Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Jana Antonína Duchoslava (S02E41)

(epizoda)

Obsahy(1)

Osudy dětských hvězd jsou zajímavým fenoménem nejen z hlediska toho, že diváky a čtenáře stále zajímá, kam zmizeli ti slavní, kteří tehdy zasvítili na obrazovkách, ale také proto, že mnohým z nich pozdější ústup ze slávy ovlivnil život natolik, že se mnozí s psychickou újmou potýkají dodnes. Často byli obsazováni jako zajímavé typy a v dospělejším věku se jim nepodařilo navázat na úspěchy z dětství a mládí.
Příběh Antonína Duchoslava je tomuto modelu velmi podobný. Byl obsazen především jako typ, i když je pravdou, že se svých rolí zhostil s patřičnou dávkou talentu. Našel ho režisér Karel Smyczek a dal mu nejdříve roli Vikiho ve filmu Sněženky a machři a pak ho obsadil jako Mikiho Kadlece do televizního seriálu Třetí patro. Když to všechno skončilo, odešel Antonín Duchoslav do normálního života, ale svými filmovými postavami žil dál. A tak začaly v jeho životě problémy. Flámy, alkohol, vyhazov z gymnázia. Dodnes nemá ani maturitu, přestože se dříve docela dobře učil. Zlom v jeho životě pak nastal na vojně, kam odešel na dva roky. A právě v tomto období měl premiéru seriál Třetí patro, kde hrál zápornou postavu Mikyho. Antonín se stal negativním hrdinou i v životě a byl jako exemplární případ odsouzen za šikanu na deset měsíců nepodmíněně. Po devatenácti dnech ho propustili na tehdejší amnestii prezidenta republiky, ale špatná nálepka již mu zůstala.
Vystřídal řadu různých zaměstnání a stále snil svůj dlouholetý sen o návratu ke slávě například v podobě druhého celovečerního filmu Sněženky a machři 2. Tento kruh se uzavřel nedávno, jeho divadelní premiérou na prknech divadla Radka Brzobohatého. Nemůžeme říci, že se Antonín Duchoslav na jeviště vrací, neboť na něm nikdy nestál, ale herectví se drží i po létech, jak se říká zuby nehty.
Průvodcem na cestě do jeho třinácté komnaty je moderátor Aleš Cibulka. Samotné natáčení bylo poznamenáno tragickou událostí v rodině Jana Antonína Duchoslava, která se stala těsně před natáčením, když jeho mladší bratr spáchal sebevraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jan Antonín Duchoslav, je zajímavý týpek, který i dnes v sobě nezapře trochu puberťáka. Jeho osud nebyl zrovna nejrůžovější, i když si za to nejspíš někdy mohl i sám. Že by skutečně v sobě měl trochu Vikiho Cabadaje? ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec s drzou vizáží se do pamětí diváků nesmazatelně vryl dvěma nesmrtelnými postavami syčáků Vikiho a Mikyho. S přibývajícím věkem jeho tvář ztratila na uličnickém výrazu a je více oduševnělá stejně jako jeho názory na život, kariéru, úspěchy i pády. Poměrně zajímavá zpověd muže, který za svůj život vystřídal bezpočet profesí a krátkodobě si prošel i nápravným zařízením kvůli údajné šikaně na vojenském útvaru. Vše mohlo být obsáhlejší a také poněkud nitěrnější a překvapivě jsem se o Janu Antonínu Duchoslavi nedozvěděl o mnoho víc než jsem znal z médií. Dnes se ještě občas mihne v nějaké roli, ale už to je v podstatě vyhaslá hvězda, která svoje role z mládi nikdy nepřekoná. A taky je to domýšlivý člověk což se nedalo nepoznat. Mé hodnocení: 60% ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Jan Antonín Duchoslav: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná, že kdyby se nesnažil Duchoslav podnikat s kamarádama a schodil ten svůj hrůzný účes, byl by na tom mnohem lépe. Takhle je na něj hrůza vůbec se jen podívat. ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto dílu jsme zjistil, že s tím týpkem mám hodně společného. A to 13. komnaty docela nesnáším. ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

Reklama

Reklama