Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Ichiraku rámen, kam chodí Naruto jíst, je reálné místo ve městě Fukuoka, které najdeme na ostrově Kjúšú. (3T)
  • Technika Saie, Ninpō: Chōjū Giga (Nindža umění: Kresby imitací velkých zvířat), je narážka na předchůdce mangy z 12. století Chōjū-jinbutsu-giga. Na svitcích najdeme zvířátka, která jsou poněkud větší než obvykle, mají lidské vlastnosti a jsou zachyceny při činnostech tehdejšího obyvatelstva Japonska. (3T)
  • Předlohou pro postavu Rocka Leeho byl Bruce Lee, oba slaví narozeniny 27. listopadu. (P. J. D.)
  • Meč Sasukeho Uchihy je Shirasaya Katana. (Velorahex)
  • V původní manze i v anime preferuje Sasuke hmaty pro levou ruku. Například když používá Chidori, tak pouze levou rukou, zatímco Kakashi, který ho tuto techniku naučil, používá pravou ruku. Lze si však všimnout, že Sasuke má pouzdro na zbraň na své pravé noze a při psaní písemky v první části „Chuuninské zkoušky“ používá pravou ruku. [Zdroj: konoha.cz] (Velorahex)
  • Na motivy seriálu vyšlo několik videoher na herní konzole Playstation 2, Playstation 3, Playstation Portable a Xbox 360. (cvaky32)
  • Příjmení „Uzumaki“ je slovní hříčka. Jeho významem je trojrozměrná spirála, něco jako vír. Listová vesnice má symbol lístku, který je nakreslen jako spirála se šipkou. Pečeť na Uzmakiho břiše je spirála, symbol na žadní části jeho bundy a ramenech je spirála a jeden z jeho útoků, Rasengan, znamená „točící se koule“. „Uzumaki“ může také znamenat vír. „Naruto“ může znamenat vír nebo bouři. [Zdroj: Konoha.cz] (Illuminare)
  • Některé techniky klanu Uchiha jsou pojmenovány po předních šintoistických bozích, např. Izanagi - bůh, který spolu se svou mladší sestrou a zároveň manželkou, Izanami, založil Japonsko -, nebo po jejich dětech - Amaterasu (bohyně slunce), Tsukuyomi (bůh měsíce) nebo Susano'o (bůh bouří a moří). (Hromino)
  • Stejně jako u japonského dabingu, i v případě anglického dabingu mluví Naruta žena. V japonském případě se jedná o Yuko Takeuchi, v angličtině propůjčila Narutovi hlas americká herečka Maile Flanagan. (Hromino)
  • * Jednoocasý démon - Ichibi no Shukaku, vzhled mývala. * Dvouocasý démon - Nibi no Nekomata, vzhled kočky. * Trojocasý démon - Sanbi no Isonade, vzhled ryby. * Čtyřocasý démon - Yonbi no Sokou, vzhled plaza. * Pětiocasý démon - Gobi no Houkou, nabývá tvaru psa. * Šestiocasý démon - Rokubi no Raijuu, nabývá tvaru lasičky. * Sedmiocasý démon - Shichibi no Kaku, nabývá tvaru jezevce. * Osmiocasý démon - Yamata no Orochi, nabývá tvaru býka. * Devítiocasý démon - Kyuubi no Youkou, nabývá tvaru lišky (tento démon je zapečetěný uvnitř Naruta). (Illuminare)
  • Naruto: Shippûden v češtině znamená Naruto: Kronika Hurikánu. (Stegr)
  • K 9.8.2017 obsahoval seriál 219 fillerov (dielov, v ktorých sa dej nikam neposunie) čo je takmer polovica celého seriálu. (Koonix)

Reklama

Reklama