Reklama

Reklama

Adažio

Animovaný / Krátkometrážní / Muzikál / Drama
Rusko / Francie, 2000, 7 min

Režie:

Garri Bardin

Obsahy(1)

Animovaná parafráze na Legendu o hořícím srdci (Dankovo srdce). Prorok, přinášející nové myšlenky je davem nejdříve zničen, aby byl následně uctíván. Během filmu zní Adagio g moll Rema Giazotty. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (5)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal na pointu, kde bude dav násilím šířit svou novou víru všude okolo, ale tohle bylo taky dobré. Nejdřív ubijí pro víru, pak pro nevíru... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Další dílo mistra, dá se tedy s úspěchem říci, že mistrovské. Symbolika pochopitelná i intelektuálně slabším. Na podesáté mi totiž došlo, o co go.... Bardin je zde maximalistickým minimalistou, podobně, jako v o téměř dvacet let starším Konfliktu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

metaforické a silně atmosferické jako sám život - zajímavé provedení i s dobrým námětem. Souhlasím vesměs s komentářem uživatele MASR, ale tak vysokou známku dát nemůžu a nakonec "jen" slabší 4 hvězdičky - [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

masr 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že když někdo má nápad a výtvarné cítění, není ke stvoření úžasné metaforické animace potřeba nákladných prostředků. Hudba absolutně sedí, skoro jako by byla psána přímo k tomuto filmu... Každý může v tomhle snímku najít svou interpretaci, tak poddajný ten film je. Mně ale při jeho sledování snad napadala jen věta "Nechte maličkých přijíti ke mně"... //// http://www.youtube.com/watch?v=gG-TL0S3sN8 ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, po stránce příběhu a zpracování. Po hudební stránce v pohodě (vážná hudba, tim nikdo nic nezkazí). ;-) ()

Reklama

Reklama