Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Recenze (220)

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tak zatim po 81 epizodach dávám shippudenu zaslouženě plny počet. Akatsuki sou prostě best. K tomu skvěla hudba vic akčnějši děj než u naruta no je to prostě parada hlavně ta japonština . Jen tak dal NARUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Tady si musíte zamilovat i záporáka!! Objevili se tu Akatsuki, bez kterých by rozhodně nemohl být Naruto. Více Akatsuki, více zábavy. Nezapomenutelné boje a hlavně nejlepší soundtracky, které z každého boje dělali něco víc. 100% ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo lepší než první řada. Když se ale stihly představit všechny hlavní postavy a začaly boje s akatsuki, děj se začal tak natahovat, že to de fakt na nervy. Edit: Tak sem se dostal ke konci seriálu a 3* by asi byly i přes fillery trochu křivdění. Děj se příjemně zrychlil a i ty boje sou na Naruto až překvapivě zajímavý. Díly 110+ jsou se začátkem (natož s první řadou) nesrovnatelný. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Bacha, je to strašně návykový. Jinak je to už odrostlejší Naruto. Lepší souboje a příběh se nám začíná taky trochu zamotávat. By mě zajímalo, jak to chtěl ti Japonci vymyslet :-) ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Odvážnější (a hezčí) Naruto s vynikajícím soundtrackem, který mě dokázal upoutat k obrazovce na dlouhé hodiny. Pomalu se začínáme dozvídat souvislosti, mnoho postav překvapilo a jednoduše se blížíme se do finále. Čím dál více se nemohu zbavit dojmu, že Kishimoto měl vše dopředu detailně připravené. Škoda jen fillerových dílů, které byly občasně tak moc stupidní, že se mi otvírala kudla v kapse (viz filler s Guren: "domov je tam, kde na tebe lidé myslí"- fajn, brala bych to, kdyby se to neopakovalo v jednom díle snad stokrát). V podstatě se jedná o pozitivně nabité anime, které není určeno jen pro mrňata (i když ho vysílali, tuším, na Jetixu). Naruto mi hodně dal a myslím, že délkou a současně kvalitou se nevyrovná (prozatím) žádnému jinému anime. Viděno 2x, podruhé naštěstí již bez fillerů. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Naruto prvá séria skončila a druhá pokračuje až po nejakom čase keď viac postáv dospeje. Naruto Shippuden už nie je starý vtipný naruto. Druhá séria naruta je skôr temnejšia a vyspelejšia. Hudba niekedy nedosahuje podla mňa kvality prvej série. A fillery sú niekedy ešte horšie. Animácia v niektorých dieloch bola príšerná. Ale to je tak všetko čo sa dá druhej sérii vytknúť. Ostatné je výborné a napriek mojej kritike môžem povedať, že tie lepšie diely (ktorých je celkom dosť) sú na vysokej úrovni lepšej ako samotná prvá séria. Aby som ešte dodal openingy sú v druhej sérii lepšie (možno aj endingy). ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem byl nucen po shlednutí posledních dílů změnit svůj komentář. Nikomu to není více líto než mě, protože jsem velký fanda Naruta, ale toto anime začíná upadat. Příběh je pořád skvělý, ale za to vděčíme manze. Díly anime jsou poslední dobou vyplněny flashbacky, fillery, opakováním scén atd. Prostě to co máte v manze přečteno za 2 minuty se vám snaží natáhnout, seč to jen jde, do 20 minut, někdy úmorné nudy. Jeden díl byl vyloženě poskladaný z flashbacků a to se mi opravdu nelíbí. Shippuuden je dospělejší pokračování plné drsnějších záporňáků, drsnějších soubojů a i naše postavy nám nějak zdrsněly, ale po pravdě... co by byl Naruto Shippuuden bez původní série Naruto. Neustále vás k tomu táhne poutavý příběh, ale jen ten nestačí, když je špatně servírován. S lítostí ubírám jednu * a doufám, že nebudu muset ubrat další... ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Konečně trocha napětí pramenící ve skrýši Akatsuki. Čekal jsem celých 220 dílů Naruta, než začal Shippuden a vyplatilo se to. Hned v první sérii je naservírováno několik epických bitev. Anime také prošel změnou od dětského k teenagerskému až dospělému, jak příběhem, tak drsnými scénkami s trochou krve. Jelikož je to věc stále se vyvíjející, tak nelze dělat předčasné závěry, ale rozhodně si to řadím na první místo v oblíbených seriálech a myslím, že to tam i zůstane na pěkně dlouho. Myslím, že není nic lepšího, než si každý čtvrtek poslechnout krásný japonský jazyk v kombinaci se skvělým soundtrackem, který je vždy trefně tématický. Boje dosáhly neuvěřitelné úrovně a příběh se stal natolik fascinujícím, že kdyby mi někdo řekl, ať přestanu sledovat Naruta, nedokázal bych to za žádných okolností. Jedinou nevýhodou jsou fillery, které někdy příjemně potěší, ale někdy se táhnou moc dlouho a je to jen komerční využívání anime, aby nedohnal tak rychle mangu, ale nic nekomerčního asi dnes neexistuje, tak jsem s tím smířen a koukám i na fillery. Slavnostně oznamuju, že toto je nejlepší anime a zaslouží si 100% hodnocení. Sugoi ! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že Narutovi jsem vděčný opravdu za hodně. Díval jsem se na něj už od sedmi let a nepřestal mě bavit až do konce. Příběh je neskutečně rozsáhlý a v Naruto: Shippuden se posouvá na úplně jinou úroveň. Vše tu působí dospěleji, přibývá zajímavých postav a dokonce i hudba mi tu o stupeň lepší. Občas zde sice byla slabší zápletka, ale nic, co by kazilo celkový zážitek. Co ovšem celkový zážitek může zkazit jsou dlouhé fillery, ale těm se dá vyhnout už jen proto, že na internetu existují jejich seznamy. Většina postav během děje prodělá velký vývoj a v příběhu je několik zvratů, opravdu velmi emočních momentů a zárooveň je tu spousta akce a někdy i humoru. S koncem jsem taky spokojený a podle mě mohl dopadnout i mnohem hůř (koncem myslím finální souboj Naruta a Sasukeho, dále jsem se už nedíval a ani to nedoporučuji, stejně je to filler). Takhle nakonec dopadl víceméně tak, jak jsem si to už asi od devíti let představoval. Takže nakonec mohu jen poděkovat za roky dobré zábavy! ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování už tak dobrého seriálu "Naruto". Uzumaki Naruto dospěl, stejně jako jeho seriál. Je mnohem vážnější, jde o daleko víc. Pořád se může chlubit s neuvěřitelně detailními postavami. Neuvěřitelně návyková záležitost, kde vás štve snad jen to, že musíte čekat každý týden na dvacet minut z tak užasného díla :) Nemůžu jinak, já ho prostě miluju... Kagebushin no jutsu! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale poslední dobou mě víc baví Narutí manga než anime. I tak je toto Kishimotovo dílo skvělé a vyplatí se ho sledovat. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Prvních cca. 150 epizod jsem děsně žral, jednalo se o velice epické souboje plné napětí a emocí. Je docela zvláštní, jak mě některé scény dokázaly dojmout i přes to, že u klasických dojáků většinou nevyprodukuji jedinou slzu. Jestli něco dokáže svázat diváka s postavami, tak je to právě prvních několik desítek dílů Shippuudenu. Problém ovšem nastává s fillery kolem 200. epizody - a že jich fakt je! Kvůli tomu jsem své hodnocení srazil z nějakých 80 % na 50 - 60. ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Infantilnost a pohádkovost původního Naruta nahrazují krvavé souboje, bizarní dovednosti padoušské organizace Akatsuki a animace na docela jiné úrovni. Shippuuden je temnější, zlejší a brutálnější než původní seriál a drží se hlavní příběhové linie. Dočkáte se i několika nečekaných úmrtí ne až tak vedlejších postav. Komu se líbila původní série (a nejsou mu 3 roky), bude Shippuudenem nadšen. Komu se nelíbila a neviděl ji, má smůlu, že si z důvodu neznalosti děje nemůže Shippuuden plně vychutnat. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

"Menšího" Naruta jsem si vychvaloval více, více mě bavil. Hodně tomu je i u Shippūdenu, ale s jedním velkým problémem. Stala se z toho menší hloupost. Pánovi co vymýšlí příběh mangy došly nápady a rozhodl se všechny pozabíjet a poté oživit a poté zase pozabíjet, to mi ani do anime nedává velikou logiku a jde to kolem mě. Brzy jsem přestal seriál sledovat a jen někdy nějaký díl zkouknul a hned jsem věděl že kvalita hodně klesla. Škoda, od pokračování jsem čekal opravdu více. Začátek parádní - další kapitoly zničily celý dojem seriálu. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to jeví jako superseriál, sice dvě minuty trvají dva díly nebo tak něco(už si to moc nepamatuju), ale v nadšení tvůrcům drobnou chybu prominu a hltám každý další díl. Krize se dostaví, když už mám stávající díly zkouknuté a rozhoduji se mezi koukáním na fillery a mangou. Inu, přečtu si mangu a zde je ten problém - seriál už není zajímavý, hudba už nezní tak krásně a na zhoršující se animací zdeformované postavy se nedá koukat. A tak seriál odvrhnu a sháním se po jiném. Jsem zklamaná a když se k němu chci po čase vrátit, narážím na samé fillery. Je to škoda a připadá mi to jako zrada, když se zamyslím, jak by to asi vypadalo, kdyby seriál s počáteční kvalitou dojel až do konce. (Bohužel, konec mangy se taky ne a ne dostavit. Tvůrce se asi nepoučil z toho, jak to dopadá, když se něco zbytečně protahuje. Takový naředěný inkoust.) ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“The true measure of a shinobi is not how he lives, but how he dies. Its not what they do in life but what they did before dying that proves their worth.” Od konce první části Naruta uběhly dva roky a Naruto se vrací po dlouhém výcviku zpět do Konohy! Druhá část je dospělejší a temnější (Akatsuki nabírají na obrátkách, většina z nich jsou vážně opovrženíhodná individua provádějící solidní zvěrstva, začínají při střetu s nimi také umírat známé postavy - a ne jen tak ledajaké, nikdo není v bezpečí), Naruto už nevypadá jako cucák (a během seriálu prodělá ještě spoustu vizuálních změn, každá posouvající ho o stupínek výše) a začíná se z něj konečně stávat hrdina hodný toho proměnit svůj životní cíl stát se Hokagem ve skutečnost. Kromě lepších animací bych vyzdvihl hlavně hudbu, která je vážně absolutně fantastická. Příběh jako takový se mi moc líbil, každý člen Akatsuki se stal dříve nebo později zajímavým (i když Itachi, Paine, Tobi a Hidan jsou míle před ostatními), hlavní silou seriálu jsou pak opět témata jako morální hodnoty, odvaha, vytrvalost a neústupnost čelíce potížím, přátelství a sebeobětování se (ke kterému jak jsem již i zmínil, několikrát dojde). V Shippudenu je pak dalším velkým tématem nekonečný cyklus nenávisti a válek doprovázených utrpením, který byl dosti hlubokým a měl některé fantastické dialogy a monology. Bezostyšně přiznávám, že také bylo v seriálu nemálo momentů, kdy jsem měl slzy v očích. Abych však jen zaslepeně nebásnil, seriál má i své slabší stránky... Největší slabinou je obrovská délka (440 epizod? z toho je cca 1/3 zbytečných fillerů, které bych doporučil přeskočit, některé ale rozvíjí důležité postavy a mají zajímavý příběh, takže to chce postupovat opatrně - mně se oplatilo postupovat dle seznamu http://myanimelist.net/forum/?topicid=350747 s tím, že díly, které jsem zvažoval přeskočit jsem si nejprve našel na imdb - jejich hodnocení - a pak na http://naruto.wikia.com/wiki/List_of_Animated_Media, kde jsou popisy jednotlivých dílů, a dle toho se rozhodl). Druhou slabinou bych viděl zdlouhavost některých pasáží (od cca 350. epizody Shippudenu) se mi boje začaly zajídat a přál jsem si konec (ale pozor, ne každý boj byl špatný, některý byly naopak úžasné... ale bylo jich jednoduše až moc a 2/3 z nich ke konci již zcela zbytečné), paradoxně konec poté přišel z čista jasna a zdál se uspěchaný. Vztahy lidí jako další obrovská slabina, Kišimoto neumí psát romanci, ale pořád se snaží dělat náznaky. Chybí jakékoliv silné ženské postavy (Sakura je od začátku do konce ubrečená, nesoběstačná, agresivní a zcela iracionálně se chovající). Kišimoto nevěří svému "show, don't tell" a když některá z postav něco předvede, dalších 10 to musí ve svém vnitřním monologu okomentovat, jak to bylo úžasné - chtělo by to tedy více decentnosti. Hodně mě obtěžovala změna tónu, kdy se z dramatického příběhu udělala na část dílu slap-stick komedie (a z Naruta blbeček), ale v anime to není nic neobvyklého, takže jde asi spíše o kulturní odlišnost. Nezačínejte, pokud nemáte spoustu času, protože jakmile se jednou chytnete, už vás seriál nepustí. Celkově 4*. () (méně) (více)

Reklama

Reklama