Reklama

Reklama

Kiwi!

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 3 min

Režie:

Dony Permedi

Obsahy(1)

Nelietavé kiwi ťahá za sebou na lane s veľkou námahou strom, ktorý chce pripevniť o útes. Keď tak urobí, je už na útese dosť stromov na to, aby si mohlo splniť svoj veľký sen. (curunir)

Recenze (132)

romain vagnae 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem příznivcem kreslených filmů, tento kousek se mi vklínil dokonce do žebříčku top10, protože na prostoru 3 minut je tu nacpáno tisíckrát víc emocí než mnohdy u dvouhodinové stopáže. V první půli jsem neměl ani páru, o co tomu podivnému pseudoptákovi jde, ale když jsem pochopil, zůstal jsem hledět s otevřenou pusou a společně s nebohým kiwim mi snad i slzička ukápla. A to opakovaně, při dalších a dalších zhlédnutích. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Nejdojemnější animovaný kraťas co jsem kdy viděl. Jednoduchý a přitom kouzelný co se týče zpracování. Hudba netahá na pilu jako třeba jinde. Je jemná, nevýrazná, ale podtrhuje děj. Po visuální stránce nelze nic vytknout. Podle negativních komentářů ostatních lze posoudit, že jste se dívali na youtube, kde je opravdu špatná verze Kiwi!. A co pointa. Určitý sen a touha splnit si ho. Přeju ti ho kiwi! ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad s dobrou realizací. A o ničem jiném to de facto není, studentský film, který se povedl. konec. tečka. kámen. I když pravda, autor si to sám trochu zabíjí hrozně blbě zvolenou hudbou a tím, že 3D (chápeme, kvalitní 3D modelování je drahé, ale co kurva 2D?! Nebo snad byl autor držen s nožem na tepně, dokud nebude pokrevně přísahat použití 3d?). Howgh. Konec. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já moc nemůžu uvěřit tomu, co zde čtu. Když jsem to video kdysi dávno viděl, zásahlo mě jako máloco, něco tak smutného se nevidí. Jděte s nějakým špatným zpracováním, vy povrchní lidé, s prominutím doprdele (anebo klidně bez prominutí). Ty celovečerní animáče mají zpracování dokonalé, ale nápad nemají vůbec žádný. Tohle má neskutečnou hloubku. Jaká oběť jde udělat pro svůj sen? Ta kiwiho slza mě vždycky odrovná. Nechápu, co je zde špatného na hudbě? Do tohoto dílka se hodí znamenitě, skvěle podtrhuje onu absurdnost celé situace. Tohle je zatím jediný krátkometrážní film, kterému jsem dal plný počet, ční pro mě nade všemi ostatními poměrně suverénně a to jich mám ohodnoceny řádově stovky. Animace zde není nijak ošklivá, jen není přeplácaná, je zde jen to nejnutnější, aby vynikl onen geniální nápad a pointa. Kiwi! nemá chybu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kiwi je jeden z mých nejoblíbenějších kraťasů a kdykoliv ho ráda uvidím znovu. Mnozí si stěžují na grafické zpracování, ovšem málokdo už ví, že to celé dělal jeden člověk. Navíc byl v té době ještě student. Myslím, že za daných podmínek se dá úroveň grafiky a miliony shlédnutí na Youtube označit úspěch. Navíc se autorovi povedlo vyjádřit překrásnou myšlenku během tří minut. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama