Reklama

Reklama

Kiwi!

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 3 min

Režie:

Dony Permedi

Obsahy(1)

Nelietavé kiwi ťahá za sebou na lane s veľkou námahou strom, ktorý chce pripevniť o útes. Keď tak urobí, je už na útese dosť stromov na to, aby si mohlo splniť svoj veľký sen. (curunir)

Recenze (132)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad zabitý podprůměrným zpracováním a nepochopitelnou délkou. Alespoň, že hlavní hrdina je sympaťák. Ovšem o humoru tento animovaný kraťas není ani v nejmenším. Tohle je čistá melancholie. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

I nikterak převratná animace dokáže převálcovat ostatní svou myšlenkou.. U mě tedy na 100%.. Nádherný příběh o Kiwim, který udělá cokoli, aby si splnil svůj sen :-) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERy. Přiznám se, že pták, který obětuje (doslova) svůj život iluzi letání a který ví, že jde o iluzi, mi nedokázal příliš učarovat. V dnešní době, která staví o velmi velký kus cesty srdce před mozek, prožívání před přemýšlení, mě dojetí takovým hrdinou nepřekvapuje. Heslo: "Vidět Paříž a umřít," se nám přetransformovalo na: "Vidět fotografii Paříže a umřít." Výtvarné pojetí je otřesné, stejně jako doprovodná hudba. Opravdu jsem obdivoval jen kiwiho vynalézavost, s jakou svůj klam o létání stvořil. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myšlenka předčí všechno kolem..a tady je myšlenka hluboká. Animace není ani 90%, ale co chceme od jednoho studenta. Hudba film nijak neruší, ale nic extra to také není. Přesto si Kiwi pustím třeba desetkrát za sebou.. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Copak Kiwi! Ten se čtverák neztratí... ;o))) . . . Tož čtyři slzky, na pátou to ale i přes pointu d.m.s.n. ve vší pošetilosti nestačí... - - - P.S. Pro poletuchy poetické k provětrání křídel a myslidel ejhle zde: http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs - - - - - (Poprvé viděno kdysi v letu na YouTube, po repete 1.7.2011 hodnocení 921., komentář zde v cukuletu jako stočtvrtý - 1.7.2011) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skromná alegorie veškerého lidského snažení. Člověk se celý život trmácí, staví si svůj vlastní les, tím se jednou proběhne a pak se vydá na pravdu Boží. Za cenu nepoznaného život obětuje. Tento krátký příběh má tempo a styl, co na tom, že to není tak graficky dokonalé, však je to amatérský film, tam se hodnotí hlavně myšlenka a nápad a to je v tomto případě jestli ne za pět hvězd, tak ať sním svůj klobouk. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato průměr. Ano, nápad sice vynikající a z poslední doby jeden z nejoriginálnějších, ale to je asi tak vše, co tento animovaný kraťas může nabídnout. Zpracování fádní, ke kiwimu si nevytvoříte během tří minut potřebný vztah (což se u takového Gopher Broke či No Time for Nuts stát prostě nemůže). ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Pro sen sme schopni toho obětovat mnoho, ale zas bych to nepřeháněla, viz závěr Kiwiho. Animátoři asi neměli čas nebo peníze na lepší kvalitu, což je sice neomlouvá, ale námět příběhu to vynahradí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

opravdu dojemné, každý z nás má určitě taky nějakou takovou touhu, ale už ne každý si ji dokáže splnit. Po stránce vizuální to není žádná perla, ale krátké zamyšlení a celkový příběh je silný ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemný a dojemný příběh, který by si zasloužil plné hodnocení nebýt špatné grafiky, takto hodnotím silnými 4 hvězdičkami... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdojemnějších krátkých filmů ... co je takový malý nelétavý tvoreček ochotný udělat pro svůj sen ... ze srázu dolů postavit stromy a pak se z něj spustit střemhlav a mít pocit, že konečně letí ... je jasné jak to skončí a proto se mi pokaždé začnou potit oči ... http://www.youtube.com/watch?v=SnGHcfqGxqw ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já moc nemůžu uvěřit tomu, co zde čtu. Když jsem to video kdysi dávno viděl, zásahlo mě jako máloco, něco tak smutného se nevidí. Jděte s nějakým špatným zpracováním, vy povrchní lidé, s prominutím doprdele (anebo klidně bez prominutí). Ty celovečerní animáče mají zpracování dokonalé, ale nápad nemají vůbec žádný. Tohle má neskutečnou hloubku. Jaká oběť jde udělat pro svůj sen? Ta kiwiho slza mě vždycky odrovná. Nechápu, co je zde špatného na hudbě? Do tohoto dílka se hodí znamenitě, skvěle podtrhuje onu absurdnost celé situace. Tohle je zatím jediný krátkometrážní film, kterému jsem dal plný počet, ční pro mě nade všemi ostatními poměrně suverénně a to jich mám ohodnoceny řádově stovky. Animace zde není nijak ošklivá, jen není přeplácaná, je zde jen to nejnutnější, aby vynikl onen geniální nápad a pointa. Kiwi! nemá chybu. ()

Reklama

Reklama