Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý takzvaně krysy tunel, na válečný film působivé a doporučil bych ale já sám bych určitě do takového tunelu nevlezl. Nato že to točil Uwe Boll tak tenhle film se mu povedl fakt super v tunelech vojákům drásali nervy jeden po druhem padaly ale přesto to nevzdávaly a konec taky hodně nervy drásající a povedeny. Na tenhle režisérský kousek dost povedené od Uwa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč, ale dneska v podvečer jsem dostal po dlouhé době zase chuť, pustit si něco od Uwe Bolla. Ani se mi nechce věřit, že jsem to právě napsal, protože tenhle režisér je v mé TOP 5 největších ocasů mezi hororovými režiséry a jeho kousky jsou mnohdy neskutečné sračky, ale občas jsem narazil i na něco poživatelného v jeho tvorbě. Mám skoro všechny jeho kousky, z nichž snad polovinu jsem se ještě neodvážil ani pustit, ale Tunnel Rats jsem už cca před 11 lety viděl a matně si pamatoval, že to zas až takový průser nebyl, navíc jsem neměl chuť na horor, ale válečný kousek. A i po letech musím uznat, že to zas až taková katastrofa není. Je tu několik slibných – krvavých scén, potemnělé tunely a postupné vyvražďování v nich taky nebylo marné – jen ta přestřelka v táboře amíků (to byla herecká a akční parodie). Navíc mi nevadí, když nikdo, nebo skoro nikdo ve filmu nepřežije… ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné je skutočnosť. Uwe natočil dobrý film. Nie na jeho pomery, ale tak celkovo (ak by to bolo na jeho pomery, tak je to mega úspešný veľkofilm, ktorý by započal novú éru filmov). Po naťahovačnom začiatku rozpútal hotové brutálne a drsné vietnamské peklo. A ten film sa mi naozaj páčil. Ale musím vytknúť niekoľko vecí: zopár logických kixov, zbrane, čo tam nemali čo robiť a výbuchy v tábore vyzerali ako ohňostroj. Bojím sa teraz od Uweho pozerať ďalšie filmy, aby u mňa neklesol. A ešte musím povedať, že si vie vybrať hudbu. Úvodný song In The Year 2525 si spievam stále. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pfu, celkom masaker. Ale čo Bollovi iné ostáva keď točí mizerné filmy. Aspoň vsádza na brutalitu, ale čo s Tunnel Rats robí zaujímavý film sú predovšetkým bludiska v tuneloch, ktoré dokážu miestami navodiť nepríjemnú atmosféru. Herci alebo ich postavy stoja inak rovnako za prd ako cela Bollová kariéra. 50% - 2* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednotka má za úkol zlikvidovat Tunely , které si buduje Vietkong jako obranu proti leteckým útokům a jako možnost napadat nepřítele ze zálohy. Nádherný začátek a krásný záběr na letící helikoptéru nad hnědou řekou, útlum hudby, pohled na vojáky v džungli, kamera se spouští až k zemi a dále pokračuje pod povrch, záběr do jednoho tunelu a na plazícího se vojáka, pohled na krysu a kamera opouští podzemí a povrch džungle a vrací se k pohledu na helikoptéru. To vše při songu In The Year 2525. Pak se hudba změní a nahradí ji ponurý song, který potrvá až do konce filmu. Seznámení z nováčkama, naložení mrtvol a oznámení velícího důstojníka poručíka Hollowborna...co jste dělali předtím je mi u prdele.V téhle četě je to jedno, zítra otevřeme první tunel. Pak přijde patnáct minut patriotství (dřevěná deska z nápisem Little Bighorn) a vzpomínka na příbuzné a známé...Armáda pošuků a hajzlů a na druhé straně čongové, co to sakra asi je...válka? Americký sen? Pak se ještě podíváme na hada, mravence, pavouka a vše může začít. Rozpoutá se peklo jak na povrchu, tak i pod ním, slovo Fuck je slyšet za každou větou. Výbuchy v podzemí i na povrchu přinesou mnoho mrtvých i raněných. Krev a beznaděj je prolnuta s osudy všech vojáků. Dovolím si jednu otázku: Úzký tunel, z obou stran máte nepřítele, toho u nohou zastřelíte a pak spacifikujete i toho druhého, jenže nemůžete okolo nich prolézt, co uděláte? Odpověď -SPOILER- Podíváte se na film - KONEC SPOILERU. Vzduchu už je málo, zhasíná poslední svíčka, nedá..se..dý..chat...A já rozsvítím pět hvězd a snad uvidím světlo v tunelu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)
  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli Vietnam Rats či 1968 Tunnel Rats. (MikaelSVK)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama