Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na karnevalu se mladý argentinský architekt Manuel Robledo setkává s Elenou, markýzou z Torre Blanca. Zanedlouho po jejich setkání je Elena obviněna z neštěstí a ztráty majetku, které způsobila markýzi de Fontenoy. Aby se vyhnula kritice okolí rozhodne se Elena opustit zemi a odjíždí do Argentiny, kde se znovu setkává s Manuelem, který zde dohlíží na stavbu místní přehrady. Elena má ze setkání radost, netuší ale, že její příjezd do Argentiny rozběhne řadu událostí, a že se stane i jedním z hlavních důvodů rozepře mezi Manuelem a místním zločincem Manosem Durasem. (Elinor)

(více)

Recenze (3)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Greta Garbo se neustále objevovala v rolích žen svůdnic, často vdaných, které trápily své milence. I tady je její hrdinka Elena manželkou slabocha a během jednoho večera se zamiluje do muže, který v Argentině staví přehradu. Jakmile nový milenec zjistí, že je vdaná za jeho přítele, znechucen odjíždí zpět do Argentiny, kde se zanedlouho objeví i manželská dvojice. Krásná Elena mimoděk oblouzní většinu mužů okolo, což vede k tragédii, ale taky k získání onoho osudového muže. Nechybí ani souboj s biči, jaký jsem ještě neviděla a konec postavy je taky originální. Ale jinak se mi její postava nelíbila pro urputnost s jakou pronásleduje muže, kterého si vyhlédla. Věřím, že Mauritz Stiller by její postavu propracoval více, ale tady jsou ty motivace ploché. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Díky argentinskému drsnému prostředí nakonec Garbo pařížskou alkoholičkou aneb jako by to natočil Buňuel. ()

Reklama

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Mauritz Stiller bol prepustený 10 dní po začiatku nakrúcania a bol nahradený Fredom Niblom. (Michal74)
  • Na premiéře filmu moderátor Gretu Garbo uvedl větou: "Tohle je slečna Greta Garbo ze Stockholmu. Slečna Garbo neumí anglicky ani slovo." Herečka jeho slova potvrdila rázným: "No. Not von vord!" tedy "Ne, ani slovo!" s velice silným švédským přízvukem. Následným výbuchem smíchu se Greta Garbo cítila natolik ztrapněna, že se už nikdy žádné filmové premiéry nezúčastnila. (Babous)

Reklama

Reklama