je v Čechách v kurzu při každé negativní poznámce na adresu cikánů --popisuji pouze film ! / U Brežněva jsem si musel zvyknout, že je zde podán jako hodný a filozofující strejda co by mouše neublížil. Vlastně to bylo asi nejvtipnější na celým filmu. Hodnocení zvedla i krásná, zřejmě cikánská hudba. Milovníci cikánského stylu života, pokrytecký ochránci lidských práv a samotní cikáni si můžou v klidu připsat ještě jednu hvězdu. Skinheadi a Čuněk, ať se filmu radši obloukem vyhnou. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Miestami aj vtipná rozprávka z čias vládnutia Brežneva. Kde je sám Leonid Iljič takým dobráčiskom, že aj mrázik má čo ešte doháňať. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Tá poetika mi bola povedomá!!!Ano,Rusi tu hocičo obkukali od Kusturicu ale výsledok nakoniec nebol najhorší.Brežnev,ktorý sa zapletie s Moldavskými cigánmi a tý mu na oplátku zaobstarali královnu Alžbetu alebo mladý potulný hudobník,ktorý si zaumienil že si zoberie za ženu dcéru cigánskeho barona.Jednotlivé príhodi sa pomaly ale isto spájajú a vytvárajú pekný folklorny mix,ktorý dá zaspomínať práve už na spominaného Kusturicu.Okrem toho krásna predstavitelka Baronovej dcéry,nádherná ústredna melodia alebo odhodlaní súdruhovia na čele s Leonidom Brežnevom.Iba škoda toho občas pomalého tempa a absencie humoru ako aj trápneho(roztancovaného)záveru.Inak by som pridal ešte * navyše. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Áno. Prečo nie? Nádherná citlivá kamera a réžia doplnila a obohatila plytký scenár a myšlienku filmu. Ja som sa v ňom cítil dobre a čo bolo dôležité, že som sa vôbec cítil. Vžil som sa doň, pískal jeho melódiu a donútil ma pripadať si ako jeden z cigánskych pozorovateľov absurdného deja, ktorý vo mne nevyvolal búrlivý rehot, či záchvaty smiechu, ale po celý ten čas mi vytváral a ponechával letmý úsmev na perách...Veľmi milé. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Chcel som urobiť priateľke a pozreli sme si film o Rusku, Brežnevovi. Nakoniec to dopadlo tak, že ona urobila radosť mne pri pozeraní filmu...:) ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Měla to být jakási Kusturicovská feérie s ruskými atributy. Vyšla z toho dívatelná nedovařenost s krásnými exteriery, kvalitními hereckými výkony ale velmi chabým scénářem. který se místy nevyhnul hluchým místům. ()

Reklama

Reklama