Reklama

Reklama

Devil May Cry

(seriál)
  • Japonsko デビル メイ クライ (více)
Japonsko, 2007, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hideki Kamija

Kamera:

Kazujuki Óta

Hrají:

Misato Fukuen, Tošijuki Morikawa, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Fumiko Orikasa, Akihiko Išizumi, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka, Tomokazu Seki, Júdži Ueda (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Dante je lovec démonů a jiných podobných potvůrek, miluje pizzu a je obecně hodně "cool". V jednotlivých epizodách zachraňuje lidstvo před hrozivými démony při mnoha různých příležitostech (někdy i dost netradičních). Pro potřeby tohoto podnikání si založil vlastní podnik na hubení démonů s názvem Devil May Cry. V anime seriálu na motivy slavné herní série uvidíte mnoho démonů, hodně zbraní a také hodně krve. (Looser)

(více)

Recenze (59)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Dantem...Lovec démonů a žen. Věčně švorc, línej i dýchat a slovo pořádek by nenašel ani ve slovníku. Na druhou stranu umí trousit hlášky jako nikdo, sní víc pizzy než zbytek lidstva dohromady (proto je furt švorc) a jako bonus umí nakopat zadek jakékoli stvůře z pekla aniž by si poškodil účes. A to se tvůrci seriálu ještě opravdu mírnili protože Dante ve hře je ještě 10x více hláškující a šílenější. I tak se jedná o seriál, který jsem hltal a všechny díly jsem viděl několikrát. Tuny nestvůr padaj jako zralé hrušky, skvělé postavy, opravdu parádní dvě kočky co se s Dantem často hádají a ta malá holka no to byl bonus. Každý díl se zmasakruje jeden BOSS a seriál vedle vedlejších příběhů jede i pevnou linii až k finále, které se mi moc líbilo. Jak by řekl sám Dante tohle je : JACKPOT !!! ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Neznalost herní předlohy u mě znamená, že nejsem limitován nostalgií a vyjadřuju se tak jen k tomu, co mi nabídnul samotný seriál. Bohužel se jedná v podstatě pouze o negativa. Otravné opakující se stereotypy a trapné vtipy skrze epizody, nezničitelný hlavní hrdina bez adekvátního protivníka a kupa nezajímavých vedlejších postav, počínaje dvojicí občasných spolupracovnic a konče Patty, dalším důkazem, že malé děti do podobných anime nepatří. Pozitiv by se našlo minimum, možná tak povedený opening s příjemným hudebním tématem, několik povedených akčních scén a určitý vzestup kvality v epizodách předcházejích naopak velmi špatnému závěrečnému dílu. A vůbec, osobně prostě nedokážu fandit postavě, holdující po hospodách jahodovému poháru, tss. Velmi, ale skutečně velmi slabé 2*. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

‘Devil May Cry‘ je moje prvé stretnutie sa s japonskou anime seriálovou produkciou a musím povedať, že veľmi milo prekvapujúce. Samozrejme som naschvál zvolil mne blízke žánrové zaradenie a v ani jednej epizóde ma nesklamalo. Príbehy sú rýchle, aj keď často bez nejakého hlbšieho deja, či postavového zahĺbenia, možno práve preto mne prístupnejšie. To, čím mi prišiel tento anime seriál sympatický, bola tá správna coolovosť a uštipačné, správne trefené hlášky, kvalitný výber hudby a veľmi podarení záporáci. 85%. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Strašne veľké sklamanie. Postavy sú ploché, nič o nich nevieme a okrem toho ma (vrátane hlavného hrdinu) vôbec nezaujímali. O tom, kto je Dante sa okrem jednej informácie nič nedozvieme, prečo to vlastne robí. Patty je okrem posledných dvoch dielov úplne zbytočná. Keby boli aj všetci umreli, tak by mi to ani nevadilo. Dej epizodický, ak nerátam, že sa tam občas objaví ten dement s krivými očami, ktorý keď sa začal smiať, tak som mu mal chuť dať riadnu po hube. V prvom rade nechápem, prečo ho Dante už dávno nezabil. 10 dielov prakticky o tom istom, len s inými postavami a poväčšine o ničom. Samotný svet (či už ľudí alebo démonov) nie je veľmi dobre vykreslený. Vieme, že kedysi boli spojené, ale prečo už nie sú, sa znova nedozvieme. Súboje tiež neboli žiadne terno, žiadne eye-candy, len vystrieľal pár nábojov a koniec. A ten súboj v poslednom dieli to tiež moc nenapravil. Jednoducho, našiel som skôr len samé zápory a nechce sa mi o tom rozpisovať. Občas to bolo fajn, zaujímavé, ale fakt len občas. Jediné, čo sa mi naozaj páčilo, bola kresba. Škoda, malo to na viac. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Dante je sice děsný drsňák, ale možná to trošku ubírá dramatičnosti. Animace a kresba jsou sice pěkné, jenže příběh stojí za houby! První díl - Dante si bere do ošetřování Patty. WTH proč?! Druhý díl - Jezdí se na motorkách. WTH kde je Patty?! ... a takhle dál. Nicméně abych jenom nekřivdil, Dante je horší Gintoki z Gintamy, přesto umí dobře pobavit a když se na to koukáte, říkáte si, že byste vlastně taky chtěli žít na meči, pistoli, pizze a jahodových pohárech (bez pistole by to skoro sedělo na Gintokiho. Náhoda? Gintama začala o rok dřív než DMC). Taktéž je velmi dobrá hudba. Jako seriál, jehož díly na sebe nenavazují by DMC asi ode mě dostal 4*, ale za svůj nic moc zpracovaný příběh 3*. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl inspirován stejnojmennou kultovní videohrou od společnosti Capcom. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama